Što mislite o mireni kao kontracepcijskom sredstvu ili bi mi nešto drugo kvalitetno preporučile??? Naime, jako mi je bitno da ne ostanem opet trudna...mislim da je troje djece sasvim dovoljno....![]()
Što mislite o mireni kao kontracepcijskom sredstvu ili bi mi nešto drugo kvalitetno preporučile??? Naime, jako mi je bitno da ne ostanem opet trudna...mislim da je troje djece sasvim dovoljno....![]()
pogledaj pod zdravlje odraslih,ja sam je nahvalila
Mene zanima kako vam se tijelo ponasalo neposredno nakon ugradnje Mirene - dan, dva poslije...
Meni umetnuli danas, :pljes, pljes:, sam postupak me gotovo uopce nije bolio, malo je bilo neugodno, ali sad me stvarno dosta boli...:cendr, cendr:
Spiralica
Mene nije ništa bolilo poslije. Mislim da ne bi trebalo ništa boljeti. Možda da se javiš ginekologu.dille prvotno napisa
Jedino mi se povremeno javi točkasto krvarenje, ali isto ništa ne boli.
Danas je sve OK, skoro pa da ju uopce ne osjecam...jedino je po noci bilo gadno, od 2 do 5h sam bila budna od bolova...dr. veli da je to normalno...
Ovo piše na njihovoj stranici:
"Većina žena navodi samo blagu nelagodu pri postavljanju IUS-a. Za pripremu postavljanja IUS-a potrebno je oko pet minuta, a samo postavljanje IUS-a traje nekoliko sekundi. Ako se bojite da će vas boljeti savjetujte se s liječnikom o mogućnosti primjene sredstva protiv bolova ili davanja lokalne anestezije.
Nakon postavljanja IUS-a, tijekom nekoliko sati možete osjećati bolove poput početka menstruacije. Taj će osjećaj nestati tijekom dana."
Onda je valjda to to.
Ma to ti meni Lilly salje lose vibre...![]()
Ja to isto planiram, ali koliko znam ona se stavlja pet mjeseci nakon poroda. Sta do tadadille prvotno napisa
![]()
Ne. Pise u 'uputstvima' da se najranije moze postaviti 6 tjedana nakon poroda. Ja stavila 3 mjeseca nakon, 4 dana me rasturala, u jednom trenutku sam mislila da cu otici u kupaonicu i sama ju rukom iscupati, ali onda se sve smirilo i sad je super. Uopce vise apsolutno nista ne osjecam.snorki prvotno napisa
Dajte mi objasnite šta je to? Neka vrsta spirale ili...?
Da Tina to ti je spirala koja je jako dobra,traje pet godina.
Ja je nisam jos stavila ali namjeravam uskoro,ja imam dvoje,sumnjam mozda da sam opet trudna pa moram pricekati,a ti mozes staviti bez problema!
Ja je nisam jos stavila ali namjeravam uskoro,ja imam dvoje,sumnjam mozda da sam opet trudna pa moram pricekati,a ti mozes staviti bez problema!
Da Saška jesmo,a neznam kako vi ali meni je to predugo bilo cekati dva
mjeseca nemoras se nista cuditi tako je to, a ajde priznaj tebi nije falilo?
Iskreno?
Moja epiziotomija (skoro su mi nogu odsjekli) u kombinaciji sa grčevima i spavanje po 4 sata dnevno... Pa blago rečeno nisam bila baš najpoželjnija seksualna partnerica, ali ne čudim se ja tome što se seksate (i iskreno se nadam da ću se nakon drugog i ja moći s užitkom seksati brzo nakon poroda) nego što ste se odlučili tako brzo na troje djece. Iskreno mislim da će djeci to biti super, ali ti ćeš vjerovatno biti rika. Ili nećeš? Ma bitno je samo da se vi i djeca volite bez obzira na vremenski odmak. A eto meni mirena ne treba jer smo ovaj mjesec dogovorili: idemo na drugo!
Draga saška mi imamo dvoje dijece kao sto i vidis Lorenu i Antonia,a za trece sumnjam da cu i imati jer ovo dvoje me iscrpise neznam kome je potrebnija veca paznja pa onda nekad kad uzmem malog bebaca ova velika odmah kod mene i tako da ih moram stalno zajedno drzati i maziti ako ne velika se ljuti i pocne bracu tuci!
Drugo je isto bilo neplanski ali naj vise ga volim jer je manji!
javascript:emoticon('')
Lovejavascript:emoticon('')
Angel
A VAMA OD SRCA ZELIM SVE NAJ,NAJ,NAJ,NAJ,NAJBOJE!
Od danas sam korisnica iste... meni je predugo bilo čekati 11 mjeseci da ju dobijem besplatno![]()
![]()
Dakle da se pobrojimo, što velite![]()
1. dolega
2. brigita2
3. saška
4. cekana
...
ajmo dalje.... bolucka me danas... kažu normalno, ha?!
11 mjeseci čekati za što?
Nedostaje mi 11 mj. da napunim 35 god. pa bih ju mogla dobiti preko HZZO-aTinnaZ prvotno napisa
![]()
a koja joj je cijena?cekana prvotno napisa
ja sam upravo o njoj razmišljala jer mi se čini nekako kao najoptimalnije sredstvo za mene:
1 - tablete sam pila 9 godina i nebih više, tlaka mi je i gade mi se
2 - kondomi su mi bezveze i nemam kad razmišljato njima jer nisam tip koji planira sex
3 - dijafragma isto kao i kondomi
pa mi se zato ovo nekako čini najbolje obzirom da nemam namjeru imati više djece.
malo izvještavaj...cekana prvotno napisa
ja planiram, pa nikako odlučit...
znači mogla bih preko hzzo... a jel onda mogu kod priv. ginekologa?
Vidjela sam na drugom topicu da ima dosta zadovoljnih korisnica iste...
Dakle... prvi dan je bilo malo neugodnih trudova, par sati nakon instalacije, a to mi je bio ujedno i prvi dan obilnijeg krvarenja, drugi se već počelo smanjvati, i sinoć gotovo! Ništa ne osjetim, sve pet, danas sam ko nova... osim što mi se u glavi roje pitanja (smijem li dizati teško, napinjati se, i sl.) da se to nešto ne pomakne :?
magriz - mislim da možeš kod privatnika, osobito ako ima ugovor sa HZZO-om, ista stvar je bila kod mene... pitaj![]()
cekana piši sve, baš me interesira...ja i dalje intezivno razmišljam o njoj...iako mi fali još 5 god. za iskoristit HZZO![]()
...nakon što smo otvorili novu love sezonu (končić o kome pričaju uopće se ne osjeti), opet malo krvaruckam... ali samo u tragovima, uz dnevni uložak super funkcionira
Smijem li softcup koristiti to me brine. Gin. je rekao da izbjegavam je sam uz mirenu podložnija infekcijama, ali softcup je jednokratan i sterilan :? ...i razmišljam trebam li izbjegavati dizanje tereta ...
Malo sam luda zadnjih nekoliko dana.... ko na drogama, ovako otprilike...e sad ne znam je li to od hormona... i jutros nekakve najave migrene povežem s mirenom
ahh, nadam se da me neće to zadesiti, inače me nikada glava ne boli. Pisala sam na drugom topicu magla pred očima, što se povremeno zna dogoditi i nakon toga kratka glavobolja, pa mi je jedan friend rekao da su to najave migrene... eto... novo izvješće
hm... koliko ja znam, mirena se poigrava sa hormonima... pitanje je, da li je i u kolikoj mjeri, kao takva, štetna zapravo?
:?
Kažu da je najbolje kontracepcijsko sredstvo miGrena
Šalu na stranu, ni ja ne volim metode koje se igraju sa hormonima na bilo koji način.