-
Moja curica je imala hemangiom na pišici, i isto joj se kao i kod tvoje napravila rana. Hemangiomi su inače jako osjetljivi, pogotovo ako su malo ispupčeni i ako se nalaze na nezgodnom mjestu, npr. u peleni. Ne znam zašto i kako se napraviola rana, najvjerojatnije ju je bila naribala pelena, drugog objašnjenja nemam. Kod moje curice je rana bila velika poput kovanice od 10 lipa, nije krvarila nego je stalno vlažila i par puta je bilo malo sukrvice. Trebelo je jako dugo dok nije zarasla, sigurno mjesec dana, ako ne i dulje. Bili smo na kontroli, no zapravo se ništa nije dalo napraviti. Trebalo je samo paziti da se rana ne bi počela gnojiti. Sjećam se da sam joj ranu ujutro i navečer mazala tankim slojem kantarionovog ulja (potiče epitelizaciju) i nastojala da što više bude na suhom. Pelene sam joj mijenjala čim bi ih smočila zato da ne bi bila u vlažnom, a preko dana sam joj više puta skidala pelenu i pustila je golu kako bi se rana posušila.
Vidjet ćeš, kad počne zarastati prvo će se rub oko rane kao "namreškati", a preko same rane će se prevući tanka, tanka kožica. Neće biti krasta u uobičajenom smislu, nego ta nekakva tanka kožica pa ćeš morati paziti da je opet ne ozlijedi.
Budući da ti ima ranu na guzi, probaj da što manje pritišće to mjesto. Okreći je na trbuh, pazite kako ju nosite i sl.
Ako ti još kako mogu pomoći, pitaj. Držim fige da sve dobro prođe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma