Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 168

Tema: I drugi porod na carski?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

iako jesam jednom vidjela da se daje drip, samo 8 kapi u minuti. ishod je bio dobar. ali svejedno ne bih

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prvo je bilo 8 kapi,poslije 15 :/

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno ...

to mi malo previše. jezim se tog forsanja . opet ponavljam: ako ide, ide. ne bih nikada riskirala. ipak se radi o nekom važnijem od vremena i novaca

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tad je dobro završilo,premda s dripom

treći put nije,bez dripa...tko će ga znat...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

zato, da prostiš, ja ni ne bih na nikakvu indukciju niti proriodni porođaj. kad nema otvaranja jednom, rijetko bude drugi puta. osobno ne bih ni pokušavala

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Primalja ovo je moje iskustvo iz Riječkog rodiliša 2003 g, a nakon 1. carskog 4 godine prije - šutnuli mi drip i poslije nalijegali na trbuh :shock: , da ne pričam kako su me iskasapili i nanijeli posljedice (zdravstvene) sa kojima ću se morati nositi cijeli život i sa godinama će postajati samo gore (rekla mi je ginika da ću se morati nositi sa time :/ ), a imali su sve nalaze iz inozemstva i prvi carski kao indikaciju za slijedeći carski. Valjda su mislili da su ipak veći stručnjaci od vrhunskog američkog obstetričara pa su to prakticirali na meni . Sreća da je moje dijete živo i zdravo , ali ja više nikad neću biti što sam bila . Žao mi je što ih nisam tužila, ali u ono vrijeme sam bila 'povratnik' i previše zaokupljana drugim problemima, a i nekako, nije mi se dalo boriti se sa vjetrenjačama jer će doktori uvijek stati na stranu svojih, rijetko u korist pacijenta.
    Zatim me zanima zašto je odnos trudnica - doktor tako, u pravom smislu riječi, očajan i ponižavajući. Sa podsmjehom su se odnosili prema meni kada sam izražavala svoje želje i potencirala da se one ispoštuju. Smijalis u se i govorili - 'gospođo, vi ste sad u Hrvatskoj i biti će kako mi kažemo' . Pa sam ih pitala o čijem tijelu to oni raspravljaju :shock: ? Djetetu?! Na kraju je došlo do toga da je dr P. (koji je bio glavni) bježao po hodniku od mene, MM i moje familije. Onda sam čula sa strane da bi sve bio napravio kao što sam htjela da sam mu dala 'plavu kovertu' :shock: .
    Možda malo O.T., ali morala sam i mislim da se nikad neću pomiriti sa time kakav sam tretman dobila u našem rodilištu. Simply - I can't let it go!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koliko si ruptura maternica poslije carskog na sljedećem porođaju vidjela?
    mislim na potpune?

kakav je bio ishod za majku i dijete?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo pitanje je išlo Primalji

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ni jednu, ali stara kolegica mi pričala. ishod smrtan, za oboje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

majko Božja što je mene spasilo...naježila sam se od glave do pete

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ta žena je sad u mirovini, istina je da onda je bilo svakako, i sestre su šile epi, ma sranja svakakva, ali ti je dosta to čuti da svakako ideš izbjeći 2. carski.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da se to meni desilo u ono vrijeme o kojem ti Primalja pričaš,i ja i moja djevojčica ne bi bile žive
    ovako su je izvadili u roku 4 minute

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jako mi je drago zbog vas obje i svih drugih koji su živi zahvaljujući pravovremenom prepoznavanju problema. osluškivanje rodiljinih potreba i reagiranje je ključ zdravlja

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Primaljo kažeš da u vašoj bolnici ne daju drip poslije carskog

Zašto to u Zagrebu rade?

Moj drugi porođaj je bio poslije sekcije,s dripom...zar nisu svjesni opasnosti?Kako mogu tako riskirati?
    Hoćeš da ti ja kažem: zato jer CR košta, i zato jer znaju da iza sebe imaju team i tehniku koja će izvuč "tvoju živu glavu".
    Sad ću ti ja reći o mom slučaju; prvo dijete 4200, carski nakon 12 h dripa, a znalo se da ne ide prirodno jer se još na UZV vidjelo da je veliko dijete. Osim toga prenijela sam 2 tjedna i nisam bila otvorena ni mrvicu. Drugi put ja dolazim i kažem : doktore! koja je sad procedura (da napomenem meni 36 tj, grlić sakroponiran, dug 4,2cm!, beba mjesec dana pred porod procjena 3300!) on mene gleda i kaže nikad se ne zna! možda ide prirodno!! .....ma koji prirodni put molim te, ja zabetonirana dijete ogromno, ja niska! Ali on zna da ak ja puknem da ima iza sebe team kirurga koji će me krpati i izvlačit djete. I šta na kraju; cijela ta priča HZZO više košta nego da su napravili carski po indikaciji

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma treško mi je povjerovati da se radi samo o cijeni...smrtnost beba u slučaju puknuća je 50%(rekao mi dr Tučkar)...to mi se čini kao prevelik rizik

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo da javim šta sam saznala. Nije mi dalo mira da sam u neznanju što se tiće mog idućeg poroda pa sam išla kod ginekologa. Tako i tako sam morala jer nisam još bila poslje CR .

Uglavnom kad mi je vidjela otpusno pismo rekla je da drugi put idem na selektivan CR. S jedne strane je to za mene bilo veliko olakšanje jer stvarno želim imati još jednu bebicu i to što prije ali mi je prvi porod bio toliki horor da sam se još mjesecima budila u suzama zbog nočnih mora. S druge strane priželjkivala sam da doživim prirodan porod i da prva vidim svoje dijete i zagrlim ga kad dođe na svijet, a ne da me medicinska sestra probudi i kaže da su iz mene izvadili dijete.
    I naravno kad sam pročitala o dripu nakon prvog CR i naljeganju na stomak u nekim bolnicama i priču o rupturi maternice od ronin ( drago mi je što je ipak dobro završilo) uhvatila me jeza!
    Ali kako god jedva čekam da dobijem još jednog malog mišića

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj DANI*** prvotno napisa
    S druge strane priželjkivala sam da doživim prirodan porod i da prva vidim svoje dijete i zagrlim ga kad dođe na svijet, a ne da me medicinska sestra probudi i kaže da su iz mene izvadili dijete.
    a da uzmeš spinalnu anesteziju...meni je to bio kao pravi porod i odmah sam vidjela svoju bundevicu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    Citiraj DANI*** prvotno napisa
    S druge strane priželjkivala sam da doživim prirodan porod i da prva vidim svoje dijete i zagrlim ga kad dođe na svijet, a ne da me medicinska sestra probudi i kaže da su iz mene izvadili dijete.
    a da uzmeš spinalnu anesteziju...meni je to bio kao pravi porod i odmah sam vidjela svoju bundevicu
    spinalna je puno bolja jer beba ne bude uspavana kao kod opće anestezije. anestezija koja djeluje samo na majku

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da razmišljala sam o tome, prva je bila opća anestezija jer je CR bio hitan ali drugi put bi trebala moći sama odlućiti. Malo ću pročitati o spinalnoj anesteziji da vidim kako funkcionira, MM ju je imao na operaciji varricocele. Primalja molim te reci mi dali je opasna spinalna anestezija u smislu da se na neki naćin može oštetiti kralježnica?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

oštećenja jesu moguća, ali to u pravilu izvode vrlo iskusni anesteziolozi tako da se nište ne smije dogoditi. pitala sam cure koje su tako imale carski kako je i vrlo su zadovoljne. mogu vidjeti bebu kad se rodi, mogu pitati što žele za vrijeme operacije... sve znaš. i beba ne bude grogi od medikamenata

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

DANI, ja sam bila pod spinalnom i ne bi to mijenjala za nista na svijetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Primalja prvotno napisa
    kod nas se ne procjenjuje stanje reza nego sveukupno stanje rodilje. naravno svaki drugi dan pregleda i amnioskopije(stanje grlića i zrelost bebe), postoji li opasnost od visokog tlaka, imali li ikakve infekcije....
    Primalja, imam pitanje.

prvi porod (blizanački) bio je CR zbog visokog tlaka.

u 37.tj druge trudnoće doktor je zaključio da se rez stanjio na 2,7 mm, (a min treba biti 4) i preporučio CR uz riječi: možete pokušati prirodno, ali ja sam tu da to spriječim.

po dolasku u bolnicu, spontano su počeli trudovi, a dežuran je bio drugi doktor. prilikom pregleda (nakon cca 6 sati trudova) bila sam otvorena 2-3 cm. taj dr se obrecnuo na mene pitanjem zašto ja hoću carski i bla, bla...možete zamislit.

ti doktori su kolege, pa me zanima kako to da su gledišta tako različita.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bio cr na kraju ili vaginalno? svi razmišljaju različito. neki liječnici imaju različita iskustva pa otud i stavovi. što se primalja tiče, što god oni rekli, napisali, mi moramo napraviti bez obzira na to što se možda ne slažemo. oni su nam nadređeni. prije nekog vremena rodila nam je jedna gospođa sa jako jako čudnim nalazom ctg-a. da se mene pitalo, a nije, išla bih direktno za zg je to nisam nikada vidjela ni na slici. dežurni su mislili da ne valja aparat. prikljućili na drugi, jednako čudan. ok, rodila ona, a dijete na kraju ima ludu srčanu manu pa otišlo direktno za zg. eto. oni misle, mi radimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bio je CR, ali nisam izbjegla te glupave komentare.
    ok, kužim da se gleda različito, ali kad se gleda debljina reza, što je najčešće praksa???
    jel moj dr paničario bez veze ili je ovaj drugi, pak, bio nonšalantan???

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne znam što bih ti rekla. ni jedan porod ne treba gledati nonšalantno. uvijek ima mjesta za komplikacije

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Val možda tvoj doktor ima više iskustva s takvim situacijama, pa je temeljem toga radiej oprezan nego da poslije mora "spašavati" stvar? A ovaj drugi ima drugačija dosadašnja iskustva. Možda ne čitaju jednako uzv, pa je ovaj drugi očitao veću debljinu reza? Svašta se događa.

U takvim slučajevima ja osobno bih više vjerovala dr. koji je oprezniji, ipak se nije igrati sa šavovima od prethodnog cr.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je ovdje u Njemackoj receno da se ultrazvucno ni nikako ne moze procijenit debljina reza :? ,kad sam pitala kad se to radi(jer sam citala tu na forumu).

To mi nikako nije jasno.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Meni je ovdje u Njemackoj receno da se ultrazvucno ni nikako ne moze procijenit debljina reza :? ,kad sam pitala kad se to radi(jer sam citala tu na forumu).

To mi nikako nije jasno.
    Ni ja ne kužim to s rezom... :/
    A baš me zanima detaljnije! Možda netko zan iz prve ruke?

Sve me više strah kad vidim da različiti doktori daju različite preporuke! Ajme meni...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Primalja, imam pitanje za tebe!

Kad sam imala prvi carski, onda mi je fizijatrica rekla da mi rez izgleda kao da je drugi po redu... ne znam šta bi to točno značilo, ona je rekla nešto kao da valjda imam malo deblju kožu pa da izgleda drugačije... :? Jel ti znaš šta bi to moglo značiti?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jagi prvotno napisa
    Primalja, imam pitanje za tebe!

Kad sam imala prvi carski, onda mi je fizijatrica rekla da mi rez izgleda kao da je drugi po redu... ne znam šta bi to točno značilo, ona je rekla nešto kao da valjda imam malo deblju kožu pa da izgleda drugačije... :? Jel ti znaš šta bi to moglo značiti?
    možda malo više stvaraš ožiljkastog tkiva pa je deblji i/ili neravan, ispupčen... ništa zabrinjavajuće

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

čitam ovo jer sam ovih dana i ja u velikoj dilemi... i kod mene je prvi puta bio CR zbog disproporcije... probali smo vaginalno i nakon puno sati provedenih u rađaoni, ja se nisam otvarala i na kraju smo išli na CR...

eh, sad kad mi se bliži drugi porod, sve mi se više čini da bi i ovaj put mogao biti CR... bebica je i sad velika i moj ginekolog mi je predložio carski... i doktorica koja mi je prvi put radila carski isto veli da bi za mene bilo najbolje još jedan CR... to me malo rastužilo jer sam i ja željela probati vaginalno roditi i mislila sam ih malo forsirati u tome, ali sad kad čitam sve ovo, mislim da je ipak bolje poslušati savjet dvaju ginekologa nego tupiti na nečem kaj sam si ja umislila...

u tom smislu mi puno pomažu vaša iskustva na ovom topicu

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bipsić, potpuno te razumijem! I ja sam donedavno razmišljala kako bih zaista inzistirala na prirodnom porodu, ali sad se sve više kolebam i razmišljam da je ipak bolje poslušati savjet doktora, kad se vidi situacija pred sami porod... Kod mene se još ništa ne zna, a na prvom porodu je bilo kao i kod tebe.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa

To mi nikako nije jasno.
    Ni ja ne kužim to s rezom... :/
    A baš me zanima detaljnije! Možda netko zan iz prve ruke?

Sve me više strah kad vidim da različiti doktori daju različite preporuke! Ajme meni...
    na prošlom pregledu, dakle pred cca mjesec dana sam pitala svojeg ginića kad sam bila na uzv dal' mi može pogledati u kakvom stanju mi je rez na maternici... odgovorio mi je da se to sad više ne može točno reći... :/ kao, to sam trebala pitati na početku trudnoće...
    nisam pitala zakaj. možda sam trebala..

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bipsić, ovo me skoz zbunilo... pa zar se ne gleda stanje reza pred porod? Meni ga nitko nije komentirao na početku trudnoće... :?

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bipsić, ovo me skoz zbunilo... pa zar se ne gleda stanje reza pred porod? Meni ga nitko nije komentirao na početku trudnoće... :?
    a kak je tek mene zbunilo...
    idem za 3 tjedna na još jedan uzv pa ću ga onda malo detaljnije propitati o tome... i malo se bolje pripremiti da me ne zatekne nespremnu

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da se ukratko nadovežem na ovu temu:
    moja oba poroda obavljena su carskim rezom, pod općom anestezijom.
    Prvi put je bilo početkom 2005.g., a drugi nedavno (skoro je prošlo mjesec dana), u različitim bolnicama (Merkur, Vinogradska).
    Nije bilo fizičkih razloga za obavljanje carskog već je bilo zbog ugroženosti beba. Prvi put sam se otvarala ali se bebačica nije spuštala. Nakon procjene njenog stanja odlučili su se na hitni carski rez. Sve je prošlo dobro.
    Ovaj drugi porod krenuo je vaginalno, puknuo mi je vodenjak, odgulila sam trudove, sve je bilo po propisu. Inače nitko mi nije nikada gledao prvi rez na maternici. Doktori na vizitama tijekom trudova su se izmijenjivali, davali mi spasmex (mislim da se tako zove, za otvaranje...), rečeno moi je da neće ništa agresivno raditi zbog prvog carskog, čak mi nisu dali ni da šetam tijekom trudova. I zašto opet carski? Čini mi se da je stvar u dripu, famoznih 8 kapi!, koji su mi dali kad sam bila otvorena 8 cm (to je bilo oko 17h, a primljena sam oko 7h i bila otvorena 4cm). Nije mi jasno čemu taj drip. Nakon toga (relativno brzo) moj bebi puls usporava na 70 otkucaja u min., muž koji je bio sa mnom u boxu zove doktore. I tada nastupa horor: panika među doktorima, jedan gura ruku u mene valjda do lakta, tjeraju me na izgon, kad su vidjeli da ne ide, hitno na carski. Naime, puknula je posteljica. Uglavnom, sve je prošlo dobro i beba je dobro. Moje mišljenje je da je vjerojatno kriv drip za puknuće posteljice. Možda griješim.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa
    Moje mišljenje je da je vjerojatno kriv drip za puknuće posteljice. Možda griješim.
    Vjerojatno ne griješiš

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    da se to meni desilo u ono vrijeme o kojem ti Primalja pričaš,i ja i moja djevojčica ne bi bile žive
    ovako su je izvadili u roku 4 minute
    Zbog ove "4 minute" mene su svi doktori iz porodilišta u koje sam otišla roditi nagovarali na ponovni carski. Jasno je meni da su se zaista plašili moguće rupture, ali mi je postalo još jasnije dok su me vozili u operacionu salu, koliko je njihov strah bio opravdan. Iz sale za porođaje do operacione nema šanse da se stigne za "4 minute", potrebno je bar 7-8 u idealnom slučaju, a u sali za porođaje nema nikakvih uslova za hitan carski. Ljekar koji me operisao mi je rekao da ako bi se odlučila za 3. dijete, carski bi morao biti odrađen u 37. sedmici, i da mi je materica bila tanja od papira, te da bi je ozbiljniji trud sigurno pocjepao. Naravno da on to ne može znati 100%, ali ja ni Bingo ne kupujem, a rizik je ipak preveliki.
    Nemojte me pogrešno shvatiti, ne zagovaram nakon jednog CR i svaki slijedeći. Ja sam bar odležala svoju porciju čekajući VBAC. Ali doktori (i želim svima da naiđu na one sa kojim će u potpunom povjerenju i međusobnom uvažavanju moći sarađivati, kao što sam ja naišla) sigurno znaju uvijek neku informaciju više, koju ne dijele sa nama (iz različitih razloga). Odvagnite pažljivo, puno je tu nepoznanica.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa
    Doktori na vizitama tijekom trudova su se izmijenjivali, davali mi spasmex (mislim da se tako zove, za otvaranje...), rečeno mi je da neće ništa agresivno raditi zbog prvog carskog, čak mi nisu dali ni da šetam tijekom trudova. I zašto opet carski? Čini mi se da je stvar u dripu, famoznih 8 kapi!, koji su mi dali kad sam bila otvorena 8 cm (to je bilo oko 17h, a primljena sam oko 7h i bila otvorena 4cm). Nije mi jasno čemu taj drip.
    jedan od rizika dripa u vbac-u je upravo puknuce maternice i posteljice. :/ fascinantno mi je ovo boldano. pa sto je onda po njima agresivno? em te prisile da lezis (sto je samo po sebi kontroverzno i ne bas super za tijek poroda), em te kljukaju kemijom koja ima itekakvih nuspojava. mislim da imas osnova za tuzbu, ako zelis, jer davati drip u vbac-u je...... nemam lijepih rijeci za to

kad citam sto u hrvatskim rodilistima rade rodiljama u vbac-u i jos to nazivaju prirodnim porodom , stvarno mi se cini, da u takvim uvjetima, bolje ici na carski, manji je rizik. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citam ovaj topic s velikim zanimanjem,jer i meni predstoji vrlo skoro ta teska odluka.
    Jos kad citam tolike price o puknucima maternice...
    Nije lako donjeti odluku :/

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nina, što ti savjetuje tvoj liječnik?
    I ja sam u dilemi, ne bi baš carski, ali hitni carski s općom kao mogući ishod VBAC-a ili nešto još gore mi se čini kao noćna mora.
    Iako, ruptura maternice je moguća i ako maternica nije rezana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi jako htjela pokusat VBAC,no s obzirom na druge komplikacije bojim se da mi je vjerojatniji drugi carski

Iduci tjedan imam pregled i razgovor s profesorom u bolnici,pa cu skupa s muzem i naravno u dogovoru s doktorima donjeti odluku.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Držim ti palčeve da ispadne onako kako želiš , a ako i bude drugi carski-što se tu može, ne treba žaliti za nečim što se ne može imati.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću samo još jednom ponoviti.
    AKo se odlužite na VBAC ili na drugi carski rez (ili prihvatite sugestiju liječnika), nikako nemojte prihvatiti indukciju. Ni u prvom, ni u drugom slučaju.
    U slučaju VBAC, indukcija je kontradiktorna i može izazvati rupturu.
    U slučaju drugog carskog reza nema potrebe za davanjem indukcije (iako su mene uvjerili da mi moraju dati "malo dripa" da bi se maternica omekšala )

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko cujem, mozda i vecina vbac-ova koji se provode kod nas ukljucuju 'malo dripa pred kraj da ubrzamo, nista agresivno za maternicu' drip u vbac-u je izrazito opasan, makar se dao 'u zadnji cas', da pospjesi izgon. upravo u brzom i eksplozivnom izgonu (jos ako bude nalijeganja na trbuh, koliko cujem nije ni to neuobicajeno) sanse za pucanje sto maternice sto posteljice rapidno rastu.

ja osobno bih radije na drugi carski, makar i na hladno, nego tako riskirati sa vlastitim zivotom i zivotom djeteta. :/

Iako, ruptura maternice je moguća i ako maternica nije rezana.
    ruptura maternice je u pravom prirodnom porodu izrazito rijetka. medjutim, u ubrzanom porodu, drip + prokidanje vodenjaka + lezanje + nalijeganje na trbuh sanse za takve komplikacije definitivno rastu.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Što se više informiram o VBAC-u to mi je ideja o istom manje privlačna (posebno u našim rodilištima gdje izgleda nema neke uobičajene procedure za isti-evo jučer sam čitala priču o VBAC-u u Rijeci sa dripom i epiduralnom?), a carski mi je...uf, jel ima nešto treće?
    Teleportacija?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima, dokazano najbolja opcija. ici vaginalno, ali bez apsolutno ikakvih intervencija, cak i pred kraj poroda. ako ide, super, ako ne ide, odmah carski.
    vaginalni porod s lijekovima, nalijeganjem na trbuh i slicno je pak definitivno najgora i najopasnija opcija.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ima, dokazano najbolja opcija. ici vaginalno, ali bez apsolutno ikakvih intervencija, cak i pred kraj poroda. ako ide, super, ako ne ide, odmah carski.
    vaginalni porod s lijekovima, nalijeganjem na trbuh i slicno je pak definitivno najgora i najopasnija opcija.
    To i ja mislim, no muka mi je i od pomisli da bi se za takav zdravorazumski pristup morala boriti, imati sreće pa uletiti u pravu smjenu, itd.
    Sad, rodit moram, a kako-vidjeti ćemo, znam samo da drip i druge intervencije ne dolaze u obzir.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Slažem se s Felix, oko ovoga što mi se čini najbolja opcija! ALi, kad se ja sjetim svog prvog poroda... ja sam bila skroz neuračunjiva i izgubila se potpuno, iako sam bila 100% uvjerena da sam se odlično pripremila za porod! Strah me da mi se to opet ne ponovi, i da mi situacija ne izmakne kontroli, pa da mi šišnu drip a da me ništa niti ne pitaju...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... a na strah se i računa :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •