bok cure,imam jedno šašavo pitanje,ali eto.Večeras imam djevojačku,kućna atmosfera,ali zanima me bi li mogla popit čašu crnog vina(u 29-tom sam tjednu,29+3)?Nisam do sad popila ni kap alkohola :D pa me zanima što vi mislite o tome. Thanks
bok cure,imam jedno šašavo pitanje,ali eto.Večeras imam djevojačku,kućna atmosfera,ali zanima me bi li mogla popit čašu crnog vina(u 29-tom sam tjednu,29+3)?Nisam do sad popila ni kap alkohola :D pa me zanima što vi mislite o tome. Thanks
ako nisi dosad, nemoj
a opet, ti odlučuješ......
a znam,ali može li to naškodit mojoj lupkalici?
A ja mislim da smiješ malo crnog vina, možda ne cijelu čašu, i na pun želudac obavezno.
iskreno ne znam koliko jedna čaša vina može naškoditi fetusu od 29 tjedana ili mu ne može naškoditi....nisam liječnica
upravo zbog toga čitavu trudnoću nisam popila ni kap alkohola...
Ako do sada nisi popila kap alkohola onda niti nemoraš bez obzira na djevojačku![]()
Imaš puno tema o tome,na bebicu alkohol djeluje puno jače nego na tebe.Od te jedne čaše koja tebi ništa ne znači bebica je u buši "pripita".
Ti napravi kako misliš da je najbolje.
pa razvodnila bi ja to s dosta vode
kupi dječji šampanjac...
nemoj alkohol ak ne moraš... slažem se s mojom mare..
očito si već odlučila
ja sam uvijek za informirani izbor
a ne znam ni sama,još ću promislit
A što će ti ta čaša vina??? Ako nisi do sada nema potrebe niti sada. Gledam po sebi, nisam pila nikakav alkohol u trudnoći, a da jesam npr. samo čašu vina, stalno bih se pitala da li sam time naštetila bebici (bez obzira da sam na 100 mjesta pročitala da nije štetno). A budući da si postavila to pitanje, znači muči te to, pa će te vjerojatno mučiti i nakon što popiješ. A jesam ga zakomplicirala.![]()
ma neću ipak ništa kad nisam i neću
ja u jednoj čaši bevande u cijeloj trudnoći ne vidim nikakav problem.
ja bi popila bez beda![]()
(jednu manju casu, ako bi mi pasalo)
i nemojlile prvotno napisa
reci da sam ti ja zabranila![]()
![]()
Loryblue je napisala:
Ni je ne vidim problem u jednoj čaši bevande, ali, kao što sam i napisala, vidim problem u svojoj glavi.ja u jednoj čaši bevande u cijeloj trudnoći ne vidim nikakav problem.![]()
vrlo vjerojatno. ali ni korsit, pa čemu onda. nit ćeš nešto guštat u razrijeđenoj bevandi, nit moš popit još, nit se napit...čemu onda i ta jedna 8)Loryblue prvotno napisa
a možda se njoj baš i pije ta čaša bevande :?
ja sam si jucer bas u gust popila pol deci crnoga za vecerom - i svaki je gutljaj oplahivao jezik bar 5 minuta (kad ih je bilo samo 3) - uh sta sam gustala... a danas je ravno 29 tjedana...
Evo gotova je moja djevojačka,ipak nisam ja za neke duže izlaske,bilo mi je super,i bila sam na sokovima,a bevandicu ćemo kad rodim,onda ću uživat bar u jednoj
:D :D :D
i ja kažem :D :D :D ,samo dok se ja tako pomno pazim moj dragi luduje na momačkoj,a ja kući neka sjedim,io sad kako zaspat dok ne dođe i ne vidim da je čitav on i auto.Jeste vi imale takav problem?
bit će sve ok, odi spavati![]()
nadam se da hoće,neću još i oko toga brigat.Lije4po mi spavajte i sanjajte
ja oduvjek imam taj problem, ne mogu zaspat ako mi njega nema, tek kad dođe doma onda sam mirnija. Sva sreća pa su rijetki ti dani :D
što se tiče alkohola u trudnoći, nisam ga preferirala, no tu i tamo sam popila nešto, ali vrlo vrlo malo i zaista u posebnim prigodama poput djevojačke, vjenčanja, ili rođendana. A koga god bih pitala ili gdje god bih pročitala nešto u vezi tog, rečeno je da ne smeta bebici![]()
hi hi ja ne bi onda nikad spavala, mog nikad nema doma :/kristina_zg prvotno napisa
a kad je doma onda hrce![]()
ja imam taktiku kod hrkanja- prodrmam ga!
s tim da sad nemam kaj reć jer sam i ja počela hrkati pa mi se smije[/quote]
E neces, nema alkohola ni za vrijeme dojenja...lile prvotno napisa
![]()
Meni je, srecom, u trudnoci smrdio alkohol, sad sam, nakon 4 mj. prestala dojiti (ne dobrovoljno) pa sam neku vecer gustala u kuhanom vinu. 2 salice i ja avion![]()
čula na sto mjesta da neće škoditi bebi..
iako ja ne pijem jer bi mi bilo mučno(i bez trudnoće loše podnosim alkohol)..
ali ću na svojoj svadbi popit šampanjac i čašu vina..
nek i beba slavi vjenčanje..
Ja sam citala da je, nakon prvog tromjesecja, u situacijama ekstremnog stresa (smrt u obitelji, otkaz, sl.) bolje probat se opustiti s casom vina nego posezati za lijekovima. Naravno, i tada vrlo umjereno i ne svakodnevno vec bas dok nastojis smiriti reakciju tijela na stres.
Dakle, jednako kao s lijekovima, odluciti kad se izvaze dobrobit i opasnost vina vs. rizici stanja koje zelis umiriti.
sumnjam da bi se beba složila s ovim. što misliš, kako alkohol utječe na organizam težak parsto grama?Leni prvotno napisa
jedna čaša po svoj prilici neće nanijeti nepopravljivu štetu, ali razmisli je li uopće potrebna.
što se tiče preporuka, u zadnje vrijeme ih revidiraju:
'No alcohol in pregnancy' advised
Pregnancy alcohol limits 'too high'
ms.ivy, sumnjam da će bebi išta biti od jedne čaše vina u cijeloj trudnoći..
ti nemoj piti, a ja ću popiti jednu čašu vina..
svatko ma pravo na svoje mišljenje..
smatram da si potpuno loše izvukla rečenicu iz konteksta koja treba biti humoristična..
dovoljno sam razmislila da znam što znači jedna čaša vina koja btw. nikako ne može štetiti..
a potvrđeno s više strane ..
malo dodatne literature neće škoditi..
lile prvotno napisa
ja imala djevojacku u 32 tjednu.....nisam nista pila,ali sam zato jela....ni sada na proslavi nove nista pila......nemoj ako nisi do sada.....ja sam znala popiti malo crnog vina jer mi je bila zelja,ali malo malo ,a to je bilo na samom pocetku trudnoce,mada nije za pohvaliti...