jedan jedini put smo bili prek agencije na skijanju - zaribali su sve što su mogli, ali smo na kraju iskamčili gratis ski školu- žao mi je da nismo i više, ali uz MMa dobro je da sam išta uspjela.
Lokalne škole su uvijek odlične. Gdje su apri i freya da malo hvalimo "našu" ski školu i učitelje
Ja ću samo reći da je Katschberg naša OGROMNA ljubav, i da već 5. godinu idemo tamo u Cristallo.
Tijekom tih godina bilo je neuspjelih pokušaja promjene zimovališta, ali što god da smo gledali, ništa nije bilo toliko child i family friendly!
Naša djeca su tamo proskijala (mlađi se spuštao prošle godine samostalno s 2 g i 3mj (!), ali ove godine ga tek čekao "posao", a kćer je proskijala s 3g 4mj i na kraju tog tjedna išla s nama po crvenim stazama) i najljepša sjećanja ih vežu za K.
Sve je prilagođeno djeci i obiteljima, škole su uglavnom dobre, ima mnoštvo poligona za klince, uvijek se nađe neki slovenski učitelj, pa tako niti jezik nije problem (mi idemo uvijek u drugom dijelu siječnja).
Mi smo zadnjih par godina u ski školi od hotela Cristallo, i tamo ima bar 3-4 Slovenca. Otto ski školu ne bih preporučila, iako su neki naši poznati bili zadovoljni.
Uglavnom, sve je blizu, na par koraka, uz skijanje postoje i druge aktivnosti (sanjkanje, klizanje na klizalištu koje je uglavnom prazno, šetnje s bakljamja, noćno skijanje, bazeni, itd.).
Hotel Cristallo konkretno je doista odličan, s krasnim family sobama (ako se odlučite za takav smještaj), a ne bih preporučila stare apartmane u "kući na brdu". Hrana je uglavnom raznovrsna, iako kao i svaka hotelska - dosadi 7. dan, nema čega nema. Mljac kolači popodno od 15:30 do 16:30, krasan ambijent, dobar spa, spa za klince, a sve to za bitno nižu cijenu nego njihovi hoteli na drugim lokacijama. Osobno se ne bih odlučila za F Funimation jer je na drugoj strani mjesta, orijentiran na drugo brdo koje nije tako zgodno za klince.
I samo da dodam, da smo mi uvijek u blizini škole i klinaca (do sada samo starija - ove godine 7), uglavnom gledamo da se nađemo na dnu staze i da ide s jednim od nas dvoje na žicu.
Naime, zbog visine tek je prošle godine (sa 6g4mj) mogla de facto sama sići sa sedežnice, i jednostavno nas je bilo strah s kim će je staviti na žičaru (znate i sami kakvih skijaša i bordera ima), a ne mogu svi iz grupe ići s učiteljom.
Za vrijeme samog skijanja se maknemo sa strane da ne skuži, odnosno odskijamo i pričekamo dolje i sl. Naša kćer prve godine nije željela ići u školu, tako da smo uzeli jednu odličnu Slovenku privatno, jer se to pokazalo kao bolje rješenje nego kad roditelj uči. A kad ju je ona "postavila na skije", mi smo preuzeli i to je odlično funkcioniralo. Svake sljedeće godine je bila sve sklonija školi, iako je zaista s guštom išla tek prošle (dakle tek 4. godinu skijanja). Uglavnom, za one koji tek počinju, pripremite se da su prva dva dana fakat koma tim klincima u školici jer im je dosadno, ima ih dosta naročito prvi dan (mnogi otpadnu do drugog dana) i teško im je čekati na red, a skijali bi, žele akciju. Mi zato nismo forsali kćer jer nismo htjeli da joj se zamjeri i to se nama pokazalo kao odlična odluka. U konačnici smo platili privatnu učiteljicu malo više nego školu i za kraće vrijeme je proskijala.
Ove godine jednako planiramo i za maloga, ako neće htjeti u školicu (kao što recimo nije htio niti prošle godine u ski vrtić ), uzet ćemo par sati trenera, a ostalo ćemo mi s njim. Bitno je ne odustajati, naći načina da skijaju, da dobiju utakmice u nogama, "navući ih" sa svim onim stvarima koje volimo i mi odrasli i koje su dio paketa (topla čokolada, kolačić, odmor u nekoj "hute", draga igračkica u ruksaku i sl.), a kad se jednom navuku, to jeljubav za cijeli život
zato ja volim ovo naše totalno obiteljsko skijalište gdje i učitelji i stričeki na žici, a i svi skijaši... paze da na dvoje djece iz ski škole (a svi imaju prepoznatljive prsluke) ide i dvoje odraslih
tako da sam ja svoju puštala odmah, čim je krenula na veliku žicu, od 4 godine i 4 mjeseca
Isto i kod nas. Trener zna dovoljno engleskoga da se mi ne moramo petljati i stvar savršeno funkcionira. Tamo stvarno ne moraš brinuti da ti ne vode brigu o djeci.
Ove godine će i mlađi (4 god.) u školu, lanij e skijao individualno s trenerom. Vjeruejm da će to biti dobro bez obzira na jezičnu barijeru. Eno ga tamo, ponavlja prego i grazie da bude spreman za školu![]()
Naš mali je išao u Otto ski školu i mi smo bili zadovoljni. Izabrali smo je zapravo slučajno, vjerojatno zato što je najbliža hotelu Sonnalm, a što se tiče cijene i ritma, oni su bili identični drugim školama. Bili su profesionalni i dobro organizirani, te brižni oko djece i uvijek spremni dati svaku informaciju, te surađivati s nama koji imamo dijete koje ne zna drugi jezik. Ako bismo išli u isto mjesto i u isti hotel, vjerojatno bih ih opet izabrala.
Posljednje uređivanje od Nikolina-Zagreb : 04.01.2013. at 14:01
Nikad ne idemo preko agencije, jer izravno nazovem vlasnike apartmana i sve dogovorim. Hotel mi nikako ne odgovara, jer kad djeca rano zaspu možemo samo šutjeti, izbjegavam svjetlosna onečišćenja kad se spava, pa nema čitanja, tv-a itd. Iz tog razloga mi je apartman super, one u spavaćoj, mi u boravku. Volim apartmanski smještaj i zbog hrane jer mi je teško naći nešto zdravo kad smo na putovanju ( a često putujemo pa onda nije zanemariv broj dana kad bi mogli reći može proći, nismo doma), tako da im doručak i večeru ponesem, a ručamo vani + neka juhica ili nešto na žicu uvijek spremim za poslije skijače kad se vratimo u apartman.
Volim Austriju jer sam kao doma, a Italiju više vezujem za skijanje s ekipom nego s obitelji tj. klincima.