Ma sigurno ima. Tu imaš svu okolicu. Pa Sexten Ski-schools. Itd.
Ma sigurno ima. Tu imaš svu okolicu. Pa Sexten Ski-schools. Itd.
NanoiBeba, hvala na informacijama, ajme, sad me je strah kako će to sve skupa izgledati; mislila sad da si vidjela iz potpisa, mali će mi u XII imati 4,5. A, inače, da, bez obzira na stazu smo svjesni toga da ćemo morati biti stalno uz njega jer je još mali. Eto, probat ćemo ove godine tamo, pa ako nije OK, sljedeće mijenjamo. A kakav je taj zatvoreni bazen i popratni sadržaji. A hrana?
naša je krenula sa 3 godine i 4 mjeseca
i trčali smo uz nju, zbog prevođenja
onda je od 5. godine krenula s učiteljem jedan na jedan, sporazumijevali su se nekako
i dan danas se sporazumijevaju; svake godine uzmemo istoga
zatovreni bazen je super, nalazi se u centru mjesta
hrana je dobra, ali nije izbor neki veliki
svugdje se vrti deset jedla, ali taman da svaki dan jedeš drugo
mi jedemo u restoramu podno skijališta i jako smo zadovoljni
gužva je ogromna
ručak za nas 6, sa pivom, rakijom i sokom... oko 80 eura
Nikolina Zagreb, nemoj se bojati. Moje informacije su od prije par godina, pa se možda nešto i promijenilo. Nije nama tamo bilo toliko loše, nego su meni rekli da je to obiteljsko skijalište. Ali za mene nije obiteljsko, odnosno ima mana. Meni je obiteljsko skijaliste, malo skijaliste gdje nemam brige hocu li izgubiti djecu. Muza. Ne treba mi niti mobitel.
Mom strijem se Katchberg svidio. I on bi opet tamo.
Kompasova ski skola je imala odlicno organiziranu podjelu medalja. Meni ej staza uz hotel predobra, samo da sam mlađa i u boljoj kondiciji.
E da, i jedino tamo sam vidjela mele kućice za grijanje, udješ unitra malo doći k sebi. U nasem tjednu je bilo baš hladno. I u hotelu je klopa bila bez veze ali su imali nekakav popodnevni obrok - nje tipični ručak nega neka kao okrjepa, i to je bilo odlično.
Biti ce vam lijepo, a sljedeće godine ćete biti mudriji pri izboru, bilo ponovnom odlasku u Katchberg ili negdje drugdje. Vidjeti ćete kako funkcionirate obiteljski na skijanj - ipak je drugačije nego kada smo išli solo
nismo se srele, mi smo išli samo prve godine, a onda smo skužile da su naše kose preduge za bazensku rabotu
ja nikad nisam imala učitelja, naučila sam sama
ona neka skija sa Seppom, a Robije neka gleda sa strane
sa mnom
tamo gdje smo mi bili prošle godine bio je otvoreni bazen u kojemu se moje dite kupalo usred zime... precool![]()
Evo mi smo se vratili sa skijanja iz Katschberga, hotel Sonnalm, pa bih još, dok su impresije svježe, htjela podijeliti s vama moje dojmove.
Ukratko: svi smo, znači suprug, 4,5-godišnji malac i ja bili oduševljeni - stazama, školom za maloga, hranom i smještajem i posrećilo nam se odlično vrijeme.
Evo par informacija - prije svega koje se odnose na djecu, jer mislim da to sve najviše zanima:
Škola je bila u periodima od 10-12 i od 14-16 sati i koštala 160 EUR-a za tjedan dana; ja sam mislila da je to previše sati za dijete i za početnika, međutim, koliko sam vidjela, uglavnom su sva djeca izdržala do kraja tjedna i samo su plakali na početku ili kada im je bilo jako hladno, dodatno, interesirali smo se u više škola i sve su imale takav raspored i podjednaku cijenu, a neke ili sve, više se ne sjećam, su nudile i ručak između dva termina skijanja, tako da nismo imali mogućnost izbora. Samo za manje, od 3,5 god. postoji termin od 2 sata, no, naš sin je već bio veći od te dobne skupine.
Samo prva 2 dana se skija, rekla bih, 'u dvorištu' škole, a već poslije se ide na Teller lift ispod F.Cristallo hotela i što zbog vjetra i zime, a što zbog napora, mislim da im je to bio najteži dio tjedna (govorim u množini, jer sam vidjela svu djecu). Nakon otprilike 4. dana se već ide na plavu pistu s četverosjednicom i to solo, znači treneri su iza cijele grupe, a djeca idu s nepoznatim odraslim osobama; e taj dio mi je bio najgori, za mene, ne za dijete (da bude jasnija) i opet - nitko nije plakao. Srećom, pa sam se našla u blizini i išla sam s njim, kada je po prvi puta išao na četverosjednicu.
Suprug i ja smo bili jedini roditelji koji su većinu vremena bili uz maloga, vjerojatno zato što ne zna njemački ili engleski, a u to vrijeme niti jedna škola nije imala trenera sa znanjem hrvatskoga jezika, a i bilo mi je bedasto ostaviti dijete 4 sata solo s nepoznatim ljudima, u nepoznatoj zemlji, s nepoznatom djecom, s nepoznatim aktivnostima i sl. već prvi-drugi dan. Inače, mogu reći da je dosta teško biti uz njih, jer, ako je jako hladno, a oni su 'u dvorištu', onda je teško stajati 2 sata u komadu, a opet, ako su na pisti kod Teller lift-a ili na plavoj pisti, onda je teško 'loviti ih' na skijama, jer se skijaju sporije od nas odraslih, a do četverosjednice čekaju u koloni jedan iza drugoga u ograđenom dijelu, pa nekada stignu na red prije nas odraslih, a nekada ne. Mi smo imali sreću što je prva 2 dana temperatura bila oko 10C, pa nije bilo problema stajati 'u dvorištu'. Kada su otišli na Teller lift, šetala sam uz njih, a suprug je bio u kućici za grijanje. A kada su bili na plavoj pisti, bili smo na skijama i nastojali ići s njim na četverosjednici. Inače, nakon 2-3 dana sam skužila da je nezgodno i zbog njega i zbog trenera i zbog druge djece da smo mi stalno uz njih. Npr. kada idu na žičaru, ako ga 'izvučemo' iz grupe nije OK prema drugoj djeci, a niti prema trenerici, jer ako smo ga izvukli iz kolone za učenike, može se desiti da duže čekamo od njih, pa nas trenerica mora čekati na vrhu žičare i onda stalno mora pitati, ako smo u blizini - da li će ići s vama na žičaru, da li ćete ga već sada uzeti ili da ide s nama do škole i sl. Tijekom skijanja, nije OK da smo u blizini, jer onda on zna gledati nas, a ne trenericu, a i može imati potrebu svako malo nešto pitati ili pričati, pa ne bude koncentriran na trening i sl. Uglavnom, nekako smo kombinirali, da je s jedne strane on sigurniji, a i mi, u slučaju da nešto treba, a zbog jezične barijere ne zna reći ili ne razumije, a opet, s druge strane, da ne smetamo nikome i ne remetimo trening.
U svakom slučaju, ja nisam mogla vjerovati da tako mala djeca mogu podnijeti takav veliki napor, a tu mislim na vrijeme, opremu, padinu, trening, rizik (četverosjednica) i većinu vremena biti dobro raspoloženi, zainteresirani i aktivni. Mome malome se svidjelo, čak je rekao više od plivanja i više od boravka u Zagrebu.
I još nešto, 5. dan je bila utrka, između njih u grupi; za nagradu smo dali 5 EUR-a.
A sada još o ostalome. Suprug i ja smo skijali u smjenama, znači ja od 10-12, a zatim bih napravila pauzu i odvela maloga na ručak u hotel, te poslijepodne bila uz njega na skijalištu, a suprug je bio s malim od 10-12, a zatim bi skijao od 12:30-16, a zadnja 2-3 dana smo oboje skijali. I takav ritam nam je svima odgovarao, svi smo imali dovoljno aktivnosti i zabave, a opet ritam nije bio naporan.
Poslije škole i skijanja bismo se raspremili i išli u igraonicu, od cca 17-18, a u 18 na večeru. Poslije večere, oko 19:30 na plivanje u bazen u Hotelu, koji je doduše mal, ali uglavnom u to vrijeme nikoga nije bilo, već samo nas 3, pa smo mogli uživati i plivati.
Eto toliko od mene. Rekla sam malome, ako uštedimo za sljedeću godinu, opet idemo. On je pitao: Da li u istu sobu?
Svima koji idete na skijanje želim da se lijepo provedete i odmorite. Sretno!
Bravo, baš mi je drago! Pratila sam ovaj topic, na kraju smo odustali od ove sezone za neko dalje i dulje skijanje, ali to je i moje iskustvo - da treba djecu dati u ski školu i ne bit previše uz njih, previše ih to remeti, ne budu disciplinirani, sve im je teže itd. MM je samo na kratko, s hrv. učiteljem, htio bit u blizini da bi pofotkao stvar, i to je jako remetilo priču - odmah je odustajala.
Naravno da roditelji smetaju ako su uz školu skijanja. Moja se jedino bojala te stare sedecnice, pa smo mi tada uskakali. Uz to, bolje je uzeti lokalnu školu zato jer oni imaju sve usklađeno. - mi smo bili u toliko hvaljenoj Kompasovoj, koja nije bila toliko za pohvaliti.
nije vezano uz mjesto, vec me zanima di u ZGB mogu naci odjelo za skijanje. u Hrevisu, Intersportu nemaju zadovoljavajuce. zelim bas kvalitetno odjelo. dakle jaknu i hlace, velicina za 8 godina.
Nama je u planu Katschberg
smjestaj je u apartmanu u mjestu St.Michael im Lungau pa me zanima koju biste lokalnu ski skolu preporucili odn. koja ne ide na spominjanu staru 4-sjedeznicu? Oboje djece ce biti u ski skoli. Nisam sigurna da mogu trcati pored obje, jer ne mogu trcati![]()
jedan jedini put smo bili prek agencije na skijanju - zaribali su sve što su mogli, ali smo na kraju iskamčili gratis ski školu- žao mi je da nismo i više, ali uz MMa dobro je da sam išta uspjela.
Lokalne škole su uvijek odlične. Gdje su apri i freya da malo hvalimo "našu" ski školu i učitelje
Ja ću samo reći da je Katschberg naša OGROMNA ljubav, i da već 5. godinu idemo tamo u Cristallo.
Tijekom tih godina bilo je neuspjelih pokušaja promjene zimovališta, ali što god da smo gledali, ništa nije bilo toliko child i family friendly!
Naša djeca su tamo proskijala (mlađi se spuštao prošle godine samostalno s 2 g i 3mj (!), ali ove godine ga tek čekao "posao", a kćer je proskijala s 3g 4mj i na kraju tog tjedna išla s nama po crvenim stazama) i najljepša sjećanja ih vežu za K.
Sve je prilagođeno djeci i obiteljima, škole su uglavnom dobre, ima mnoštvo poligona za klince, uvijek se nađe neki slovenski učitelj, pa tako niti jezik nije problem (mi idemo uvijek u drugom dijelu siječnja).
Mi smo zadnjih par godina u ski školi od hotela Cristallo, i tamo ima bar 3-4 Slovenca. Otto ski školu ne bih preporučila, iako su neki naši poznati bili zadovoljni.
Uglavnom, sve je blizu, na par koraka, uz skijanje postoje i druge aktivnosti (sanjkanje, klizanje na klizalištu koje je uglavnom prazno, šetnje s bakljamja, noćno skijanje, bazeni, itd.).
Hotel Cristallo konkretno je doista odličan, s krasnim family sobama (ako se odlučite za takav smještaj), a ne bih preporučila stare apartmane u "kući na brdu". Hrana je uglavnom raznovrsna, iako kao i svaka hotelska - dosadi 7. dan, nema čega nema. Mljac kolači popodno od 15:30 do 16:30, krasan ambijent, dobar spa, spa za klince, a sve to za bitno nižu cijenu nego njihovi hoteli na drugim lokacijama. Osobno se ne bih odlučila za F Funimation jer je na drugoj strani mjesta, orijentiran na drugo brdo koje nije tako zgodno za klince.
I samo da dodam, da smo mi uvijek u blizini škole i klinaca (do sada samo starija - ove godine 7), uglavnom gledamo da se nađemo na dnu staze i da ide s jednim od nas dvoje na žicu.
Naime, zbog visine tek je prošle godine (sa 6g4mj) mogla de facto sama sići sa sedežnice, i jednostavno nas je bilo strah s kim će je staviti na žičaru (znate i sami kakvih skijaša i bordera ima), a ne mogu svi iz grupe ići s učiteljom.
Za vrijeme samog skijanja se maknemo sa strane da ne skuži, odnosno odskijamo i pričekamo dolje i sl. Naša kćer prve godine nije željela ići u školu, tako da smo uzeli jednu odličnu Slovenku privatno, jer se to pokazalo kao bolje rješenje nego kad roditelj uči. A kad ju je ona "postavila na skije", mi smo preuzeli i to je odlično funkcioniralo. Svake sljedeće godine je bila sve sklonija školi, iako je zaista s guštom išla tek prošle (dakle tek 4. godinu skijanja). Uglavnom, za one koji tek počinju, pripremite se da su prva dva dana fakat koma tim klincima u školici jer im je dosadno, ima ih dosta naročito prvi dan (mnogi otpadnu do drugog dana) i teško im je čekati na red, a skijali bi, žele akciju. Mi zato nismo forsali kćer jer nismo htjeli da joj se zamjeri i to se nama pokazalo kao odlična odluka. U konačnici smo platili privatnu učiteljicu malo više nego školu i za kraće vrijeme je proskijala.
Ove godine jednako planiramo i za maloga, ako neće htjeti u školicu (kao što recimo nije htio niti prošle godine u ski vrtić ), uzet ćemo par sati trenera, a ostalo ćemo mi s njim. Bitno je ne odustajati, naći načina da skijaju, da dobiju utakmice u nogama, "navući ih" sa svim onim stvarima koje volimo i mi odrasli i koje su dio paketa (topla čokolada, kolačić, odmor u nekoj "hute", draga igračkica u ruksaku i sl.), a kad se jednom navuku, to jeljubav za cijeli život
Hrčkić, neću sada biti partibrejker - skijanje je skupi sport, a odlazak u hotele tipa Cristallo je još skuplji, tako da je tako nešto teško preporučiti svakome. Rijetki su oni koji skijanje uopće mogu platiti i onda se obično ide u apartmane. ne znam za sada, ali kada sam gledala cijene hotela, bile su astronomske
NanoiBeba, ja doista ne vidim gdje sam to svima /svakome preporučila da odu u Cristallo. Koliko sam shvatila ljude zanimaju dojmovi o Katschbergu i (neke) o H Cristallo, i ja sam iznijela svoje dojmove koje dijeli moja obitelj. Po toj logici, ne znam zašto onda uopće postoji ovaj topic, a njegov naziv glasi "skijanje - vaša iskustva i preporuke". A što se tiče cijena, točno je da su visoke i da se nesumnjivo može proći bitno jeftinije u Katschbergu ili drugdje, ali inače hoteli te kategorije i tog sadržaja (čak iz iste grupacije) su doista bitno skuplji i to je činjenica koju sam spomenula. Požalim da sam nakon milijun godina uopće išta napisala na forumu![]()
Hrčkić, nemoj bit tako osjetljiva i piši i dalje![]()
Isti hotel je bucka već preporučivala. I ne trebaš biti toliko osjetljiva - naravno da skuplji smještaj nosi i puno veću ugodu za obitelj s djecom, počevši od toga da imaš all inclusive pa nije problem s hranom (moji klinci npr u običnom austrijskom hotelu nisu puno jeli, a bome niti ja jer ne volimo njihov tip hrane), pa do igraonice, bazena i svega ostalog ali ipak mislim da je tema takva da se u razumnim financijskim okvirima nađe nešto slično. Meni hrana i dječje igraonice ne znače puno, ali mi znači lokacija smještaja, urednost, udaljenost od Zagreb i sl.
Recimo. MMu je Katchberg ostao u jako ružnom sjećanju i sigurna sam da mu mišljenje nebi promijenio niti boravak u najboljem hotelu tamo, a sve iz banalnog razloga da se nemaš gdje navečer prošetati.
Meni je sasvim ok da je Hrčkić napisala svoj post i s informacijama koje je napisala. Neka svatko iz tuđih postova uzme što mu treba, a trebaju nam različite informacije.
Naravno da je dobro čuti sve strane, a i boravak u hotelu ovisi i o starosti djece. S malima je možda lakše boraviti u hotelu, a i mala djeca imaju popust na cijenu. Kako ona rastu, troškovi su sve veći tako da meni boravak u hotelu sa svojim klincima u hotelu - nemoguća misija, zbog cijene, tako da mislim da je i takve stvari dobro napisati.
Meni je recimo, zgodna Italija, jer tamo djeca do 8 godina ne plaćaju ski kartu. A ski karte su baš veklika stavka u budžetu predviđenom za skijanje.
No, najbolje skijanje mi je ionako bilo na Sljemenu (ali prije Bandića).
Sretan put svima koji sutra idu na put!
Nikad ne idemo preko agencije, jer izravno nazovem vlasnike apartmana i sve dogovorim. Hotel mi nikako ne odgovara, jer kad djeca rano zaspu možemo samo šutjeti, izbjegavam svjetlosna onečišćenja kad se spava, pa nema čitanja, tv-a itd. Iz tog razloga mi je apartman super, one u spavaćoj, mi u boravku. Volim apartmanski smještaj i zbog hrane jer mi je teško naći nešto zdravo kad smo na putovanju ( a često putujemo pa onda nije zanemariv broj dana kad bi mogli reći može proći, nismo doma), tako da im doručak i večeru ponesem, a ručamo vani + neka juhica ili nešto na žicu uvijek spremim za poslije skijače kad se vratimo u apartman.
Volim Austriju jer sam kao doma, a Italiju više vezujem za skijanje s ekipom nego s obitelji tj. klincima.
Vezano za ski karte za djecu, samo bih napomenula da smo za maloga od 4,5 godine u Katschbergu morali plaćati kartu od 5 EUR-a na dan; ne znam koliko bi iznosila tjedna, jer smo tek otprilike 3. dan išli kupovati tu kartu, s obzirom da prije nije trebala, za razliku od karte za odrasle, koja je na dan-pojedično iznosila 30 EUR-a, a tjedno oko 200 EUR-a.
Naš mali je išao u Otto ski školu i mi smo bili zadovoljni. Izabrali smo je zapravo slučajno, vjerojatno zato što je najbliža hotelu Sonnalm, a što se tiče cijene i ritma, oni su bili identični drugim školama. Bili su profesionalni i dobro organizirani, te brižni oko djece i uvijek spremni dati svaku informaciju, te surađivati s nama koji imamo dijete koje ne zna drugi jezik. Ako bismo išli u isto mjesto i u isti hotel, vjerojatno bih ih opet izabrala.
Posljednje uređivanje od Nikolina-Zagreb : 04.01.2013. at 14:01
zato ja volim ovo naše totalno obiteljsko skijalište gdje i učitelji i stričeki na žici, a i svi skijaši... paze da na dvoje djece iz ski škole (a svi imaju prepoznatljive prsluke) ide i dvoje odraslih
tako da sam ja svoju puštala odmah, čim je krenula na veliku žicu, od 4 godine i 4 mjeseca
ima li netko iskustva s pohorje expressom od sport4you?
nude to u zamjenu za sljeme zbog nedostatka snijega
Cure, kako nađete apartmane? Preko agencija, preko stranica njihove turističke zajednice, booking.com ili?
Mi smo (otkako imamo djecu) bili vjerni Kranjskoj Gori. Zadnjih smo godina uvijek bili u apartmanu na samim stazama, kraj Larixa, i to je bila dobitna kombinacija. MM i ja bismo se smjenjivali za skijanje ili sami dok je starija bila u ski školi (odn. išla je na individualne satove) ili s njom, a jedan bi dežurao s mlađom i za to vrijeme smo se šetali po centru, pili čaj na snežnoj plaži ili išli odmoriti u apartman. Tada nam je ta blizina bila neprocjenjiva.
Međutim, već lani je mlađa stala na skije, jako je to dobro funkcioniralo i planiramo ove godine konačno zamijeniti destinaciju.
Gledamo Austriju, iako ni Italija meni nije strana, tamo sam išla na neka od najboljih skijanja, ali zbog cura moramo krenuti polako.
Trenutno gledam app preko booking com, ali me zanimaju i vaša iskustva.
Jedino još datum ne možemo definirati, ali se nadamo početku veljače.
nemam, i nisam ni htjela imati
ja sam imala za V rezervirani termin 26.12-30.12.2012. preko sport4you, i isto su nam nudili pohorje expres, ali sam odbila
previše 5-6 sati dnevno u autobusu
meni su rekli da je kao fora toj djeci u autobusu, da se oni zabavljaju putem
možda je većima, kraj osnovne, početak srednje
ali tako malima mislim da je to tlaka i napor
Isto i kod nas. Trener zna dovoljno engleskoga da se mi ne moramo petljati i stvar savršeno funkcionira. Tamo stvarno ne moraš brinuti da ti ne vode brigu o djeci.
Ove godine će i mlađi (4 god.) u školu, lanij e skijao individualno s trenerom. Vjeruejm da će to biti dobro bez obzira na jezičnu barijeru. Eno ga tamo, ponavlja prego i grazie da bude spreman za školu![]()
Isti slučaj i kod mene. Zato smo radije odabrali ovaj termin od 7.1., ali i to mi je sve nekako klimavo, jer kako su mi danas rekli (i to sam ja morala zvati njih, nisu smatrali potrebnim kontaktirati nas i reći kakva je situacija) tek će se u ponedjeljak znati hoće li skijališta biti otvorena (znači taj ponedjeljak moramo biti na standby). Novac ne vraćaju. Meni je još opcija da pošaljem dijete u jedan od termina za vrtićku djecu (naravno, to znači tjedan dana izostanka iz škole, ali pokušat ću se dogovoriti s učiteljicom), ili vidjeti što nude od ljetnih aktivnosti...
to isto je i meni. razmišljam o pohorju jer mi vikendi ne pašu nikako, a i ljetne aktivnosti su mi rpedaleko da bih razmišljala o njima
nisam ni platila
odmah sam im rekla da meni ne odgovora ni pohorje niti drugi termin, jer mi u drugom terminu dijete nije u Zg
i baš da se ne bi zafrkavala s povratom nisam platila ranije (navodno na kraju vrate sve osim pologa od 300k, ali meni je i 300 k previše da nekom dam bezveze)
s tim da su mi još 22.12. tvdili da je sve ok, ako se što promjeni da će mi javiti, naravno da nisu javili, 24.12. ujutro je MM išao na drugi kraj grada platiti, da bi rekli da nema skijanja
znam da oni ne mogu utjecati na snijeg, ali su mogli javiti
Nije mi namjera bila biti niti zajedljiva niti ulaziti u nečije financije. Ali kako se radi o temi u kojoj je spomenuta preporuka, tako mi je to upalo u oko. No vjerojatno se pretpostavlja da svi koji putuju znaju barem otprilike cijene onoga što ih interesira, odnosno mogu li si odsjesti u hotelu ili apartmanu. I kao što sam već napisala ovisi i o "sastavu" pojedine obitelji - veća djeca, veći troškovi.
A mislim da i školski tjedan ima više cijene.
Evo izvještaja o suncu u San Candidu u siječnju:
u podnožju je staza osunčana (baby lift) od ujutro (brzo iza 9) i barem do 2.
Vrh je osunčan ujutro, sunce nestane između 11 i 12 i više ga nema. Ali u svakom je trenutku neki dio staze od vrha do dolje osunčan.
Najveća razlika u odnosu na veljaču je sunce na vrhu - u veljači ga ima obilje, sad samo kratko. Dolje je više-manje isto.
Restoranu u podnožju su zatvorili terasu pa se više ne može ručati vani (tj. ostala su 2-3 stola), ali su ostavili velike prozore pa ne manjka svjetlosti. Ali je barem povećan prostor iskoristiv i za lošeg vremena.
Ne baš. Ako govoriš o prošloj godini kad je vrijeme bilo koma i kad nije bilo šanse da jedeš vani - onda da. Ako govoriš o godinama kad se moglo sjediti i vani, onda je isto jer je površina (i broj stolova pretpostavljam) ista. U 12.30 je uvijek gužva. Mi smo danas jeli gore na vrhu - tamo uvijek ima mjesta.
Preko Internetapa što mi izbaci. Zapravo preko booking. com nismo nikada, najčešće preko stranice skijališta.
Jedne godine zbog bolesti moga tate nismo unaprijed rezervirali nego smo to ostavili za tjedan dana prije skijanja i odabrali last minut ponudu preko Kompasa. A zadnji apartmanu koji smo se zaljubili i mi i prijatelji , bili smo i ove godine, sam izvukla iz excelice druge prijateljice
![]()
meni je najdraže dobiti dobru preporuku, i zato sam doživotno zahvalna apri
kada se samo sjetim svih smještaja u kojim sam bila u razdoblju bez djece, ne bih to ponavljala sa njima. Nema šanse.
I ono što stalno pišemo, svatko za odmor pa tako i skijalište traži nešto drugo, odnosno zna koje stvari su one koje presude.
nama je ove godine bilo OK, ali ne tako dobro kao u "našem" selu. Bilo je stvari koje su bolje, ali i dosta onih koje nam nisu pasale.
Bitan je i odnos cijene i kvalitete - kako na cijenu ski karata ne mogu utjecati, važno man je da cijena smještaja nije visoka. Iz istog razloga ne idemo u hotel, nego u apartman.
dakle, lesi se vraća kući? <3
da, i ja volim preporuke od prijatelja koji znaju što mi je važno
a, nakon pisanja na forumu, valjda zna i cijela naša turistička zajednica
u agencijama vrlo često dobijem primjedbu kako sam prezahtjevna
i zato... kada nađem nešto što mi se sviđa, ostajem vjerna.
zato u isti apartman, na iste krevete idemo već 7 godina zaredom.
a na more... hvala dalmatinki <3
Ja nisam toliko zahtjevna oko smještaja koliko oko lokacije smještaja a i oko samog skijališta.