-
noćni strahovi
Moja mala ima 2,4 godine. Uvijek je lijepo spavala .Bez problema legla u krevet i bez uspavljivanja zaspala. No zadnjih noći se budi po noći i plače u strahu kako ju napada pas. Uvijek ista priča, a danas nije htjela na spavanje jer se boji mraka. Ne znam što je to uzrokovalo i zbog čega se to događa.!? Ima li neki period kada sva djeca prolaze kroz noćne strahove ili postoji neki razlog.Kako pomoći djetetu da to lakše savlada!? Inaće ja sam joj noćas ostavila svjetlo, bilo joj je teže zaspati ali je zaspala! Pomozite!? :?
-
moj sin ima tek godinu pa nemamo još takvih problema...
ali razmišljala sam kako bi reagirala tj što bi napravila u takvim situacijama.
Djeca su jako vizualana bića i jako kreativna pa bi to iskoristila,
npr., našla bi neku igračku ili neko izmišljeno biće poput vile, Petar Pana, ili osobno bi uključila anđele, i ispričala priču kako ona kada se rodila Bog, ili Nebo joj je poslalo tri veelika i prelijepa anđela, samo njoj, i njihov posao je da je čuvaju, posebno onda kada mama i tata nisu kraj nje, objasnila bi kako su oni snažni i kako je oni jako vole i ona je posebno sigurna kada spava. Kupila bi slikovnicu i objasnila tko su anđeli i čitala joj, tako bi ih ona lakše vizualizirala.
Ja sam samo u šturo opisala primjer, ali moglo bi djelovati, posebno ako i sama vjeruješ u njih.
I dok strahovi ne prođu, budi uz nju, nama se to čini bez veze ali strahovi kod djece znaju biti jaki i treba biti uz njih, najgore je pustiti djete da plače i bude samo u svojim strahovima, koliko god glupi bili.
Stvori joj njen vizualni svet u kojem će se ona osjećati sigurno, i možeš pored kreveta staviti sliku anđela, ili nekog drugog za koga se odlučiš, AKO uopće pokušaš na ovaj način
Pusa curici
-
noćni strahovi
Baš mi je drago da se netko uživio kao ti i pokušao me utješiti. Već sam se zabrinula da nitko nema takvih problema ili da im tema nije zanimljiva!Početnica sam na forumu i mislila sam da su to već ljudi koji imaju svoje teme i teško prihvaćaju nove, no mišljenje se priomijenilo i drago mi je zbog tog. :D Voljela bi svoje brige i razmišljanja podijeliti sa ženama koji su u istom svijetu kao i ja. Hvala na ideji još jednom!
Pusa i tvom malom!
-
-
noćni strahovi
Ipak hvala za podršku!Pozdrav!
-
Moja već neko vrijeme spava s noćnom lampom. Boji se mraka, ponekad spomene nekog lava koji će joj ukrasti ovo ili ono. Jednostavno, ako je svjetlo ugašeno-panika. Mi ne gasimo svjetlo u njenoj sobici i spava mirno. Skoro pa će 3god,
-
noćni strahovi
Tako sam ja riješila stvar kada mi je mali bio 3 godine. No mala se više budi noću i plaće u polusnu da na nju laje veliki pas.A nije imala nekakvih bliskih susreta sa psima. Ne znam iz čega to proizlazi. A mrak smo nadvladali tako što je sa bratom u sobi pa ju brat čuva!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma