Citiraj Zorana prvotno napisa
Ok.
Ja nisam bas sigurna da se zene sminkaju i "dovode u red" izborom odjece radi sebe. Tocnije, mislim da se zene koje tako razmisljaju zavaravaju jer ne zele sebi priznati da zele bolje izgledati iskljucivo radi okoline. Pa bila ta okolina zenin partner, susjeda iz zgrade, prijateljica s posla ili netko deseti.
A muskarac se otusira, obuce sasvim prosjecno i obicno, ne mora se cak niti obrijati i izgleda super.
Meni osobno ne postoji nista ljepse od prosjecno odjevene, nenasminkane, neofarbane, neoblajhane itd. zene. Vise puta do sada sam imala priliku sresti zene cija je vanjstina bila u skladu s njihovom unutarnjom snagom, bez ikakvih vanjskih pomagala. I to je ono na sta bih ja kao muskarac pala na koljena i rekla: Wow!!!
Potpisujem!
Mi žene se mučimo u visokim štiklama, kupujemo krpica i krpica, šminkanje je postalo fakat umjetnost za sebe. Samo kad vidim koliko proizvoda oćeš za dekorativnu, oćeš za preparativnu kozmetiku ima npr. u dm-u. :shock: Pa kad se sjetim push-upova , koji su mi s oproštenjem, nebuloza stoljeća, jer kad si s onim s kojim želiš biti , ni sto push-upova ti neće pomoći da ti cice stoje ako u prirodi ne stoje. Pa to je varka, zar ne?
Mislim da je sve je to u svrhu da budemo drugima privlačni, ne sebi. Zato mi se ponekad kultura pokrivanja čini ful ok u muslimanskim zemljama, gdje se otkrivaš samo onome koga voliš. .
Slažem se s ovim za sklad o čemu Zorana piše, jer sam srela ful našminkanih cura koje su isto tako zračile, a i "alternativki" koje su bile veliki snobovi.
Ali da mi je najljepše vidjeti potpuno nenašminkanu ženu, normalno obučenu, ali koja održava higijenu, jest.