Meni je veliki problem - naime, sklonost candidijazama. Zato ja ne volim gurat ništa unutra (osim organskih stvari od ljudskog muškog roda). Doduše, dosad mi lubrikanti nisu trebali, vidjet ćemo kad rodim, sigurno će bit drugačije, a onda ću riskirat jer ipak bitnije će mi bit da MM i ja funkcioniramo od candidijaze, koja će se meni enivej dogodit, ako se ima dogodit. Meni je već dovoljna i normalna vlažnost tijekom ovulacije pa da imam problema. Zato se nekako bojim krenut s lubrikantima. Nisam probala, pa ti ne mogu reći je li to može svrbit s odgodom - ali meni to zvuči kao candida, a ko zna, možda je i neka alergijska reakcija na to ulje. Meni je doslovno dosta uske hlače i recimo ako nije 100% pamučno rublje i dovoljno je da sam u tome pola sata i bude mi vruće, eto problema (a inače sam zimogrozna pa hajcamo grozno i ja se navlačim, pa je uvijek skidaj-stavljaj čarape). Dobro da postoje samostojeće čarape, pa da se bar taj gornji dio malo ventilira, iako samostojeće nisu dobre zbog vena, ali meni su sad dnevno u uporabi.Loryblue prvotno napisa
Nadam se da to ipak nije to, da će svrab prestat i da ćeš guštat neometano u lubrikantima. Dobar savjet protiv candidijaze koji je meni učinio čuda je pit one lactogyn tabletice svaki put kad osjetim svrab i uvijek tijekom antibiotika kao preventiva - piju se oralno 2x1, ima u svakoj apoteci, i žene su s time stvarno zadovoljne.