Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 168

Tema: U rodilištu Sv. Duh mame i bebe 24 sata zajedno, 2.dio

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Rodila sam 23.12.2007. u 5:30 na Svetom Duhu. Porod je bio prirodan – za poželjeti, ali o tome ću na drugom topicu. Sve se odigralo na prijemu u rađaonicu, tako da nisam imala uvjeta za iskusiti sat vremena kontakta koža na kožu, no dobila sam svoj mirišljavi smotuljak odmah, neopran, samo posušen u jastuku, te smo tako ostali zajedno s tatom nekih 20 minuta, a još sat vremena je maleni bio samo sa mnom. U sljedećih sat vremena su me odvezli u jednu privremenu sobu, gdje sam ubrzo dobila dijete, a mjesto na odjelu babinjača sam dobila nakon otpusta (negdje iza 14 sati). Odmah sam pitala što će se dogoditi ukoliko ne bude mjesta na babinjačama, pa sestre rekle da će mi za preko noći donijeti krevetić u tu privremenu sobu.
    U sobama je smješteno po 3 žene, s 3 krevetića i imale smo o.k. čistu kupaonicu (izgleda grozno tj. staro i ofucano, ali nije prljava). Neka dnevna rutina izgleda ovako:
    - 5:00 buđenje i toplomjer
    - 7:00 odnose djecu na kupanje, pregled i što već treba
    - 9:00 ginekološka vizita (samo Jakovčić inzistira na spuštenim gaćama, ostali traže po potrebi)
    - 10:00 povratak djece i pedijatrijska vizita
    - 15:00 dolazi sestra s kolicima za previjanje – ako se još niste usudile same, one previju i pokažu kako njegovati pupak, a možete im i reći da ne treba
    - 16:00 posjete – dogovorite se sa cimericama kad će koja van. 20 minuta je i više nego dovoljno da se izljubite i izgrlite sa svojima. Ukoliko treba, nije uopće frka skočiti van na par minuta mimo posjeta. Možete i tražiti sestre da uzmu bebu u sobu za to vrijeme. Nije frka uopće.
    - 19:00 toplomjer, opet vizite, jedna i druga
    - 22:00 sestra s kolicima za previjanje

Imala sam ukupno 5 cimerica: prvu noć su svi spavali k'o anđeli, prištekani na cice, zajedno s nama na krevetima. Sve smo bile drugorotkinje, ja bez reza, jedna s rezom i jedna „carica“. Sve smo bile oduševljene i sretne s rooming-inom. Carica je bila presretna: prvo dijete je rodila u Petrovoj pod općom anestezijom i dojenje je krenulo kilavo, tako da su već nakon 2 mjeseca bili na flašici. Ovaj puta je rađala pod spinalnom, i s velikom žarom je opisivala kontakt koža na kožu od dva sata, kako je maleni zadovoljno stenjao kada se prihvatio tako potrbuške cice. Jedno poslijepodne je maleni puno bljuckao, plakao, i nekako je bio stalno nezadovoljan (žena se već uplašila istog scenarija, a mlijeko samo curi na se strane), no dr. Stanojević joj je prilikom vizite korigirao položaj i maleni je počeo cicati 20-30 minuta, spavati 3-4 sata i nije niti jednom nakon toga „cendrao“. Uvjerena sam da će žena dugo i uspješno dojiti jer je točno skužila u čemu je štos. S ovom drugom ženskom nije bilo nikakvih problema: dvogodišnju kćerkicu je dojila godinu dana, tako da joj je sve još bilo friško.
    Onda su mi došle jedan prvorotkinja i jedan trećerotkinja. I dalje sam ispitivala i ispipavala da li ima tog nekog negativnog stava, no i ove dvije su bile oduševljene. Zapravo mi je ova prvorotkinja (malena je odmah napravila rane na bradavicama, hematome na sasvim čudnim dijelovima cica, čuda svakojaka) koja je već pomalo bila očajna, rekla nešto u što i ja duboko vjerujem: bolje da se sad već borimo, nego da je u čudu gledam kada dođemo doma i kada ne mogu stisnuti zvono za sestru da ipak dođe nešto objasniti. Baš se vidjelo da ima strah i kako bebu primiti, i malena je plakala po noći (gladna, a nikako da uhvati cicu kako treba) no bile su tamo dvije sestre koje su joj ipak uspjele pomoći (jedna mlada zgodna, izgleda k'o Z. Cvitešić, i jedna starija gđa koja očito ima dug staž dojenja iza sebe). Meni osobno nije smetalo što malena plače: ženi je bilo strašno neugodno jer da kao nas dvije ne možemo spavati od njenog djeteta, no obje smo pokazale solidarnost, i rekle da je to najmanje o čemu sad treba razmišljati i da ne bere brigu oko toga. Zadnju noć su svi spavali kao anđeli, a ona je bila sretna jer je uspijevala malenu smiriti sama svojom cicom.

Imale smo i insidera što se tiče noćnih događanja i dohrane: ako bi mama izričito tražila, davale su malo (ne znam što je „malo“) adaptiranog, ali se to nije bilježilo radi pedijatara. Tko nije tražio – nije se ni davalo. Sestre nisu pravile problem ako bi se tražilo da se djeca ostave u dječjoj sobi.

Moje zamjerke (govorim samo ono što sam vidjela – ne i ono što sam čula od drugih mama) se odnose na to što:
    - osoblje nema jasno istaknuto ime,
    - pojedine sestre skidaju djecu sa cice tako da im začepe nosić umjesto da objasne mali prst,
    - pojedine sestre ne objašnjavaju dovoljno dobro, ili čak i pogrešno (pridržavanje dojke prilikom podoja, pa mama začepi polovicu mliječnih kanala),
    - pojedine sestre koriste termine kao što je „loša cica“ i sl.
    - da, sve govore „bebač“ pa su i curice muškog roda (sitnica, ali vjerujem da može smetati).

Definitivno ima premalo sestara, i nisu baš uvijek dovoljno žurne, i često su namrgođene (pogotovo ove mlađe kojih je zapalo da rade za Božić), no taj problem je sveprisutan na svim poljima našeg društva. Ni mala plaća to ne može opravdati, no ipak reagiraju na ljubaznost.

Naravno da je bolnica k'o bolnica: hrana na rubu jestivosti, premalo plahta i slične gluparije koje bi se mogle drastično poboljšati uz malo bolji menadžment, ali to je također jedna druga priča. Zato, molim ne uspoređivati sa stranim kućama za porode i sl.

Evo. Ja i dalje glasam makar i za ovakav rooming-in, nego nikakav. A tko se boji – bolje da se odluči za neko drugo rodilište gdje će im djecu „uvaliti“ tek treći dan.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj, Olivija... Sva sam se raznježila... Jedva čekam susret sa svojim mirišljavkom...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I još nekoliko pitanja: koliko pelenica za bebu treba donijeti (jednokratnih, tetra, švedskih), treba li nositi svoju kremu za guzu, bivacin i hidrogen, benkice i tutice ili beba nosi bolničku robicu?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam ove godine rodila carskim rezom na SD i na zalost tada jos nije bilo 24-satnog rooming ina. Nakon sto sam 24 sata bila na intenzivnoj, nakon sekcije, dosla sam na odjel i normalno dojila dijete. Imala sam kolostrum, mlijeko je doslo tek za 2-3 dana. I jako mi je tsko bilo nocu se odvajati od moje bebe. Zadnju noc sam je ostavila kod sebe. Trebala sam i prije, ali sam iz obzira prema drugim rodiljama ucinila drukcije i sad mi zao. Budem li ikad opet radjala, svakako ce moj izbor biti SD, bas zbog Rooming ina ali i ostalih stvari koje su bile manje vise ok!

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    I još nekoliko pitanja: koliko pelenica za bebu treba donijeti (jednokratnih, tetra, švedskih), treba li nositi svoju kremu za guzu, bivacin i hidrogen, benkice i tutice ili beba nosi bolničku robicu?
    Uzmi samo jednokratne pelene i kremu za guzu, ostalo je sve bolničko, i naravno odjeću kad idete doma.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uzmite si jednokratne pelene - max 20 komada (vrlo malo kakaju i piške ta 3 dana), vlažne maramice i kremu za guzu. Ostalo je njihovo, naravno do otpusta.
    E da - i nema paketa Sretna beba! A dobiju se neke brošure o dojenju, pa još dodatno papirić s brojevima telefona za potporu (između ostaloga i RODA SOS) 8)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    E da - i nema paketa Sretna beba! A dobiju se neke brošure o dojenju, pa još dodatno papirić s brojevima telefona za potporu (između ostaloga i RODA SOS) 8)
    ma daj?! mi dobili u vž paket... pola sadržaja sam već tamo bacila, ali ipak kad nisam imala svoje maramice, iskoristila sam reklamne iz paketa

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo da vam javim zanimljivu novost.
    Meni frendica rodila prije 2 dana na SD, a idući dan su joj posjete dolazile u sobu. I svim ostalim rodiljama. Ona je rodila vaginalno, znači nije CR u pitanju. Bebe su bile u sobama tak da su posjete i njih vidjele

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A svašta... tamo se promjene stvarno događaju iz sata u sat..
    Moram priznati da nisam sigurna koliko je to dobro i pametno :/ Da sam sama u sobi to bi mi bilo ok jer znam tko mi dolazi, ali što ja znam jel dijete od cimerice bolesno, jel slučajno u inkubaciji za vodene kozice...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da i njima je to bilo čudno. Kaže da je kroz ona staklena vrata u 16h nastao stampedo.
    Da ne govorimo o tome da je i gripa počela

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

koma. Od svih odluka, ova im je stvarno najlošija :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tu mi nekaj ne stima, mozda je to bila iznimka, u rujnu nisu dali ni mm da mi u sobu donese stvari nakon sekcije iako nije bilo beba po sobama... tak da :?
    i jos je sestra objasnjavala da se pedijatri ljute ako posjete dolaze

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemojte se toga bojati, veći rizik su vam bolničke bakterije i osoblje bolnice.

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma naravno, pa i osoblje može svašta prenjeti

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svejedno ja ne bih voljela da mi ljudi ulaze u sobu ako nisu moji :/

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi radije da uđu moj muž i još dva nego nitko

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    da da... to bi bilo preidealno...
    obično se nađu tu još braća, sestre, bake, dede, zaluta i pokoja tetka...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih se u savkom slučaju bojala više bolničkih infekcija,nego onih koje donesu ljudi sa ceste.
    Druga je stvar ako su sobe premale za veći broj posjetitelja.
    Sviđa mi se ideja da mi muž i dijete nakon poroda dođu u sobu i tamo zateknu bebu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije stvar u bakterijama već u virusima.
    Ja bih radije potpisala i otišla doma.
    Dovoljno da jedan od posjetitelja bude minimalno šmrkav, a moja beba završi na respiratoru zbog bronhiolitisa.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U Puli su nekad dozvoljavali samo jednog posjetitelja (da l tata, da l baka...kako ko hoće), a po dve mame i dve bebe su u sobi. Znači došli bi samo 2 tate i meni je to bilo super. Dečki bi držali bebice, mi bi dotle pojele mamin ručak, fotkale ih...Čak i dok je mali bio pod lampom, za vrijeme posjeta su ga donijele u sobu s onom Zoro maskicom, a MM :shock:
    Nije mi bilo nimalo bed reći frendicama i ostaloj rodbini da se malo strpe. Uopće se nisam prešetavala po nekim zajedničkim prostorijama niti pokazivala bebu, sve u svojoj sobi, tako da je rizik stvarno minimalan.
    Ali, mislim da bi to trebali ograničiti barem kad je gripa i sl. Inače ovisi o savjesti svakog posjetitelja. I ja bih im dala neke kute i možda one navlake za cipele, jer inače dođu direktno s ceste u sobu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam rodila carskim rezom 17.12.2007.godine i samo su prvi dan dozvolili da dođu mi mm i roditelji.Što se tiće ostalih dana ako se tko uspjeo prošvercat pored sestara uspijeo je a s time da ako ga vide istjeruju.Nije istina da puštaju dobrovoljno sve ljude da dođu.Poznanica mi radi na 2.odjelu i pričala je s kolegicama i tome....

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Citiraj ninochka prvotno napisa
    da da... to bi bilo preidealno...
    obično se nađu tu još braća, sestre, bake, dede, zaluta i pokoja tetka...
    da to mio je bezveze. prevelika je gužva. ali muž i dijete starije, zašto ne. ili samo muž, ako se neko boji da su malci stalno šmrkavi

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam rodila 06.01. na SD
    Užasna im je gužva tako da sam u početku poslije poroda ležala na Patologiji. Tamo je osoblje brižno i osjećaš se sigurno pogotovo ako ne možeš hodati i sl.

Iskreno, na odjelu babinjača je osoblje u većini užasno i da bebica nije bila stalno kraj mene da me utješi mislim da bi doživjela živčani slom.
    Istina, ne spava se tih noći jer kad krene plakati jedna beba u sobi ubrzo nastane cijeli orkestar. Sreća je ako krene mlijeko ali ako ne :/
    Ja sam bila fakat u koma stanju, davali su mi infuziju, klavocine i svašta jer mi se dole sve upalilo ali svejedno sam htjela doma već drugi dan samo da ne moram slušati i gledati te bezobrazluke!

Curke koje planirate na SD razmislite jer im je strašna gužva. Imali su 86 poroda u 4 dana. Ja sam satima ležala u boxu nakon poroda gladna kao vuk. SD jednostavno nema kapacitete za toliko rodilja.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Nije stvar u bakterijama već u virusima.
    Ja bih radije potpisala i otišla doma.
    Dovoljno da jedan od posjetitelja bude minimalno šmrkav, a moja beba završi na respiratoru zbog bronhiolitisa.
    Nadam se da nije bas tako, pa onda bi bebe svako malo bile jako bolesne. Zamisli samo koliko virusa ima u zraku. Ipak su bebe prvih 6 mjeseci zivota donekle zasticene majcinim protutijelima koja imaju u krvi, s 3 mjeseca su ta protutijela u poluraspadu a sa 6 ih vise nema. A onda jos uz dojenje, bebica je ipak zasticena, no kako joj imuno sustav nije zreo, svakako glasam za oprez ali kako rekoh, nije bas da jedan smrkavac moze toliko ugroziti bebu, nuzno.

kaj se tice GUZVE na SD - to je tocno, nenormalne su guzve. Ja sam prva 24 sata bila na intenzivnoj, a onda su me jedva prebacili na odjel jer sam scenu skoro napravila, ali nacelno mi je sestra s intenzivne objasnjavala da mi zene koje smo rodile carskim, nemremo dojit bar 4 dana pa prednost imaju mame koje su rodile vaginalno. Mislim Vec 24 sata poslije carskog sam dojila, to je bio kolostrum, a mlijeko je doslo dan poslije, mislim.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo jos rijec dvije o sestrama: moje je iskustvo da su sestre na patologiji drage i brizne, pedijatrijske sestre korektne ali pomalo hladne i nezainteresirane, uvijek pod izlikom da ih je malo, nespremne pomoci oko dojenja, a sestre s odjela... ah, ima ih raznih. jedna je meni cupala bebu s dojke a ja joj kazem: Stanite, pa to se ne radi tako! A ona se UVRIJEDILA, da kaj ja nju ucim, da je ona dojila dvoje djece, bla bla. pa je stalno pricala o godisnjem i sl. Glavna sestra mi je bila ok. No ja se nisam dala, trazila sam svoja prava i ako ne bi htjele pomoci, zamolila bih da zovu doktora ili pedijatra, pa bi se odmah prilagodile. No, koliko me sjecanje sluzi, ipak je vise bilo korektnih sestara od onih koje nisu bile bas brizne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Drage moje, ima neko još iskustvo (pozitivno, ako ikako može) s carskim nakon uvođenja rooming ina? Sad kad sam malo pročitala iskustva carica, pala su mi krila . Carski nije elektivan, nego indiciran zbog kuka, odabrala SD zbog povjerenja kojeg imam u liječnika koji bi mi trebao napravit carski, a sad imam dvojbe jer mi iskustva žena koje su bile na carskom u Petrovoj ne zvuče tako... traumatično. Vibram da ću se čim prije oporaviti i da ću ih moliti da me čim prije doma puste, doma će mi moći pomoći suprug i svekrva, da ne moram žicati pomoć ostalih rodilja...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ina,jako je pozitivno to što dojenje puno bolje funkcionira. A pomoć ćeš morat tražit,ali bez brige,nije tak strašno..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    Ina,jako je pozitivno to što dojenje puno bolje funkcionira. A pomoć ćeš morat tražit,ali bez brige,nije tak strašno..
    Je li "carice" dobiju bebu i onaj prvi dan kad 24 sata moraju nepomično ležati zbog primljene spinalne? Kako to funkcionira sad, jel' zna netko?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prva 24 sata si pod analgezijom i nema sanse da je beba s tobom, bar ja mislim tako... Ne mozes se dici ni nista, eventulano se okretat s boka na bok, i to ako radis smatra se napretkom... Ma neces dobiti bebu odmah, ipak je to prava operacija :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Prva 24 sata si pod analgezijom i nema sanse da je beba s tobom, bar ja mislim tako... Ne mozes se dici ni nista, eventulano se okretat s boka na bok, i to ako radis smatra se napretkom... Ma neces dobiti bebu odmah, ipak je to prava operacija :/
    Koliko sam ja skuzila, dobijes odmah.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma daj?
    Ali ja nisam mogla vodu piti, nego mi je mm dvao na slamku. ne kuzim, kako se onda brinut za bebu? :shock: Meni je zao kaj mi je nisu donijeli ni malo za druzenje, ali definitivno nisam bila u stanju brinut se za nju. za 24 sata vec jesam iako jest bilo tesko. No, adrenalin me pucao i nista nioje boljelo. Pocelo me boljeti i zatezati tek nakon 10-ak dana, vjerovali ili ne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kako se onda brinut za bebu? :shock:
    Da, to se i ja pitam, ali odgovora nema...osim da je rooming in veliki napredak. :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

...ali koliko sam skuzila mozes TRAZITI da bebu uzmu u djecju sobu. Pa trazis.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm...valjda...
    I ja sam trazila...kada mi je puknuo rez od nosenja H i zakrvarila sam sebe, cijeli krevet, natopila krvlju jastuk od H...pa su me zivcano odbile kada sam ih zamolila da je odnesu i presvuku i da me netko pregleda i pomogne mi da se presvucem...i sebe i krevet..."vi ste mama, vi se morate brinuti za bebu, kamo da je odnesemo" i sl. komentari...odnijeli su je tek nakon sto nam se neka sestra smilovala...Stvarno se nadam da se nesto promijenilo...Ja sam otisla iz bolnice na svoju odgovornost.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Hm...valjda...
    I ja sam trazila...kada mi je puknuo rez od nosenja H i zakrvarila sam sebe, cijeli krevet, natopila krvlju jastuk od H...pa su me zivcano odbile kada sam ih zamolila da je odnesu i presvuku i da me netko pregleda i pomogne mi da se presvucem...i sebe i krevet..."vi ste mama, vi se morate brinuti za bebu, kamo da je odnesemo" i sl. komentari...odnijeli su je tek nakon sto nam se neka sestra smilovala...Stvarno se nadam da se nesto promijenilo...Ja sam otisla iz bolnice na svoju odgovornost.
    sad kad je vecina novorodencadi uz majke, i sestre imaju vise vremena, a valjda i zivaca, pa se nadam da se situacije poput tvoje nece dogadjati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Hm...valjda...
    Deadi, ovo govoriš stanje iz 2005.-te? Ima li neko da je sad nedavno rodio na SD-u carski uz puni rooming in i što to znači - je li bebu dobiješ prva 24 sata pa moliš druge rodilje za pomoć ili tražiš od sestara da ti bebu donesu sutradan ili što se u tim slučajevima radi?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čupko1, javi se, tebe sam našla da si zadnja rodila na carski nakon uvođenja rooming ina - kad si dobila bebu da leži cijelo vrijeme s tobom nakon spinalne - nakon 24 h ili odmah prvi dan po carskome? Ako si dobila odmah - kako je izgledala briga o bebi uz uputu da se ne smiješ micati zbog spinalne, ko ti je pomagao? Pliz pomagaj, sad sam u frci i panici..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Iskustvo prije 2,5 mj - bebu dobiješ ODMAH. Ja sam iz sale išla odmah na babinjače i nakon 5 min dobila Dominika i od onda smo zajedno. Uzeli su ga samo prvu noć po defaultu, a ja sam tražila da ga uzmu i drugu noć jer mi je bilo frka imati ga na krevetu, a nisam se mogla dizat po njega svaki put.

A kak se brineš o bebi? Teško. Jako teško. Ja bez cimerica ne bi nikak izdržala.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

koma.
    ajde da postoje apartmani pa da tata moze pomoci. Ja sam apsolutno za to da se mama i beba UOPCE ne razvajaju ali nakon PORODA; ne nakon OPERACIJE. Ili ako je vec beba s mamom, i mama i beba trebaju vrlo ozbiljnu pomoc. Jadno je da se sve svede na dobru volju cimerica. Kad se ja sjetim jedne svoje, zlo mi dodje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskustvo prije 2,5 mj - bebu dobiješ ODMAH. Ja sam iz sale išla odmah na babinjače i nakon 5 min dobila Dominika i od onda smo zajedno. Uzeli su ga samo prvu noć po defaultu, a ja sam tražila da ga uzmu i drugu noć jer mi je bilo frka imati ga na krevetu, a nisam se mogla dizat po njega svaki put.

A kak se brineš o bebi? Teško. Jako teško. Ja bez cimerica ne bi nikak izdržala.
    To nakon carskog tj. spinalne znači? O, Bože, možda ipak promislim o nekoj drugoj bolnici di to neće biti tako , žao bi mi bilo jer sam ciljala određenog doktora u kojeg imam povjerenja, ali kako ću to izvest da nepomično ležim i brinem se o bebi, nije mi jasno. Annie, je li se može tražiti da to vrijeme kad se mora mirovati (tih 24 sata, ako dobro razumijem) beba ne bude STALNO s mamom? Prijateljica je rodila u Petrovoj na carski, bebe često dovodilo, pomoglo joj oko dojenja, nikakvih problema niti sa šavom, niti s boravkom u bolnici, niti s pomoći oko dojenja nije imala - normalno joj mali doji, iako je imala carski...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Šta mi savjetuješ, kako bi ti da imaš tu informaciju, a ideš na indicirani carski - je li bi i dalje ciljala Sv. Duh ili bi ipak potražila drugu bolnicu di nije taj režim? Prvorotkinja sam i teško mi je odlučiti, sve "spinalne carice" s kojima sam pričala su mi govorile da je nemoguće da ti odmah prvi dan nose bebu, a ne mogu sama ocijeniti kad nemam iskustva...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim.. to.. nose bebu da se nepokretan o njoj brineš pa da u biti moraš molit druge rodilje... Tj. da opet moraš na carski je li bi išla na s ovim iskustvom SD?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, nakon koliko dana od carskog se žene otpuštaju iz bolnice, ako je sve OK s mamom i bebom? Cure koje ste izlazile na vlastitu odgovornost - nakon koliko dana najranije se to može tražiti?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nakon 4 dana se otpušta nakon carskog. Tj. četvrti dan ideš doma. Pišem ti malo kasnije

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nakon 4 dana se otpušta nakon carskog. Tj. četvrti dan ideš doma. Pišem ti malo kasnije
    Hvala ti puno, izdržat ćemo valjda toliko bez da se dogodi meni ili bebi neka medicinska komplikacija, a doma ću imati pomoć! Možeš mi pisati i na PP, ako želiš, ili ovako javno - pratit ću ovaj topic.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajde pišem ti pp

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ina, beba ipak spava vecinu vremena nakon poroda. Ako i bude plakala, plakat ce kraj tebe. Onako bi plakala sama u nekoj velikoj sobi. Ovako ce te bar moci cuti. Neces je moci dojiti niti previjati ali koliko znam, beba ni ne treba jako puno kolostruma prvih sati zivota, a to malo ce ti vec netko pomoci. Zvat ces sestru i bucno zahtijevati svoja prava. Ako ne bu islo, zvat ces muza. da pita sestre kome da se obratis za pomoc. Najozbiljnije. Ne mislim nista lose pod time, ali ako se netko mora zauzeti za tebe dok ti ne mozes, tko ce, nego tata

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ina, beba ipak spava vecinu vremena nakon poroda. Ako i bude plakala, plakat ce kraj tebe. Onako bi plakala sama u nekoj velikoj sobi. Ovako ce te bar moci cuti. Neces je moci dojiti niti previjati ali koliko znam, beba ni ne treba jako puno kolostruma prvih sati zivota, a to malo ce ti vec netko pomoci. Zvat ces sestru i bucno zahtijevati svoja prava. Ako ne bu islo, zvat ces muza. da pita sestre kome da se obratis za pomoc. Najozbiljnije. Ne mislim nista lose pod time, ali ako se netko mora zauzeti za tebe dok ti ne mozes, tko ce, nego tata
    potpisujem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, cure . Nego, koliko se dugo ne smije pomaknuti noge nakon spinalne, kako to izgleda - baš se mora 24 h nepomično ležati ili se ne smije micat donji dio, a možeš se s rukama povuć u neki poluležeći položaj ili baš mora bit strogo ležeći? Kad se smije počet okretat na bok? To onda izgleda kao da ti nepomično s bebicom ležiš zagreljena i ne smiješ je stavljat na siku, niti dizat, niti išta ili kako to izgleda s tom spinalnom? Malo me strah da nešto ne krene po belaju, jer mi je prva trudnoća i to u visokim godinama nakon teških muka - čula sam da su 2 žene u ST-u kao komplikaciju spinalne imale to da prvih par dana nisu osjećale noge pa me sve to brine malo...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve smijes cim mozes
    noge ne mices par sati jer ih ne osjecas, ali cim mozes, TREBAS ih micati i sto prije trebas na bok se okretati. ma brz je oporavak, beba ce coriti kraj tebe a ti ces slat sms poruke i piti vodu na slamku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •