Molila bih sve vas koje ste imale rooming in na sv.duhu da mi malo predočite kako to tamo izgleda i da me uputite na neke "tips and tricks" ili ti praktične savijete!

Evo što sam čula, načula i sl. i koja imam pitanja za sada:

- Ako želiš dojiti i po noći da je dobro ponjeti sa sobom malu lampicu jer nedaju dojiti u mraku? Ne kužim zašto? A opet netko spominje na nekom forumu da dobiš lampicu od njih!? Da li da nosim lampicu ili ne?

- Da li bebu odneseš sestrama ako moraš na wc ili se želiš istuširati, ili kako to izvedeš?
- Tko premata bebu? Trebam li ponjeti pelene sa sobom ili mi u bolnici daju bolničke ako ja prematam bebu? Da li bebu imam gdje oprati ako ju ja prematam ili se to rješava isključivo vlažnim maramicama?
Naime oni kao i sve, tako i prematanje, imaju valjda u propisano vrijeme, pa ako je beba ukakana neka čeka, a to mi se baš ne sviđa!

- Što kada dolaze posjete? Beba ostaje ili ne?

- Da li tata može biti u sobi samnom i bebom kada dolazi? Čini mi se da ne, ali da li se može tražiti?

- Da li je istina da bebe odnose kada je doručak, ručak i večera? Ako da, pa kakav je to onda rooming in. Ispada da je onda idealno tražiti rooming 24 sata jer ti jedino po noći ostave bebu cijelo vrijeme?!

- Ako tražiš rooming, a porod te užasno iscrpi da fakat nemaš snage biti s bebom, možeš li se predomisliti? Je li itko imao takvo iskustvo?
S obzirom da mi je ovo prva trudnoća, moje su želje jedno, a što će se desiti i kako ću na to reagirati ćemo tek vidjeti!

-I svaka druga praktična informacija dobro će doći ako ju tko ima!

thx