-
kako očistiti bojler?
bez pozivanja majstora po mogućnosti? ima li neki "domaći" način kako na brzinu provjeriti dal ima kamenca u bojleru i riješiti ga se na najlakši mogući način? palo mi je na pamet onaj calgon za perilice,dal bi se moglo malo njega ubacit i onda ispraznit bojler?
-
ja sam pitala prijatelja vodoinstalatera za savjet (imam protočni) i rekao je da ipak zovem majstora iz ovlaštenog elektroservisa. još nisam ...
-
Nešto o tome se pisalo OVDJE
A možda ti može pomoći i neki majstor na http://www.halo-majstore.hr/forum/, ako ga pitaš.
-
meni su u ovlaštenom servisu rekli da SKINEM bojler :shock: , i da ga donesem njima na čišćenje!!!
gorenje....
-
sorcie, :shock: Glavno da su oni ovlašteni i da naplaćuju po satu, a uvale ti polovne dijelove
-
moj je končarov,ima dosta godina. stajao je neupotrebljen nekih 5 pa je u upotrebi oko 8 i nije nikako čišćen a već 3 gori non-stop. tako da mu je definitivno potrebno čiščenje. samo ne bih zvala majstora jer ovdje postoje dva od kojih je jedan samouk a drugi je preskup. samo dolazak naplati 200 kn.
-
Nadavno nam je krepao grijač u bojleru. Majstor bio,očistio bojler od kamenca,otišao kupiti novi grijač i montirao ga. Sve skupa platili 160 kn. Mi zadovoljni
-
-1. Isključiš bojler (najsigurnije je izvrnuti osigurač)
-2. Zavrneš dovod vode u isti (ventil za to je obično u blizini bojlera)
-3. Ispustiš vodu iz bojlera, tako što odvrneš malu slavinu na dovodu vode (ispod bojlera) i ispod podmetneš kantu. To trajeeeee
Proces se može ubrzati tako što namontiraš pumpu za bicikl na crijevo od tuša, te pumpom ubacuješ vazduh u bojler. Na taj način se bojler od 80l isprazni za 10 min (inače treba preko 3h za tu operaciju)
-4. Kad izađe sva voda koja misli izaći, odvrneš donji poklopac na kojem je zavrnut grijač; ispod podmetneš lavor/kantu/whatever jer će pljusnuti preostala voda i kamenac. Prije nego potpuno otkopčaš sve žice sa grijača, sondi i termostata, za svaki slučaj zapiši i/ili uslikaj kako to izgleda, da znaš pokopčati nazad
-5. Uzmeš kesu za smeće, navučeš rukavicu, ubaciš ruku u bojler i pokupiš kamenac u kesu. Ako lonac bojlera nije rostfrajni, ne strugati kamenac! sa zidova, jer ćeš tako probiti lonac.
-6. Kad pokupiš kamenac, saperi lonac tušem
-7. Vrati nazad grijač (konsultuj notes i/ili fotografiju), napuni bojler vodom i ponovo uključi (prethodno zavrni osigurač
).
Opis posla sastavljen pod budnim okom MM-a, koji svaka tri mjeseca sprovodi goreopisani postupak + zamjena grijača i dihtunga (lonac rostfrajni, kamenac se ne hvata, samo spadne na dno i presudi grijaču).
srećno!
-
E baš tako vještičice
-
vještičice-HVALA. ovo ću isprintati mužu pa neka pokuša. ja ću za svaki slučaj nadgledati pa javim kako je prošlo.
-
Nadam se da ćete uspjeti 
Javi kako je prošlo!
-
kokolo očististe li bojler?
-
ništa još od čišćenja- radna snaga na terenu. možda kad se vrati. nije baš oduševljen idejom da ga sam očisti pa čeka valjda i da mog tatu uhvati volja.
kad bude rezultata javim.
-
Zar vas nije strah da sami petljate po bojleru? Odmah mi pred ocima iskacu crni naslovi u novinama...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma