Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Topli obrok za tetu čuvalicu?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Topli obrok za tetu čuvalicu?

Bog svima. Imam jedno malecko pitanje. Naime, nadam se da konačno i mi imamo našu tetu čuvalicu. Krećemo sa 1.2. S obzirom da će gospođa biti kod nas puno radno vrijeme zanima me kako ste vi riješili problem prehrane? U naš aranžman uključeno je isklučivo čuvanje djeteta (bez čišćenja, kuhanja za nas i drugih aktivnosti). Htjela bih ženi ponuditi i po tom pitanju recimo "udobnost", pa mi treba savjet. Nose li vaše tete svoju hranu, pripremaju li je kod vas, jedu li isto što i dijete, plaćate li im obrok, dostavu, ostavljate ručak, svi su savjeti dobrodošli?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da ti je najjednostavnije da joj kažeš da kad skuha bebi ,skuha i sebi...a nek ti frižider bude pun....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidim da donese sebi pecivo, nescafe i tsl., iako je nacelno pravilo da joj je hrana na raspolaganju bez posebnih upita - sto je u frizideru - ponudjeno je svima. ne placam joj nista posebno po tom pitanju, svaki dan joj pripremam meso i povrce za malu, znam da cesto jedu zajedno i to mi je normalno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U dvije obitelji gdje sam čuvala mogla sam jesti i uzeti iz frižidera što želim, iako nisam baš to voljela prakticirati, čuvala bih par sati.

Kad sam imala cijelodnevna čuvanja, mama je kuhala ručak za cijelu obitelj (prije nego bih došla ili dan prije) pa bih ja podgrijala ili dovršila i jela s dječicom.

Sada sam na čuvanju gdje malenoj kuha baka i donese gotov obrok u zdjelici samo za nju, pa ja nosim sendvič ili neko voće ili jogurt sa sobom, da "izdržim" do svog ručka doma.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Od doručka, ručka (kojeg pripremim ranije, a ona eventualno skuha prilog), deserta, kave... naša čuvalica ima na raspolaganju i nipošto ne bih voljela da je drukčije. Čak sam uvela obavezan bezmesni ručak petkom, jer ona tad posti. To je najmanje što mogu učiniti za nju, s obzirom na svu ljubav i strpljenje koje pruža mojim curicama.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Naša je čuvalica uvijek ručala s D. Katkad je trebala nešto dovršiti, ali uglavnom joj je bilo pripremljeno. Dane kad sam ja radila od kuće, ručale smo zajedno. Smjela je uzeti što je htjela, ali bila je izuzetno skromna, pa si je eventualno još napravila nes.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sve što imam u frižideru i sl. joj je na raspolaganju- kolači, kava, naresci...
    Ali ona sebi donese sendvič i kaže da joj je tako bolje.
    Kuha za djecu, ne jede s njima već doma.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao Anci, samo u jednini (jedno dijete)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sve za pojesti i popiti je na raspolaganju. Ponekad se ponudi, a ponekad donese pecivo koje onda podjeli s maleckom

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je kuhala za Melitu od onoga sto sam joj ostavila, a meni se podrazumijevalo da onda i ona jede to kaj je skuhala... ili ako nije primjereno jer je previse baby onda da si uzme kaj god hoce iz frizidera.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve što je doma je ponuđeno. ako sam ja nešto skuhala za taj dan, to je ponuđeno. kad kuha za dijete može skuhati i za sebe, ako želi. kad idem u shopping pitam što da se kupi za nju (ako to mi inače ne konzumiramo).
    inzistiram na toplom obroku, jer kako čuvati dijete 8-10 sati na sendviću? otkud snaga?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    kao Anci, samo u jednini (jedno dijete)
    Kuha i moja za jedno, ali ovo drugo veliko u vrtiću skoro ništa ne jede pa pojede što ostane seki

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moram priznati da meni uopce nije pao na pamet topli obrok za tetu čuvalicu. Ja skuham za Tina ujutro, ali količinu za Tina... a K. smo na početku rekli da se slobodno posluži sa čime želi. Otprilike jednom tjedno kuham ručak unaprijed i obično joj napomenem da ima, ali čini mi se da nikad ne jede to kuhano. Kad napravim nešto ekstra (kolače, paštetu od tune, humus) isto uvijek kažem da ima i da uzme... za kolače znam da pojede, ovo ostalo ne gledam. Možda jednostavno ne voli toplo. Ja isto nikad ne marendam kuhano (osim ako pizzu ne smatramo kuhanom ), valjda mi zato nije palo na pamet.

Zapravo sam se javila na ovu temu samo zato da Lindi natipkam za avatar.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Balarosa

Što se tiče čuvalice i hrane, osim već napisanog, zaista imamo jako prisan odnos po tom pitanju- budući da mi stalno mutimo nekakve kolače, uvijek damo čuvalici za doma, a ona nama uzvrati domaćim kiselim zeljem, kobasicama, čvarcima... ruka ruku mije, to nam je princip i svi sretni i zadovoljni.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja teta ne želi jesti apsolutno ništa, i to mi je žao.
    Kada ja ne stignem ona skuha malenom ali ona ne jede.
    Ujutro zajedno popijemo tursku i to je sve kaj ta žena uzme od nas.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod nas je "čuvanje+kuhanje" i na samom početku sam joj rekla da se podrazumjeva da i ona ruča jer je u našoj kući cijeli dan (9 sati), a za doručak i sve ostalo što imamo - sve je ponuđeno.
    Vidim, (doduše i sama kaže), da je ručala, ali za sve ostalo je zaista skromna i vidim da se ne želi ni sa čim poslužiti. Kavu (koju ona voli) sam joj samoinicijativno kupila jer to smatram sitnicom, a njoj taj mali užitak ujutro znači.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •