Kanga, i ja mislim kao ti ... koliko god mi (svi mi) pricali sa svojim partnerima i znali u dusu jedno drugoga i sve preferencije i reakcije u vezi seksa (iako, uz sve razgovore tokom svih ovih godina ja jos uvijek ne mogu reci da pzonajem bas sve MZ-ine preferencije, stavove itd ... uostalom, to se mijenja s vremenom, kako kod nje, tako i kod mene i svih nas ... ), uvijek dobro dodje neka nova informacija, ideja ... i ja mislim da je zbog toga ova tema super - razgovaramo otvoreno i tolerantno i divim se kako je ova tema izdrzala u ovom tonu svih ovih 19 stranica (Kanga prvotno napisa
za adminicu zbog tolerancije i pravovremenih podsjecanja na temu!)
A sad na stvar - odgadajanje muskog O.
Postoje one ideje iz knjige "Tao ljubavi". Ja osobno ih smatram neprakticnim, a obzirom da nisam neki poseban tao zaljubljenik, ne mogu se bas sloziti ni sa stavovima zbog kojih ih ta knjiga preporucuje (gubitak zivotne energiej kroz ejakulaciju). Malo jesam eksperimentirao da li je moguce na taj nacin zaustaviti ejakulaciju, vjerojatno moze uz dosta vjezbe ... ali, definitivno nije prakticno, zaboravite to - 0 bodova.
Druge mogucnosti - kad naidje seks pun strasti, sve prsti od energije ... tad zaboravi na odgadjanje muskog O, to je moguce jedino da se prekine na par trenutaka akcija, a to tad mrze obje strane ... :/ meni nekad pomogne u takvoj situaciji da pomislim na nesto sto nema veze sa seksom, nekad upali, a nekad ne ... a bogami osim O nekad takvo sto ubije i erekciju pa opet nije nesto korisno.![]()
Treca mogucnost - kad se zna unaprijed da dolazi seks (recimo kod nas roditelja to je kad npr. klinci idu kod bake i slicno :D ), tad mi muskarci mozemo stisat prvu zelju "rucnim radom" sat-dva-tri prije i to umnogome povecava "izdrzljivost". Znam da ovime nisam otkrio nikakvu toplu vodu (poznat je savjet starijih muskaraca mladjima prije spoja: "mladicu, izd**aj prije spoja, inace ces umjesto glavom misliti ku**em na spoju"), ali ovo garantirano daje rezultate.
Cetvrta mogucnost - kad znate da cete imati puuuno vremena za mazenje i kad se osjecate zekljni duge akcije, tad nije losa ideja poceti akciju time sto ce partnerica prvo malo rucno/oralno/whatever zadovoljiti partnera do orgazma,a zatim se prica nastavlja ... on moze maziti nju ... ili, ako je muskarcu pao "entuzijazam" (koji eufemizam!) tad zena moze pomalo krenuti u akciju. Za nas muske tesko da ima napaljujucije akcije od pogleda na najdrazu nam zenu kako masturbira ... mislim da ce svaki muskarac tu brzo vratiti u akciju, pogotovo ako mu i vi malo pomognete.
![]()
Eto, nista revolucionarno, ali mislim da se moze tu i tamo primijeniti.
Inace, vjerojatno znate da se kod tog "reaktiviranja" muskarca posliej orgazma umnogome radi i o psihickoj strani problema, ne samo fizickoj (jel bu se dignul il ne). Naime, zbog tko zna kojih razloga ("gubitak kontrole koji je stran muskoj psihi", kazu cesto psiholozi - vidi "Muskarci su s MArsa, zene s Venere" ili "Stvari o muskarcima koje bi svaka zena trebala znati" za detalje) se muskarci povlace u sebe nakon orgazma, sute, uvuku se u sebe ... i onda nije tak lako izvuci se odmah iz toga. To mi je dobro poznato, i ja osjecam tu neku potrebu za "ulaskom u svoju musku spilju" nakon O-trenutka ... no, ako je partnerica raspolozena za akciju i malko se potrudi oko njega, ne vjerujem da ima muskarca koji se nece vratiti u igru. Kod mene pali!
Nadam se da sam pomogao, Kanga!
yenna, nisam skuzio tvoje pitanje - u kojem smislu mislis kako muskarci dozivljaju zenski organ? Ja kao nesto vrlo osjetljivo, tocku koja spaja vanjsko tijelo i unutarnje i to ne samo u fizickom smislu.
Budi doredjenija u pitanju pa cu ti odredjenije i odgovoriti.![]()
Kaj se mirisa tice, i kod nas muskih mirisi mogu biti bitni ... ja nisma bas od tih, ali ima nekih mirisa koji mi osobito pasu. No (mislim da tu mogu generalizirati), vecina muskaraca su vizualni tipovi i vise nas pali ono sto mozemo vidjeti nego recimo omirisati - pogled na tijelo partnerice, lijepa i/ili napaljiva odjeca (znate ono "ljepse je sa velom nego bez njega"), nakit, neka posebna frizura, pa onda ona vjecna tema za diskusiju - "brazilka" da ili ne ...
BTW, neke knjige kazu da neke zene rajca i okus ... npr. kod ljubljenja ... ili pak okus sperme nakon "oralca" (iako mi se cini da ih ima vise koji ga ne vole :/ ).

, ali posebno mi se svida nacin na koji se o tome ovdje prica. MM i ja otvoreno pricamo o svemu, i iako mi se cini da smo dovoljni jedno drugome, vidim da mali upliv informacija sa strane moze samo koristiti. Kad sam rekla da "napredujemo", mislila sam na to da se nas odnos stalno (vec deset godina) produbljuje, pa naravno da i seks poprima nove dimenzije.
za adminicu zbog tolerancije i pravovremenih podsjecanja na temu!)
) tad zena moze pomalo krenuti u akciju. Za nas muske tesko da ima napaljujucije akcije od pogleda na najdrazu nam zenu kako masturbira ... mislim da ce svaki muskarac tu brzo vratiti u akciju, pogotovo ako mu i vi malo pomognete.
). Naime, zbog tko zna kojih razloga ("gubitak kontrole koji je stran muskoj psihi", kazu cesto psiholozi - vidi "Muskarci su s MArsa, zene s Venere" ili "Stvari o muskarcima koje bi svaka zena trebala znati" za detalje) se muskarci povlace u sebe nakon orgazma, sute, uvuku se u sebe ... i onda nije tak lako izvuci se odmah iz toga. To mi je dobro poznato, i ja osjecam tu neku potrebu za "ulaskom u svoju musku spilju" nakon O-trenutka ... no, ako je partnerica raspolozena za akciju i malko se potrudi oko njega, ne vjerujem da ima muskarca koji se nece vratiti u igru. Kod mene pali!