Pokazuje rezultate 1 do 50 od 226

Tema: Skijanje - vaša iskustva i preporuke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da roditelji smetaju ako su uz školu skijanja. Moja se jedino bojala te stare sedecnice, pa smo mi tada uskakali. Uz to, bolje je uzeti lokalnu školu zato jer oni imaju sve usklađeno. - mi smo bili u toliko hvaljenoj Kompasovoj, koja nije bila toliko za pohvaliti.
    Kompasova košta za 2 sata koliko lokalna cjelodnevna!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Kompasova košta za 2 sata koliko lokalna cjelodnevna!
    jedan jedini put smo bili prek agencije na skijanju - zaribali su sve što su mogli, ali smo na kraju iskamčili gratis ski školu- žao mi je da nismo i više, ali uz MMa dobro je da sam išta uspjela.

Lokalne škole su uvijek odlične. Gdje su apri i freya da malo hvalimo "našu" ski školu i učitelje

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja ću samo reći da je Katschberg naša OGROMNA ljubav, i da već 5. godinu idemo tamo u Cristallo.

Tijekom tih godina bilo je neuspjelih pokušaja promjene zimovališta, ali što god da smo gledali, ništa nije bilo toliko child i family friendly!

Naša djeca su tamo proskijala (mlađi se spuštao prošle godine samostalno s 2 g i 3mj (!), ali ove godine ga tek čekao "posao", a kćer je proskijala s 3g 4mj i na kraju tog tjedna išla s nama po crvenim stazama) i najljepša sjećanja ih vežu za K.
    Sve je prilagođeno djeci i obiteljima, škole su uglavnom dobre, ima mnoštvo poligona za klince, uvijek se nađe neki slovenski učitelj, pa tako niti jezik nije problem (mi idemo uvijek u drugom dijelu siječnja).
    Mi smo zadnjih par godina u ski školi od hotela Cristallo, i tamo ima bar 3-4 Slovenca. Otto ski školu ne bih preporučila, iako su neki naši poznati bili zadovoljni.

Uglavnom, sve je blizu, na par koraka, uz skijanje postoje i druge aktivnosti (sanjkanje, klizanje na klizalištu koje je uglavnom prazno, šetnje s bakljamja, noćno skijanje, bazeni, itd.).

Hotel Cristallo konkretno je doista odličan, s krasnim family sobama (ako se odlučite za takav smještaj), a ne bih preporučila stare apartmane u "kući na brdu". Hrana je uglavnom raznovrsna, iako kao i svaka hotelska - dosadi 7. dan, nema čega nema. Mljac kolači popodno od 15:30 do 16:30, krasan ambijent, dobar spa, spa za klince, a sve to za bitno nižu cijenu nego njihovi hoteli na drugim lokacijama. Osobno se ne bih odlučila za F Funimation jer je na drugoj strani mjesta, orijentiran na drugo brdo koje nije tako zgodno za klince.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I samo da dodam, da smo mi uvijek u blizini škole i klinaca (do sada samo starija - ove godine 7), uglavnom gledamo da se nađemo na dnu staze i da ide s jednim od nas dvoje na žicu.
    Naime, zbog visine tek je prošle godine (sa 6g4mj) mogla de facto sama sići sa sedežnice, i jednostavno nas je bilo strah s kim će je staviti na žičaru (znate i sami kakvih skijaša i bordera ima), a ne mogu svi iz grupe ići s učiteljom.
    Za vrijeme samog skijanja se maknemo sa strane da ne skuži, odnosno odskijamo i pričekamo dolje i sl. Naša kćer prve godine nije željela ići u školu, tako da smo uzeli jednu odličnu Slovenku privatno, jer se to pokazalo kao bolje rješenje nego kad roditelj uči. A kad ju je ona "postavila na skije", mi smo preuzeli i to je odlično funkcioniralo. Svake sljedeće godine je bila sve sklonija školi, iako je zaista s guštom išla tek prošle (dakle tek 4. godinu skijanja). Uglavnom, za one koji tek počinju, pripremite se da su prva dva dana fakat koma tim klincima u školici jer im je dosadno, ima ih dosta naročito prvi dan (mnogi otpadnu do drugog dana) i teško im je čekati na red, a skijali bi, žele akciju. Mi zato nismo forsali kćer jer nismo htjeli da joj se zamjeri i to se nama pokazalo kao odlična odluka. U konačnici smo platili privatnu učiteljicu malo više nego školu i za kraće vrijeme je proskijala.
    Ove godine jednako planiramo i za maloga, ako neće htjeti u školicu (kao što recimo nije htio niti prošle godine u ski vrtić ), uzet ćemo par sati trenera, a ostalo ćemo mi s njim. Bitno je ne odustajati, naći načina da skijaju, da dobiju utakmice u nogama, "navući ih" sa svim onim stvarima koje volimo i mi odrasli i koje su dio paketa (topla čokolada, kolačić, odmor u nekoj "hute", draga igračkica u ruksaku i sl.), a kad se jednom navuku, to je ljubav za cijeli život

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa Vidi poruku
    i jednostavno nas je bilo strah s kim će je staviti na žičaru (znate i sami kakvih skijaša i bordera ima), a ne mogu svi iz grupe ići s učiteljom.
    zato ja volim ovo naše totalno obiteljsko skijalište gdje i učitelji i stričeki na žici, a i svi skijaši... paze da na dvoje djece iz ski škole (a svi imaju prepoznatljive prsluke) ide i dvoje odraslih
    tako da sam ja svoju puštala odmah, čim je krenula na veliku žicu, od 4 godine i 4 mjeseca

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    zato ja volim ovo naše totalno obiteljsko skijalište gdje i učitelji i stričeki na žici, a i svi skijaši... paze da na dvoje djece iz ski škole (a svi imaju prepoznatljive prsluke) ide i dvoje odraslih
    tako da sam ja svoju puštala odmah, čim je krenula na veliku žicu, od 4 godine i 4 mjeseca
    Isto i kod nas. Trener zna dovoljno engleskoga da se mi ne moramo petljati i stvar savršeno funkcionira. Tamo stvarno ne moraš brinuti da ti ne vode brigu o djeci.

Ove godine će i mlađi (4 god.) u školu, lanij e skijao individualno s trenerom. Vjeruejm da će to biti dobro bez obzira na jezičnu barijeru. Eno ga tamo, ponavlja prego i grazie da bude spreman za školu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj hrčkić prvotno napisa Vidi poruku
    ... Otto ski školu ne bih preporučila, iako su neki naši poznati bili zadovoljni. ...
    Naš mali je išao u Otto ski školu i mi smo bili zadovoljni. Izabrali smo je zapravo slučajno, vjerojatno zato što je najbliža hotelu Sonnalm, a što se tiče cijene i ritma, oni su bili identični drugim školama. Bili su profesionalni i dobro organizirani, te brižni oko djece i uvijek spremni dati svaku informaciju, te surađivati s nama koji imamo dijete koje ne zna drugi jezik. Ako bismo išli u isto mjesto i u isti hotel, vjerojatno bih ih opet izabrala.
    Posljednje uređivanje od Nikolina-Zagreb : 04.01.2013. at 14:01

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    jedan jedini put smo bili prek agencije na skijanju - zaribali su sve što su mogli, ali smo na kraju iskamčili gratis ski školu- žao mi je da nismo i više, ali uz MMa dobro je da sam išta uspjela.

Lokalne škole su uvijek odlične. Gdje su apri i freya da malo hvalimo "našu" ski školu i učitelje
    Nikad ne idemo preko agencije, jer izravno nazovem vlasnike apartmana i sve dogovorim. Hotel mi nikako ne odgovara, jer kad djeca rano zaspu možemo samo šutjeti, izbjegavam svjetlosna onečišćenja kad se spava, pa nema čitanja, tv-a itd. Iz tog razloga mi je apartman super, one u spavaćoj, mi u boravku. Volim apartmanski smještaj i zbog hrane jer mi je teško naći nešto zdravo kad smo na putovanju ( a često putujemo pa onda nije zanemariv broj dana kad bi mogli reći može proći, nismo doma), tako da im doručak i večeru ponesem, a ručamo vani + neka juhica ili nešto na žicu uvijek spremim za poslije skijače kad se vratimo u apartman.
    Volim Austriju jer sam kao doma, a Italiju više vezujem za skijanje s ekipom nego s obitelji tj. klincima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •