-
Vratila sam se u subotu iz Postojne gdje sam rodila 12.02.2008. prekrasnu curicu. Imam samo ugodna iskustva ponajviše zato što smo muž i ja cijelo vrijeme bili s našom curicom. Meni se svidjelo to što te nitko puno ne pita, što se ne nameću i ne petljaju, no nekom to možda smeta. Ne znam kakvi su kad nešto potražuješ jer ja niti jednom nisam upotrijebila zvonce da zovem sestre, no čula sam da drugi to rade. Koliko su zadovoljni, to ne bih znala. Ja sam imala sreću da nije bilo nikakvih problema, pa smo se mi osjećali po principu: tu smo sami sa svojim djetetom, sve radimo sami, a oni nam nose hranu tri puta dnevno. Dva puta na dan su ju odvozili radi tretiranja pupka, a premotavali smo ju sami. Što se cijena tiče, porod prirodni je 1033 eura i tu spada smještaj majke se djetetom tri/četiri dana, testiranja koja rade djetetu, UZV kukova, (oni ne cijepe djecu, ja sam tražila da ju besežiraju i to košta 27 eura), epiduralna je 180 eura, nadstandardna soba gdje može biti otac plaća se po danu dodatno za majku 25 eura, a za oca 50 eura. Carski je, čini mi se blizu 2000 eura. Plaćaju se i pregledi i CTG koji prethode porodu, a koliko ne znam, jer meni nisu naplatili niti jedan (riječ je o nečijoj dobroj volji i nekim faktorima procjene koji njima igraju ulogu - primjerice: muž i ja smo stigli u Postojnu 12 dana ranije i smjestili se privatno jer smo očekivali da ću roditi ranije, pa su bili fer imajući na umu da smo ionako dosta potrošili zbog toga, pa nam zato nisu naplatili ono što nisu morali). Inače, o dojenju nisu baš educirani, ukoliko želiš dojiti preporučam ti da se dobro educiraš i ustraješ jer oni u teoriji pričaju o dojenju kao nečem dobrom, ali ti ne znaju pokazati niti ti dati savjet (naravno, vjerujem da inzistiranjem dobiješ pomoć). Nude nadomjeske. Primjerice, meni su rekli da je treći dan kritičan jer mnogim ženama ne nadođe još mlijeko, a dijete ima već pojačanu potrebu. Zbog toga mi savjetuju da ju prvo podojim, pa da ih zovem da mi donesu još bočicu. Ja sam samo klimnula glavom, no nije mi padalo napamet da ih zovem. Sutradan na viziti rekli su mi da je djete dobilo na kilaži, što znači da bi bilo potpuno besmisleno da sam ih poslušala. No, super mi je bilo što mi nitko nije nakon tog savjeta dolazio i inzistirao. Oni su rekli, a na meni je da odlučim. Ono što bih ja u konačnici istaknula kao najvrijednije jest to što smo svo troje zajedno, što je atmosfera toliko smirena i idilična, nema posjeta, rodbine, zivkanja što rezultira time da je majka smirena, otac, a samim time i beba kojoj ne preostaje drugo već da uživa!
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma