Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Niski tlak

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Niski tlak

Malo sam gledala po pretražniku ali nisam baš nešto našla (možda nisam dobro tražila)...
    Dakle, muči me niski tlak, već duže vrijeme (par godina) osim kad sam trudna onda je sve 5.
    Danas sam se ujutro probudila s galvoboljom, nikad mi se to prije nije dogodilo i bilo je baš grozno, uz to mi je bilo i zlo, onako mučno, kao da mi se povraća, ali nisam povraćala.
    Tlak mi je bio 90/50. Popila sam tabletu za glavu (lekadol) i još malo odspavala i bilo mi je bolje. Odspavala sam i 2 sata popodne. Sada mi je tlak 96/64 i tako je skoro stalno.
    Kako se boriti/borite s niskim tlakom?
    Sva sreća da je MM doma pa sam si mogla priuštiti produženo jutarnje spavanje i nisam imala brige s klincima. Inače ne znam kak bih izdurala.
    Kaže mi mama da ima veze s jugom :/.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

je ima veze s jugom. i ja sam danas umirala, samo što nemam glavobolje nego užasnu bol u prsima koja prelazi na ljevu ruku i nakon par sati ponovo se vrača u prsa. to mi se desilo i 2x u 2 trudnoći i obavila sve pretrage srca i sve ok i onda sam skužila da me ubija južina.
    inaće sam nisko tlakaš. a najgore ga osjetim po ljeti pomaže jako puno tekućine, slana hrana , a zatim slatka - preporuka dr i meni pomaže

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kava, cola, slana hrana. Pomoglo bi i spavanje kad bi bilo moguće.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Obavezna jutarnja kava. Svaki dan bez iznimke. Bez nje me počne boljet glava, a onda ništa ne pomaže.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Obavezna jutarnja kava. Svaki dan bez iznimke. Bez nje me počne boljet glava, a onda ništa ne pomaže.
    veliki X, iako na odredeno vrijeme (recimo ta juzina valjda, nisam jos prokuzila foru) ne pomaze apsolutno nista, pada mi se u nesvijest cijeli dan.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma skužila sam ja da kada ponekad ujutro ne popijem kavu da me malo po malo počinje boliti glava...
    Ali ja sa se probudila s taaaaaaakvom glavoboljom, nisam mogla k sebi doći od muke, baš mi je bilo grozno...Danas je ajde sve za 5.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Puno tecnosti. Ne mora biti kola ili kafa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Obavezna 1 kava (ali ne više) - inače glavobolja. Iako, vjerujem da ako bi tipa 14 dana apstinirala od kave da bi se izvukla i bez toga. Puno tekućine, što više kretanja, slanije može. Inače tako 110/70 - sad u trudnoći, koji put i 90/60, ali ne smeta mi toliko puno. BTW, meni se pojavio nakon mršavljenja, prije sam imala normalni tlak (jedne godine sam smršavila tijekom cijele godine 10 kg). Dižu ga aerobne vježbe, spuštaju ga vježbe snage (ja sam orijentirana na te vježbe snage - lezi na pod pa napinji mišiće) zbog problema s kukom, a aerobne, osim brze šetnje, baš i ne mogu.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno vode i onda još vode i još vode
    ja funkcioniram već godinama s tlakom 90/60 u bojim danima. u lošijim danima je još niži. kofein (kava, kola) ima i naknadno loše djelovanje, a uostalom to je više psihološki čimbenik nego što stvarno djeluje.
    jednom sam bila hospitalizirana zbog naglog pada tlaka (simpotmi: tresavica, nesvjestica, povraćenja, zamagljen vid) i daju samo infuziju. ništa drugo. pa se vraćam na ono: voda, voda i samo voda.
    pij i kad nisi žedna. dobra nuspojava je što ćeš biti i manje gladna (jer dobar dio naše gladi je zapravo žeđ).

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dobro, ovo s kavom je meni preventive radi. Ali inače ima više razloga za glavobolju: južina, kad ne odem spavat kad mi se spava, zadimljeni prostor (valjda predoziranje sa nikotinom), previše spavanja, previše slatkog, premalo vode...
    A to kad se probudim s glavoboljom...uvijek boli isto: desna strana glave, preko oka, vrata do dna leđa, užas. Naravno da mi sve smrdi i ne mogu ništa jest i nerijetko to završi povraćanjem.
    Uglavnom, ako ti se ponovi, probaj vidjeti što je uzrok pa ćeš moći liječiti/spriječiti posljedice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sprega nepijenja kave i glavobolje - biće isto prije ovisnost o kavi (i to samo jednoj dnevno, ne bi čovjek rekao da se tako lako navuć' i na kavu, čisto tjelesno), nego da mi nužno treba zbog niskog tlaka. Ali, na toj jednoj ipak ostajem, premda me nervira to što sam doslovno skužila da je moram popit, ako ne želim glavobolju u poslijepodnevnim satima.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i mene. Osobni rekord 80/50, najcesce oko 95/65. Ceste manje glavobolje (pijem malo tekucine i nikako se prisiliti vise), posebno vikendom kad nemam obicaj piti kavu, ali morat cu je uvesti. Svako naglo ustajanje vrtoglavica, svjetlaci pred ocima i zamagljivanje slike. Isprobala dobitnu kombinaciju ustajanja iz kreveta, piskenja i ispuhivanja nosa - rezultiralo nakratko gubljenjem svijesti, padom i udarcem glavom o skoljku. Dobro sam i prosla. Sad pijem dvije kave - najcesce 2u1 - i drzim na stolu uvijek bocicu vode - jos kad bih se sjetila cesce i popiti iz nje...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ginseng.
    ima gotovih pripravaka od ginsenga za niskotlakase, ali uglavnom sadrze i kolu, kafein i sl. pa nisu dozvoljeni za dojilje.
    ali funkcionira i caj od ginsenga, samo moras ga piti preventivno, dakle cim osjetis da ce ti doci glavobolja.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

90/45 standardna stvar-živim u polusvijetu
    osobita je divota kad imam gripu il nešto takvo pa ležim 5 dana,ko sad...ajmemigamajko kad se dignem...
    il kad se ujutro idem tuširat.ako je imalo toplija voda obavezno sam na putu u nesvijest
    volim zimu.samo zbog toga što sam barem donekle normalna

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    volim zimu.samo zbog toga što sam barem donekle normalna
    Meni baš ljeto super jer sam zimogrozna, ali što sam starija primijetila sam da mi je sve manje i manje super, a moje jedine epizode rušenja i jednom srčana sinkopa - bile su ljeti.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni pomogne limunada i to dosta slatka. I treba piti puno tekućine. Slano je isto poželjno, samo nemojte pretjerivati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam uglavnom na oko 90/50. Najbolje mi pomogne šumeći Magnezij 300 mg ujutro natašte, onda sam cijeli dan kao violina. Ako ga zaboravim popiti obavezna mi je barem jedna prednesvjestica taj dan. I dosta tekućine.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Šta stvarno magnezij pomaže?Trebača bi se ja navuč na Donat,em za to em za želudac..

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno vode, zeleni caj, slano.

I jutrom na zlicici secera 1 kap eu limuna i 1 kap eu paprene metvice (ne u nedogled uzimati).

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Problemi s niskim tlakom počeli su mi prije dvadesete. Jednostavno sam se jedan dan srušila u autobusu.
    Napravila sam sve moguće pretrage i ustanovljeno mi je da imam osjetljiv neurovegetativni sustav, što bi prevedeno značilo da sam meteoropat.
    Jedan savjet liječnika sam doslovno primijenila a to je, kako reče i Roza
    Ispočetka sam pila na silu, a s vremenom sam se navikla (i navukla ), tako da sad bez problema pijem dnevno i više od famozne 2 litre, i često sam žedna.
    Mogu samo reći da sam tlak uspjela dovesti na nekakvu približnu normalu od uglavnom 110/70. Baš kad je vrijeme koma, onda mi se još snizi, ali dosta dobro mogu funkcionirati - čitaj - ne padam više u nesvijest.
    Što se tiče slane hrane, ne bih to baš primjenjivala, od toga jedino što mi ne gine je podbuhlo lice i natečene noge, a dugoročno i celulit. A što se tiče kave.... ovisnost čista, što kao ovisnica mogu potvrditi.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Problemi s niskim tlakom počeli su mi prije dvadesete. Jednostavno sam se jedan dan srušila u autobusu.
    Napravila sam sve moguće pretrage i ustanovljeno mi je da imam osjetljiv neurovegetativni sustav, što bi prevedeno značilo da sam meteoropat.
    Jedan savjet liječnika sam doslovno primijenila a to je, kako reče i Roza
    Ispočetka sam pila na silu, a s vremenom sam se navikla (i navukla ), tako da sad bez problema pijem dnevno i više od famozne 2 litre, i često sam žedna.
    Mogu samo reći da sam tlak uspjela dovesti na nekakvu približnu normalu od uglavnom 110/70. Baš kad je vrijeme koma, onda mi se još snizi, ali dosta dobro mogu funkcionirati - čitaj - ne padam više u nesvijest.
    Što se tiče slane hrane, ne bih to baš primjenjivala, od toga jedino što mi ne gine je podbuhlo lice i natečene noge, a dugoročno i celulit. A što se tiče kave.... ovisnost čista, što kao ovisnica mogu potvrditi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Obavezna 1 kava (ali ne više) - inače glavobolja.
    Isto tako. I obavezan dorucak odmah nakon ili uz kavu.
    U trudnoci mi je tlak bio super, 110/70, a kave sam se odrekla isti cas kada sam saznala da sam trudna. Dozvolila sam si 1 bijelu kavu 1x tjedno.

Jednom su mi mjerili tlak na nekom sajmu, ujutro, prije kave. Zena je mislila da joj tlakomjer ne radi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni se onaj digitalni obavezno 5-6 puta pumpa dok mi nadje tlak...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

najgore mi je što imam skroz zeznut želudac i bilo bi lijepo da ne pijem kavu...
    a bez nje sam zombi,glava boli,jedva hodam...kad se idem skidat zbog želuca bude mi užasno :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •