Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Postojna

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Postojna

Jučer sam s MM bila u rodilištu u Postojni jer sam zainteresirana roditi tamo. Prethodno sam se telefonski najavila gdje su nam ljubazno rekli koji doktor će nas u subotu dočekati i provesti u obilazak. Tako je i bilo i vidjeli smo sve što nas je zanimalo. Činjenica da sve podjseća na neku bolnicu "na kraju grada" i da je riječ o malom mjestu, no izgleda preidilično. Imaju navodno 3 poroda na dan u prosjeku, svi su nasmijani, tiho je i mirno, soba s bebama je tiha i ugodna, svira lagana glazba, svi su topli i srdačni. Čekali smo doktoricu zbog operacije neko vrijeme u čekaonici i nakon nekog vremena osjećali smo se kao doma. Navodno su vrlo prilagodljivi majčinim željama o načinu poroda, klistiru, brijanju, 24-satnom boravku s bebom i sl. Priznajem da sam ostala zbunjena sa svime što sam vidjela jer je cijela atmosfera nevjerojatno različita od one koju sam zatekla na Svetom duhu. Na SD sam se htjela poroditi samo zbog rooming ina, inače sam više bila ljubitelj Vinogradske, no nekako sam na zadnjem pregledu prošli tjedan ostala razočarana. Sestre su pričale da imaju preko 20 poroda na dan, da su majke po hodnicima, da osoblje jedva prolazi, da se rooming in zbog uvjeta u cjelosti ne provodi, da vlada gripa i da je velika sansa da zatvore rodilište što znači da otac neće moći biti na porođaju. Naravno, da to sve razumijem i podržavam, no osjećala sam se da su odjednom glavna i jedina moja dva razloga postala upitna. Tako sam krenula u raspitivanje oko drugih solucija s motom da sve možda može izgledati puno drugačije i pozitivnije.

Sve u svemu, raspitala sam se i u našem Veleposlanstvu u Ljubljani za papire, nije ništa komplicirano, doktorica me naručila 01.02. ponovo na pregled sa velikim izgledom da ostanem. Njen komentar je bio da ukoliko sve počne trudovima, nije problem putovati, ali ako počne curenjem plodne vode i nije baš najpametnije. U tom slučaju savjetovala me je da me doktor u Zagrebu hitno pregleda i da svoje mišljenje o tome da li da krenem na put ili ne.

Voljela bih da mi se jave mame sa iskustvima u Postojni, ili one buduće koje imaju pitanja, a ja im možda mogu odgovoriti.

:D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Postojna

Ciao!!! Ja sam iz Ri, 09.04. sam narucena na uzv (3-d) u rodilistu Postojna. MM i ij jedva cekamo :D To ce nam biti i prilika za razgledat bolnicu jer ne zelim se porodit u Ri, puno losih iskustava poznanika. Zanima me samo ako znas kako se krecu cijene poroda i boravka... Hvala...

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vratila sam se u subotu iz Postojne gdje sam rodila 12.02.2008. prekrasnu curicu. Imam samo ugodna iskustva ponajviše zato što smo muž i ja cijelo vrijeme bili s našom curicom. Meni se svidjelo to što te nitko puno ne pita, što se ne nameću i ne petljaju, no nekom to možda smeta. Ne znam kakvi su kad nešto potražuješ jer ja niti jednom nisam upotrijebila zvonce da zovem sestre, no čula sam da drugi to rade. Koliko su zadovoljni, to ne bih znala. Ja sam imala sreću da nije bilo nikakvih problema, pa smo se mi osjećali po principu: tu smo sami sa svojim djetetom, sve radimo sami, a oni nam nose hranu tri puta dnevno. Dva puta na dan su ju odvozili radi tretiranja pupka, a premotavali smo ju sami. Što se cijena tiče, porod prirodni je 1033 eura i tu spada smještaj majke se djetetom tri/četiri dana, testiranja koja rade djetetu, UZV kukova, (oni ne cijepe djecu, ja sam tražila da ju besežiraju i to košta 27 eura), epiduralna je 180 eura, nadstandardna soba gdje može biti otac plaća se po danu dodatno za majku 25 eura, a za oca 50 eura. Carski je, čini mi se blizu 2000 eura. Plaćaju se i pregledi i CTG koji prethode porodu, a koliko ne znam, jer meni nisu naplatili niti jedan (riječ je o nečijoj dobroj volji i nekim faktorima procjene koji njima igraju ulogu - primjerice: muž i ja smo stigli u Postojnu 12 dana ranije i smjestili se privatno jer smo očekivali da ću roditi ranije, pa su bili fer imajući na umu da smo ionako dosta potrošili zbog toga, pa nam zato nisu naplatili ono što nisu morali). Inače, o dojenju nisu baš educirani, ukoliko želiš dojiti preporučam ti da se dobro educiraš i ustraješ jer oni u teoriji pričaju o dojenju kao nečem dobrom, ali ti ne znaju pokazati niti ti dati savjet (naravno, vjerujem da inzistiranjem dobiješ pomoć). Nude nadomjeske. Primjerice, meni su rekli da je treći dan kritičan jer mnogim ženama ne nadođe još mlijeko, a dijete ima već pojačanu potrebu. Zbog toga mi savjetuju da ju prvo podojim, pa da ih zovem da mi donesu još bočicu. Ja sam samo klimnula glavom, no nije mi padalo napamet da ih zovem. Sutradan na viziti rekli su mi da je djete dobilo na kilaži, što znači da bi bilo potpuno besmisleno da sam ih poslušala. No, super mi je bilo što mi nitko nije nakon tog savjeta dolazio i inzistirao. Oni su rekli, a na meni je da odlučim. Ono što bih ja u konačnici istaknula kao najvrijednije jest to što smo svo troje zajedno, što je atmosfera toliko smirena i idilična, nema posjeta, rodbine, zivkanja što rezultira time da je majka smirena, otac, a samim time i beba kojoj ne preostaje drugo već da uživa!

Sretno!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

draga vila, zaista sam sretna svaki puta kada pročitam pozitivno iskustvo i priču zadovoljne majke :D

Čestitam ti od srca na bebici i na tome što si tako dobro izabrala svoj put!!!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitam!
    a kakav je bio porod?

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    cestitam!
    a kakav je bio porod?

Hvala!

Spremam se napisati priču o porodu, nadam se da ću ovih dana!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala na opseznom izvjestaju Mi cemo se odluciti kada odemo u posjetu no vjerujem da ce Postojna biti i nas izbor jer cujemo samo dobra iskustva a i blizu nam je te je jeftinija opcija od klinike Podobnik!Pozdrav tebi i maleckoj.....

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Eto ja sam bila na dogovorenom ultrazvuku! Ginekologica je jako srdacna i zbilja smo zadovoljni svime... Usput smo razgledali bolnicu MM i ja u pratnji ravnateljice, moram napomenut da je iznimno cisto ima soba sa tri keveta,dva i privatni apartman u kojem moze boraviti otac. Mi smo se odlucili za porod u Postojni i preporucila bih ga svakome ko ima mogucnosti!!!

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj micika1 prvotno napisa
    Eto ja sam bila na dogovorenom ultrazvuku! Ginekologica je jako srdacna i zbilja smo zadovoljni svime... Usput smo razgledali bolnicu MM i ja u pratnji ravnateljice, moram napomenut da je iznimno cisto ima soba sa tri keveta,dva i privatni apartman u kojem moze boraviti otac. Mi smo se odlucili za porod u Postojni i preporucila bih ga svakome ko ima mogucnosti!!!

Baš mi je drago što ste tako odlučili. Ja već guštam za drugi porod! :D

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Vila prvotno napisa
    Citiraj Felix prvotno napisa
    cestitam!
    a kakav je bio porod?

Hvala!

Spremam se napisati priču o porodu, nadam se da ću ovih dana!
    Ne mogu naći priču...a baš me zanimaju detalji...
    Ima još šta novoga u vezi Postojne?
    Šta oni na svojoj str.spominju u vezi kade alternativni centar GRAM u Trstu?Šta iam nešto takvo u TS? :?

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

imala sam ambicije, priznajem.. no evo prošla godina, no nikako da stignem

tješi me samo što su neke mame pisale priču i s većom pauzom.

Imam to na umu, i želja mi je, no još uvijek emocije nadvladavaju riječi i teško mi je sve to uobličiti u priču. No, do tada, ako te štogod zanima, pitaj

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eto linka na moju pricu...ja sam imala problema jer sam htjela potpuno prirodan porod no ako netko razmislja drugacije, tko mu brani.... 8)

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11615

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

prica je na 4.stranici, za sada zadnja...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vala, vjeruj mi, u Postojni jako mali postotak stvarno rodi u vodi. A nitko nije u vodi cijeli porod, zadnju fazu moraš van. Ti si danas druga koje priću čitam i na kraju nije rodila u vodi.

Ja sam drugo dijete rodila u Postojni, sve u svemu, bila sam zadovoljna ali moglo je biti i bolje. Sada čekam treću sreću ali Postojna me ne vidi više...

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam bila presretna jer sam dobila što sam htjela, a to je sredina bez stresa, mogućnost da smo s bebom od prvog trenutaka muž i ja zajedno i da nam se nitko ne petlja ni u što, a tu su ako zatrebaju. No, danas imam više znanja i svjesti o tome što bi željela i s te strane mislim da mi Postojna to ne bi pružila. Nadam se drugoj trudnoći i porodu kod Monike.

In love, baš sam happy zbog treće sreće... :D

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma ja sam bila presretna sto se sve dobro zavrsilo, samo sam htjela obavjestiti eventualne zainteresirane kako to tamo rade. Da sam prije znala da tamo bas nisu fanovi prirodnog poroda vjerovatno bih isla u Varazdin ,a novce potrosila za nesto drugo. Porod u vodi nije mi bio glavan razlog, vise izbjegnuti cjepivo, biti u sobi s muzem i imati svoj mir nakon poroda.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da li netko ima friška iskustva sa Postojnom i možda pokoju fotku? Imate koju info u vezi VBAC u Postojni?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danci, pogledaj valinu pricu na sredini stranice:

Citiraj Vala prvotno napisa
    Eto linka na moju pricu...ja sam imala problema jer sam htjela potpuno prirodan porod no ako netko razmislja drugacije, tko mu brani.... 8)

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11615
    a kao sto vidis i vila je lani tamo rodila.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    Da li netko ima friška iskustva sa Postojnom i možda pokoju fotku? Imate koju info u vezi VBAC u Postojni?
    Prvo se proba vaginalno, ako ne ide onda carski.
    Sve zavisi o tome zašto si imala carski prvi put. Najbolje je, da uzmeš iz rodilišta gdje si rodila prvi put zapisnik o porodu (nemam pojma kako se tome kaže na hrvatskom ) i sa time odeš u Postojnu. Tamo se onda dogovoriš šta i kako. Ali u principu su jako ZA vaginalni porod nakon carskog reza.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo c/p mog posta s jedne druge teme

Porod je bio CR u 37 tjednu, došli smo na dogovor o terminu međutim zbog stanja bebača odmah su me poslali u salu. MM je bio prisutan svo vrijeme od pripreme za operaciju i onda cijelo vrijeme u sali, potom je s bebicom otišao na vaganje, oblačenje, fotkanje i sl. CR sa spinalnim blokom gotov za cca 40 min. Potom 24h intenzivne i onda smještaj u nadstandardnoj sobi zajedno sa mm i bebačom ( glede rooming in-a može se odabrati potpuni 0-24h, djelomični 05-23h i donošenje na zahtjev ). U sobi dobijete njihove spavaćice ukoliko želite, bade mantil, ručnike, jednokratne gaćice, uloške, o toilet papiru, sapunu, podlošcima za wc školjku i sl. da ne govorim. Drugi dana nakon CR skidaju kateter i stavljaju silikonski flaster pa možete odmah pod tuš, šiva se resorbirajućim koncem pa nema vađenja punti, rez je jako tanki i skoro se uopće ne vidi.

Nakon tjedan dana smo išli doma, cijena je bila 2.900 EUR ukupno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •