Što se tantre tiče, mi smo prakticirali tantru iz knjige "Tao ljubavi" (nemam je trenutačno kod sebe, na posudbi je kod frendova tako da ne znam napamet tko je autor! :/ )

Radi se o suzdražavanju od ejakuliranja (kod muškaraca) kako bi žena mogla biti potpuno zadovoljena. Kod muškaraca se prakticira upiranje u određenu točku (između testisa i anusa) tijekom snošaja koje dovodi do sprječavanja ejakulacije. Iz iskustva znam da to nije baš najpametnije rješenje za zdrvstveno (fizičko i psihičko) stanje muškarca iako tantra tvrdi da se ejakulacijom gubi energija i pospješuje starenje. Ona propagira masiranje te točke kako bi se odgodila ejakulacija i zadržala energija.
Još nešto s čime se ne slažem (barem ne trenutno jer nemam još dovoljno čvrste argumente) je da bi žena trebala potpuno zaustaviti svoje mjesečnice zbog sačuvanja energije. :/ Uvijek mi se po glavi na tu teoriju izvrti film moje profesorice u srednjoj školi koja je uvijek tvrdila da ćene žive dulje od muškaraca jer konstantnom izmjenom krvi osiguravaju sebi novu "energiju".

Tantra mi je donijela mnogočega dobroga, ali s nekim sekvencama nauke se ne bih mogla nikada složiti!