Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 168 od 168

Tema: I drugi porod na carski?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa gledaj oni zene koje su rodile carskim a sad idu na vaginalni smiju drzati na dripu do jedne granice a to je jako mala,zbog mogucnosti pucanja predhodnog sava... u prosjeku ako je sve uredu vecina takvih poroda ne traje dugo ...ali ako tebi ova beba bude prevelika i smatraju da bi tezak vag.porod bio salju te na cr ...ako te to kopka odi na ultrazvuk i neka ti izmjere bebicu

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

budemo vidjeli...
    frajer je veći za 2tjedna. budemo vidjeli

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a kakvi su VBAC-i na SD-u? isto treba doći ranije prije termina? meni još nitko niš nije rekao? :?

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je moja dr.Sirovec ovako rekla.
    Da je praksa kod nje/njih,da se pred porod naruči i detaljno pregleda veličina bebe(par dr.+primarijus) i ako su mjere isto velike da se ne forsa prirodan porod..
    Nikakvo dolaženje prije termina,samo se napravi radi 1.carskog operacijska obrada.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

oh, hvala ruza
    no, kod mene prvi put nije bio carski zbog velike bebe nego zbog toga što se nije spustio kako treba, a ni ovaj bebač nije nešto velik...
    ako će samo napravit obradu i ništa ne forsat onda pristajem

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

beba mi ima 6 mj i sad sam opet trudna,mene zanima da li će mi i drugi porod završiti na carski rez s obzirom da će mi razlika izmađu dva poroda biti 14 mjeseci.molim da li ima koja mama sa takvim iskustvom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nela30 prvotno napisa
    beba mi ima 6 mj i sad sam opet trudna,mene zanima da li će mi i drugi porod završiti na carski rez s obzirom da će mi razlika izmađu dva poroda biti 14 mjeseci.molim da li ima koja mama sa takvim iskustvom

naravno, granica iznad koje se može eventualno birati je 2 godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nela30 prvotno napisa

ovisno u kakvom će ti stanju biti prethodni rez. s obzirom da je razlika mala, postoji vjerojatnost da neće dovoljno zarasti te da će se pred porod previše ratsegnut i stanjit. kod mene je bio takav slučaj. razlika je 18 mjeseci.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala na odgovorima i mislila sam si da ću opet završiti na carskom

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nela30 ne treba znaciti, znam ja jednu zenskicu koja je rodila na carski i za 11 mjeseci rodila vaginalno

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    nela30 ne treba znaciti, znam ja jednu zenskicu koja je rodila na carski i za 11 mjeseci rodila vaginalno
    i ja. mozda znamo istu

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo, ja se spremam za VBAC, a razlika bi bila 18 mjeseci. Napravljena mi je procjena reza sa 38 tj. Radi se UZV sa polupunim mjehurom. Sve preko 3mm je ok i ima šanse za vaginalni. Moj je procijenjen na 4mm. Maleni nije velika beba (3100-3500), okrenut je glavicom. Sada ćemo vidjeti kako ću se otvarati (sa Leonom sam išla na hladni carski) i kako će se stvari razvijati.
    Mislim da je ključno izabrati doktora koji se spreman time pozabaviti i pružiti šansu. Ja se kontroliram kod dr. Jukića u VŽ-u. I on i ja smo se spremni potruditi pa sad... Javim vam ishod.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kljucic, sretno draga

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

danas sam bila na pregledu i ginićka mi reče da je mala vjerovatnost vaginanog poroda,da je premalo vremena da bi uspjela VBAC.tko zna kaj još bude do kraja

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj drugi i treći porod su bili vaginali u merkuru. Nitko me prije poroda nije hospitalizirao niti mi je itko gledao ožoljak od carskogprije poroda. Tokom drugog poroda (prvi vbac), nisu mi davali drip, niti išta drugo, nije bilo naljeganja na trbuh i nakon poroda su mi provjerili stanje ožiljka. Imala sam samo bušenje vodenjaka i epizotomiju. Treći put (drugi vbac), dobila sam komplet, dakle: bušenje vodenjaka+drip+epizotomiju, samo nije bilo nalijeganja i nitko mi nije prekontrolirao ožiljak nakon poroda. Sve je vrlo relativno, a stavovi liječnika su vrlo različiti.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zna li netko kakva je procedura u osiječkoj bolnici,ako je prvi porod,nakon previše sati završen carskim rezom? induciaju li porod ili ?mislim ako porod sam nekrene,a i ako krene kakav je postupak?

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jel netko bio na 2.carskom-s malenom razlikom(moj ce biti oko 2god)?Kakva je procedura?

annastesia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I mene zanima isto pitanje konkretno za Petrovu; i kod mene je razlika oko 2 god. Danas sam bila na UZV i beba je procijenjena na 4 kg. Identična stvar kao i sa prvim sinom - u 39 tjednu procjena 4 kg. Na carskom sam završila u 41. tjednu zbog disproporcije (Sv. Duh). Međutim nitko mi nije ništa rekao o carskom, samo kontrola za tjedan dana. Imam dojam da im se neda gnjaviti sa mnom za Uskrs .

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •