Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 168

Tema: I drugi porod na carski?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno I drugi porod na carski?

Prvi porod bio je carskim rezom, doktor me pri prvom posjetu obavijestio da će i drugi biti obavljen na isti način što mi se tada činilo dalekim pa se nisam previše zamarala. Sada se taj trenutak približava i mene zanimaju iskustva mama koje su prošle istu "proceduru". Jeste li u bolnicu primljene nešto prije termina,prolazi li se isi postupak kao i kod pripreme za vaginalni porod (brijanje,klistir)? Trebam li na nešto posebno obratiti pažnju? Sve informacije su dobrodošle.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Odakle si i u kojoj si bolnici rodila prvi puta?
    Znas li mozda zbog kojeg je razloga prvi puta bio carski?

Meni su takodjer rekli da ce mi drugi porod biti carski a rodila sam vaginalno, mozda i ti mozes?

Sto se priprema tice vecina doktora narucuje trudnicu u 39.tj u bolnicu da prate trudnocu do kraja, svaka dva dana se radi amnioskopija i CTG, svakih 6 dana UZV i kada procjene da je bebica zrela za porod ugovore termin operacije.
    Sve pretrage ti obave u bolnici tako da s time ne bi trebalo biti problema.
    Sto se brijanja tice i klistira sve se to prolazi (s time da ti briju sve) ujutro netom prije operacije.

Iskreno se nadam da postoji mogucnost VBAC-a, raspitaj se i trazi drugo misljenje, ako treba i trece

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se na prvom porodu nisam otvarala, pa mi je napravljen hitni carski radi ugroženosti djeteta. U drugoj trudnoći mi je bilo rečeno da ne mora biti da ću opet na carski, da će ovisiti o tome kako će se porod odvijati. Tako sam ja u bolnicu krenula na vaginalni porod. I iako je taj porod krenuo bolje nego prethodni, s jačim trudovima i nešto boljim otvaranjem, zaključak doktora je bio da to ipak predugo traje i da postoji opasnost od puknuća maternice, pa su tada, na licu mjesta, odlučili da ću opet na carski.
    Ako je kod tebe postojao neki fizički razlog radi kojeg je prvi porod bio carskim rezom, i ako taj razlog još uvijek postoji, tada ćeš vjerojatno opet na carski i onda se dogovara termin operacije.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne znam proceduru, ali moja kolegica s posla ima neku anomaliju na maternici rodila je tri kćeri carskim rezom bez teškoća i komplikacija(mislim, tri kćeri za redom, ne trojke).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja sam krenula normalnim porodom,došli smo do faze tiskanja nakon 7 sati provedenih na stolici i tada su odlučili napraviti carski zbog disproporcije zdjelice. Prvo dijete rodila sam u Zagrebu na Sv. Duhu što je udaljeno oko 120 kilometara od mog mjesta stanovanja. Zabrinjava me što ako ne stignem, koliko imam vremena od početka trudova obzirom da kod drugog poroda to sve ide malo brže. Dobro je ako me smjeste u bolnicu pa me tamo prate i odrede termin poroda. Hvala cure,ako se još nečega sjetite slobodno pišite .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam oba puta rodila na carski i procedura ti je ista svaki put. Vjerujem da će i tebe ranije hospitalizirati zato što je već bio jedan carski a iako nisam doktor obzirom na tvoju raniju dijagnozu vjerojatno će ti i drugi porod isto biti. Meni su u Du rodilištu rekli da 2.put moram doći minimalno 7 dana prije termina, tako je i bilo, obavili pretrage i ponovo na carski.
    Da te utješim, iako kažu da je drugi put teži,meni je ovaj put oporavak bio lakši, valjda zato što sam znala kako je to.
    Ipak,želim ti od srca vaginalni porod i sretno u svakom slučaju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke molim Vasa iskustva. Da li je itko od Vas zavrsio na carskom zbog dispropocije zdjelice i sto to tocno znaci. Moj prvi carski je bio navodno zbog disproporcije zdjelice. I to naravno tek nakon 20-satnog mucenja u induciranim trudovima (prosao termin za 11 dana) su shvatili da imam disproporciju zdjelice i da moram na carski. U pravilu jedino sto ja znam jest da se ni nakon 20 sati trudova pod dripom i gelom nisam otvorila ni 2 prsta!
    E sad za 2,5 mjeseca imam termin, i pojma nemam da li cu ici opet na carski ili ne. Doktor kaze da on MISLI da hocu, ali da se to uvijek moze na samom kraju u bolnici promjeniti. Ako je disproporcija zdjelice postojala prvi put da li ce postojati i drugi put? Ako je nisu vidjeli prvih 20 sati prvi put, tko mi kaze da ce ju vidjeti drugi put? Porod mi je bio zbilja najgore moguce iskustvo (sv. duh) i zbilja me strah da se ne ponovi isto!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Zlato... prvotno napisa
    Curke molim Vasa iskustva. Porod mi je bio zbilja najgore moguce iskustvo (sv. duh) i zbilja me strah da se ne ponovi isto!
    ja sam izgleda jedina koja bi opet na carski i drugi put. prvi je bio na SD (disproporcija zdjelice, velika beba, ja se nisam otvarala) i to su istina vidjeli na ultrazvuku , ali su ipak probali vaginalno...naravno nije išlo.
    Sad hoću carski. Odmah . Bez isprobavanja.

dakle zanima me: ko je od Vas BIO na SD sad u drugoj trudnoći ?
    Koji je njihov stav? Idu li odmah na carski drugi put , ili opet pokušavaju?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da li je itko od Vas zavrsio na carskom zbog dispropocije zdjelice i sto to tocno znaci. Moj prvi carski je bio navodno zbog disproporcije zdjelice. I to naravno tek nakon 20-satnog mucenja u induciranim trudovima (prosao termin za 11 dana) su shvatili da imam disproporciju zdjelice i da moram na carski. U pravilu jedino sto ja znam jest da se ni nakon 20 sati trudova pod dripom i gelom nisam otvorila ni 2 prsta! !
    Disproporcija znači da je dijete preveliko za prolaz kroz zdjelicu. naravno, to se odmah vidi na UZ, samo oni se nadaju da će zdjelica biti dovoljno elastična da se otvori do kraja. Ja se isto nisam otvarala i prenijela sam 10 dana. Sad si opet bila na Sd na razgovoru , ili?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Podizem ponovno istu temu, zbog konkretnijih informacija. Dakle nakon prvog carskog zbog disproporcije zdjelice uz znakove prijetece hipoksije (sto je to konkretno?) imam napravljenu pripremu za drugi carski ali ipak su odlucili prvo pokusati prirodno. Medjutim, posto porod opet ne krece prirodno (i prosli je bio induciran jer je bio prenesen 2 tjedna) opet su me narucili za bolnicu za ponedjeljak na indukaciju... grrrrrrr..... i sto sad? U ponedjeljak ce mi biti 41+5, a indukaciju ce valjda raditi u utorak rano ujutro. Inzistirati na carskom ili da jos cekaju dan dva?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prijeteća hipoksija je stanje u kojemu djetetu prijeti nedostatak kisika.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako pitas za savjet, rekla bih da je najbolje da cekaju dan-dva i onda carski. bolje to nego indukcija.
    ali odluku moras donijeti ti, nakon razgovora s lijecnikom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo samo da se zahvalim na info. Od sinoc imam trudove. Nepravilne jacine i razmaka, ali ne prestaju ni od jutra, pa cu pricekati jos par sati i ako ne stanu, za par sati cemo krenut u bolnicu. Ili da cekam da postanu pravilni? Makar ni prilikom proslog poroda uz indukaciju i drip nisu bili pravilni.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

savrseno

obicno se kaze da se u bolnicu ide onda kad trudovi postaju takve jacine da ne mozes nista drugo raditi nego se koncentrirati samo na njih. razmak izmedju trudova i to jesu li pravilni ili ne je dosta individualno i nema pravila. ali sto prije odes u bolnicu, veca je sansa da ce ti se trudovi prorijediti, da ce te prisiliti na lezanje (koje usporava porod) i da ce te nagovoriti na drip i druge lijekove.

nastoj biti sto vise okomito, nemoj lezati ni sjediti. recimo, tusiranje cesto zna pojacati trudove i ustaliti ih. kad odes u rodiliste, trazi loptu ili samo da seces ili stojis pokraj kreveta. gravitacija pomaze bebi da se spusti i cerviksu da se otvori.

drzim fige da uskoro rodis svoju bebicu, bez carskog i dripa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, ja sam evo jos uvijek doma.... svakih par sati pocnu kontakcije pa se proprijede i primire na kraju. Sinoc u 9 su opet šocele i to svake 3 min i sve jace, pa polako nakon pol sata se prorjedjivati na svakih 5 min, tako sat vremena, pa nakraju oko ponoci su bili vec svakih 9 min i onda sam otisla u krevet. Tokom noci nista, tu i tamo koja kontrakcija, malo nesto tokom jutra i sad vec cijelo popodne nista . Neznam vise sto bih radila.... Jucer sam usisala, oprala podove, prozore, peglala, brisala prasinu, danas nemam sto za raditi.... izludjuje me ovo cekanje i neizvjesnost. Voljela bi da krene sve prirodno prije ponedjeljka kad me zaprimaju u bolnicu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala, ja sam evo jos uvijek doma.... svakih par sati pocnu kontakcije pa se proprijede i primire na kraju. Sinoc u 9 su opet šocele i to svake 3 min i sve jace, pa polako nakon pol sata se prorjedjivati na svakih 5 min, tako sat vremena, pa nakraju oko ponoci su bili vec svakih 9 min i onda sam otisla u krevet. Tokom noci nista, tu i tamo koja kontrakcija, malo nesto tokom jutra i sad vec cijelo popodne nista . Neznam vise sto bih radila.... Jucer sam usisala, oprala podove, prozore, peglala, brisala prasinu, danas nemam sto za raditi.... izludjuje me ovo cekanje i neizvjesnost. Voljela bi da krene sve prirodno prije ponedjeljka kad me zaprimaju u bolnicu
    Znam da sada imaš drugih stvari na pameti, no zanima me zašto su predložili indukciju za 2 put , nakon šta si rodila na CR prvi put. Da li su ti radili procjenu težine bebe, kolika je sad?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

beba je procjenjena na 3800, plodne vode malo... Zele pokusati izbjeci carski indukacijom. Glupost!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

beba je procjenjena na 3800, plodne vode malo... Zele pokusati izbjeci carski indukacijom. Glupost!
    VBAC je strogo preporučen u svim zap.zemljama samo bez "dodataka" , ja se bojim da tvoja priča i mene čeka malo kasnije. Prvo CR na SD prije par godina , a sada usprkos disproporciji, prenešenosti , i velikoj bebi ...čini i se da bi oni opet mene u budućnosti inducirali. Rekli su da će krajem trudnoće provjeriti šav od carskog i veličinu bebe.
    Držim ti fige da ti porod krene prirodno bez indukcije . Baš me zanima kako je sve prošlo , pa nas obavezno obavijesti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sutra me zaprimaju u bolnicu pa cemo vidjeti... Uglavnom pokusat cu izbjeci indukaciju. Inzistirat cu ili na carskom ili da me puste doma da docekam prirodne trudove uz naravno redovite kontrole. Drzite mi fige...
    pozdrav svima

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sutra me zaprimaju u bolnicu pa cemo vidjeti... Uglavnom pokusat cu izbjeci indukaciju. Inzistirat cu ili na carskom ili da me puste doma da docekam prirodne trudove uz naravno redovite kontrole. Drzite mi fige...
    pozdrav svima

Sretno!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pozdrav svima
    Sretno

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu:
    Danas na pregledu kaže doc " sve je to još dosta visoko, i ja sam da probamo prirodno, ali ako ovako ostane, nema ni govora". Zna da bih najradije prirodno (dakle što samostalnije mogu), da planiram još djece, pa bih i ste strane izbjegavala drugi carski.
    Mogu li ja učiniti šta da pomognem bebi da se polako smjesti u zdjelicu? Možda da hopsam na lopti ili nešto slično?
    Naravno da su mi dobrobit bebe i mene na prvom mjestu, ali kad pomislim na oporavak od carskog, baš mi se ne da (nije da je bio težak). Svašta sam isplanirala, ležanje 5-6 dana u bolnici, i deveranje sa ranom uz dvoje djece mi je baš nekako van planirane radosti. U utorak idem u porodilište u kojem planiram roditi, pa ću i tamo potražiti mišljenje.
    Zavibrajte mi za VBAC

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

od mene samo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vibram za ono što si želiš

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Strobery ja ti želim što bolji porod ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A na tvoje pitanje, možeš li kako sama pomoći bebi da se smjesti, mogu ti reći samo da sam se isto to i ja pitala prije pol godine

Plesala sam trbušni po doma, hopsala po lopti, čekala svoje trudove, veselo ih odrađivala, pa onda ne manje veselo ali više ozbiljno odrađivala, sve što sam mislila da mogu pokušala sam.

Istina je da ponekad jednostavno ne možeš ništa. Kako bude bit će. Glavno da ste ti i beba dobro.

E da, nešto ipak možeš - odbiti drip

Sretno!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala vam narode, stvarno znači
    Svjesna sam i ja da će biti kako će biti, i da smo ja i beba na prvom mjestu (uz Eminu ) Zato i ne insistiram ni na čemu grčevito. Osim na ovome za drip, to ću plavim markerom napisat na ruke, čelo, stomak, noge, gdje god bude mjesta!

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako je beba pravilno okrenuta (glavicom nadolje), za spuštanje mogu pomoći duboki čučnjevi.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cucnjevi, opcenito okomit polozaj tijela - sad.
    sto vise okomit polozaj tijela, lopta - porod.

drip - nikako u vbac-u.

i sretno, kako god bilo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, ~~~ !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Razvoj situacije je takav da ipak idemo na prirodnjak, pa ćemo vidjeti dalje. Mislite pozitivne misli za nas

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Da ti sve bude onako kako si zamislila!

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam imala dva carska s razmakom od 5 i po godina. Prvi put sam se otvorila samo 5 cm i ni makac vise nakon 24 sata kontrakcija, a i plodova voda mi je odmah na pocetku iscurila. Ja sam htela drugi put da pokusam prirodno, ali me je doktor ipak poslao na carski. I dobro da jeste jer su kada su me otvorili videli da mi je maternica toliko istanjena na mestu gde je prvi rez da bi sigurno pukla da sam pokusala prirodno da se porodim. Inace zbog ovoga sam i jako krvarila, a i jako su me dugo sili. Sve u svemu zabranjeno mi je da vise imam dece barem u skorije vreme.
    Zato ja preporucujem posle jednog carskog i drugi mada sam veliki zastupnik prirodnog porodjaja, ali veliki je rizik...mada opet i sam carski kao operacija je reizik...hm...mislim da je u ovakvim slucajevima najbolje konsultovati doktora

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam rodila carskim rezom prije 6mjeseci, i zanima me sljedeće, dali je praksa da doktori u drugoj trudnoći šalju na CR ako je prvi bio i kolika je vjerovatnost da se takva ruptura maternice dogodi ako se poslije CR rodi vaginalno?

I još, mama marela mislim da imamo istu ginekologicu, molim te reci mi što ti je savjetovala za drugi porod jesi li imala opciju pokušati prirodno ili ti je ona rekla da moraš na CR?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dani, to ti ovisi o više faktora. O procjeni veličine bebe, procjeni šava na maternici (koji se može uzv-om pogledati), o doktoru - neki će prije savjetovati carski, drugi vaginalni porod (neki će čak i indukciju predložiti ili koristiti, što ne bi smjeli)...

Vjerojatnost za rupturu je povećana ako se koristi drip tijekom drugog poroda ako je vaginalni, zato se to ne bi smjelo (a kod nas se i dalje ponekad i u nekim rodilištima radi). Cure će znati možda kolika je generalno vjerojatnost za rupturu nakon jednog carskog.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

diami je dobro odgovorila. ovisi takodjer i iz kojeg je razloga prvi porod bio carski.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa prvi carski bio je nakon tri dana curenja plodne vode u predrađaoni , cijelog četvrtog dana pod dripom i dalje se nisam otvarala dovoljno , razmaci među trudovima bili su preveliki i postojala je opasnost infekcije ploda ( što se na kraju i dogodilo ), i da cerviks mi je bio sakroponiran.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Podizem ponovno istu temu, zbog konkretnijih informacija. Dakle nakon prvog carskog zbog disproporcije zdjelice uz znakove prijetece hipoksije (sto je to konkretno?) imam napravljenu pripremu za drugi carski ali ipak su odlucili prvo pokusati prirodno. Medjutim, posto porod opet ne krece prirodno (i prosli je bio induciran jer je bio prenesen 2 tjedna) opet su me narucili za bolnicu za ponedjeljak na indukaciju... grrrrrrr..... i sto sad? U ponedjeljak ce mi biti 41+5, a indukaciju ce valjda raditi u utorak rano ujutro. Inzistirati na carskom ili da jos cekaju dan dva?
    disproporcija je nepovoljan omjer ulaza u zdjelicu i bebine glavice. a hipoksija je manjak kisika u bebinoj krvi. indukcija nije povoljan način( bar mislim) jer je to poticanje porođaja koji treba ići prirodno ako je bio carski prvi puta.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Primalja prvotno napisa
    disproporcija je nepovoljan omjer ulaza u zdjelicu i bebine glavice. a hipoksija je manjak kisika u bebinoj krvi. indukcija nije povoljan način( bar mislim) jer je to poticanje porođaja koji treba ići prirodno ako je bio carski prvi puta.
    hvala bogu napokon netko "iz struke" koji se slaže da ne treba forsirati!
    Ali Primalja, iskreno, zašto se usprkos nalazu o disproporciji ipak forsa drip i ostalo, ima li to ipak veze sa "količino novca " u bolnicama?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pozdrav svima
    Prema mjestu stanovanja zaključujem da ideš na SD!
    Ja jih gore stvarno ne razumijem, upravo taj scenarij su predložili i meni!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    hvala bogu napokon netko "iz struke" koji se slaže da ne treba forsirati!
    Ali Primalja, iskreno, zašto se usprkos nalazu o disproporciji ipak forsa drip i ostalo, ima li to ipak veze sa "količino novca " u bolnicama?
    ako je beba po procjeni manja, onda možda nema disproporcije. iako u svakoj sljedećoj trudnoći većinom budu veće težine. kod nas je praksa da ako je žena dobila svoje trudove, a prvi put bio carski, pokuša se ići vaginalno, ali nikako sa dripom. to je situacija: ako ide samo od sebe, ide, ali ako ne, ne ugrožava se rodilja i beba.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako ide samo od sebe, ide, ali ako ne, ne ugrožava se rodilja i beba.
    Moram te pitati - da li se smatra da se dripom ugrožava rodilja i beba? Da li na drip misliš u ovom slučaju?

I ako da, da li se isto smatra ugrožavanje i u 1. ili 2. ili nekoj trudnoći iako nije bilo prije carskog?

Ne znam da li si razumjela moje pitanje...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    ako ide samo od sebe, ide, ali ako ne, ne ugrožava se rodilja i beba.
    Moram te pitati - da li se smatra da se dripom ugrožava rodilja i beba? Da li na drip misliš u ovom slučaju?

I ako da, da li se isto smatra ugrožavanje i u 1. ili 2. ili nekoj trudnoći iako nije bilo prije carskog?

Ne znam da li si razumjela moje pitanje...
    mislim na drip kod rodilja koje su imale carski. oni potiču jače trudove. kod stanja poslije carskog se to nikako ne smije. ništa na silu da ne dođe do pucanja maternice zbog prejakih trudova.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim na drip kod rodilja koje su imale carski. oni potiču jače trudove. kod stanja poslije carskog se to nikako ne smije. ništa na silu da ne dođe do pucanja maternice zbog prejakih trudova.
    Da ne bi shvatila kao neko izazivanje ili nešto odmah ti želim reći da želim znati zašto i kako... pa te zato driblam pitanjima

Ok, poslije carskog se ne smije NA SILU - da li se u tvojoj bolnici gdje radiš daje drip rutinski ili da malo pokrene stvar - da li se i to smatra na silu, jer eto, sama si rekla da je na silu i da se u određenim trenucima ne smije davati...zašto i da li se smatra drip jako dobrim i da li se upotrebaljava rutinski?

Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

mislim da je drip rutinski. za mene je opravdano ako je porođaj pri kraju i iz nekog razloga zahtijeva brže dovršenje(npr. pad bebinih otkucaja). također smatram da drip često dovodi do totalnog iscrpljenja rodilje ako je propisan prerano. on bi trebao samo poboljšati prirodne trudove. ali ako prirodni imaju efekt koji je potreban: uredo otvaranje, ne bih davala drip. ponekad dajemo drip i ženama koje su porođene: višerotkama( 4 porod i više) kako bi se umanjilo krvarenje uz maternice poslije porađanja posteljice. kod višerotki se maternica teže skuplja tako da krv. žile ostaju"labave" i krvarenje je veće.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ova tema i mene jako zanima! U siječnju stiže druga bebica, a B je rođen prije 2 godine CR, nisam se otvarala i on je bio jako velik (4,5kg i 53cm).
    Priželjkujem prirodni porod, ali me zapravo užasno strah nakon prvog iskustva i 16 sati trudova, te luđačkog dripa većinu tog vremena...

Primalja, u kojoj si ti bolnici?

Ja se dripa bojim ABNORMALNO!
    Kako se procjenjuje stanje reza (samo ultrazvučno ili?) I gleda li se to ranije ili tek kad krene porod?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jagi prvotno napisa
    Ova tema i mene jako zanima! U siječnju stiže druga bebica, a B je rođen prije 2 godine CR, nisam se otvarala i on je bio jako velik (4,5kg i 53cm).
    Priželjkujem prirodni porod, ali me zapravo užasno strah nakon prvog iskustva i 16 sati trudova, te luđačkog dripa većinu tog vremena...

Primalja, u kojoj si ti bolnici?

Ja se dripa bojim ABNORMALNO!
    Kako se procjenjuje stanje reza (samo ultrazvučno ili?) I gleda li se to ranije ili tek kad krene porod?
    kod nas se ne procjenjuje stanje reza nego sveukupno stanje rodilje. naravno svaki drugi dan pregleda i amnioskopije(stanje grlića i zrelost bebe), postoji li opasnost od visokog tlaka, imali li ikakve infekcije.... često, ako SPONTANO prsne vodenjak, ili se pojave SPONTANI TRUDOVI, ako je nalaz na grliću povoljan, znači ako je mekan i nije sakroponiran, može se pokušati sa vaginalnim porodom. ni tada se ne forsira, ako nalaz u rađaonici ne napreduje nakon 2-4 sata, ide se na carski da se ne ugroze majka i beba

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Primaljo kažeš da u vašoj bolnici ne daju drip poslije carskog

Zašto to u Zagrebu rade?

Moj drugi porođaj je bio poslije sekcije,s dripom...zar nisu svjesni opasnosti?Kako mogu tako riskirati?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

ne znam ronin, ali napadati dripom"oštećenu" maternicu.... ja bome ne bih!

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •