Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: otvoreni hemangiomi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno otvoreni hemangiomi

imam malu curicu,4mj staru koja na guzi ima veliki hemangiom.
    najgore je to sto joj se otvorio i sad ima zivu ranu. Uzasno ju boli
    i iako smo bili u Klaicevoj te ju tretiramo po njihovom navodenju njoj nije bolje,
    U uzasnom sam strahu za svoju bebu pa molim da mi se javi netko tko je imao iskustva sa otvorenim ranama na hemangiomima.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja curica je imala hemangiom na pišici, i isto joj se kao i kod tvoje napravila rana. Hemangiomi su inače jako osjetljivi, pogotovo ako su malo ispupčeni i ako se nalaze na nezgodnom mjestu, npr. u peleni. Ne znam zašto i kako se napraviola rana, najvjerojatnije ju je bila naribala pelena, drugog objašnjenja nemam. Kod moje curice je rana bila velika poput kovanice od 10 lipa, nije krvarila nego je stalno vlažila i par puta je bilo malo sukrvice. Trebelo je jako dugo dok nije zarasla, sigurno mjesec dana, ako ne i dulje. Bili smo na kontroli, no zapravo se ništa nije dalo napraviti. Trebalo je samo paziti da se rana ne bi počela gnojiti. Sjećam se da sam joj ranu ujutro i navečer mazala tankim slojem kantarionovog ulja (potiče epitelizaciju) i nastojala da što više bude na suhom. Pelene sam joj mijenjala čim bi ih smočila zato da ne bi bila u vlažnom, a preko dana sam joj više puta skidala pelenu i pustila je golu kako bi se rana posušila.
    Vidjet ćeš, kad počne zarastati prvo će se rub oko rane kao "namreškati", a preko same rane će se prevući tanka, tanka kožica. Neće biti krasta u uobičajenom smislu, nego ta nekakva tanka kožica pa ćeš morati paziti da je opet ne ozlijedi.
    Budući da ti ima ranu na guzi, probaj da što manje pritišće to mjesto. Okreći je na trbuh, pazite kako ju nosite i sl.
    Ako ti još kako mogu pomoći, pitaj. Držim fige da sve dobro prođe.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj hvala ti sto si mi se javila.Nemogu ti reci koliko mi to znaci.
    Korini je rana jako velika kao kovanica od 5 kn.I sta je najgore to se siri.Na samom joj je rubu uz anus tako da je ju je jako tesko odrzavati suhom i sta je jos teze,sterilnom.Da ti ne govorim kako vristi kad kaka.
    Zbunilo me to sto si mi rekla da ju ostavim otvorenu kako bi se osusila jer su mi u Klaicevoj rekli kako rana konstantno mora biti vlazna. Ovako su nam rekli...prvo oprati kamilicom,lagano posusiti,namazati betrion mascu koja je antibiotska i na to staviti kompresu namocenu u acidi borici te tu kompresu na ranu.Tako da nema teorije da se to susi.Rekli su nam i da je rana inficirana jer je uz anus i to se nije moglo izbjeci.
    Jos ti jednom hvala i javi se

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajoj, baš mi je žao curice. Znam točno kroz šta prolazite, ja sam već htjela izluditi od te rane, osjećala sam se bespomoćno, plakala, mislila kako je boli, a rana nikako da prođe... Ali moram ti reći da je zapravo meni bilo gore nego bebi, ona nije pokazivala da je to nešto posebno smeta, osim ako bi se baš pritisnula na ranu. Kako je kod vas, je li malena inače raspoložena?
    Pripazi kad je pereš i brišeš, nemoj povlačiti po rani nego samo lagano tapkaj da ne oštetiš epitel.
    Najbolje da radiš onako kako su ti rekli. Mi niti nismo išli u Klaićevu, bili smo kod naše pedijatrice i ona je zaključila da nema potrebe da idemo. Sudeći po tvom opisu, vaša je rana teži slučaj od naše.
    Jedino mislim da bi vam za ispiranje možda bio bolji čaj od hrastove kore nego od kamilice. Hrastova kora potiče zacjeljivanje rana, ima je za kupiti u apoteci. ali prvo provjeri s liječnikom, jer, kao što rekoh, kod vas je ipak drugačije.
    Želim da vam što prije prođe (premda znam da će trajati :/ ), budi jaka, izgleda gore nego što u biti jest, i javi mi kako ste!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Korinu to jako boli, i kad ju previjam i kad ju kupam.Ma kad god se dotakne to mjesto.
    Kod nas je situacija puno gora izgleda.
    A uz sve to mi imamo i jos 4 hemangioma.
    Jos jedan vanjski i tri unutarnja koja cemo morati sredivati nakon sto se ovaj dovede u red.
    Za jedan znam da je sigurna operacija a ovi drugi su na promatranju do daljnjeg.Spominjan je laser.
    Koliko sam citala i kirursko i lasersko odstranjivanje obavlja se uspavljivanjem bebe.
    Neznam aloi i to mi je koma.
    To bi znacilo da ce ju uspavljivati neznam ni ja koliko puta.
    Ako itko zna ista o tome bila bi mu zahvalna da mi se javi.
    Tebi hvala na podrsci i svemu ostalom.....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja cura je imala hemangiom na koljenu i bio je dosta ispupčen, tako da smo išli na lasersko skidanje. Nažalost moraju uspavati bebu, ali to traje jako kratko. Pričala sam sa sestrama na odjelu, pa kažu da ima beba koje dolaze po 16 put i da se ne brinemo ako ćemo dolaziti više puta jer to je jako rutinska i bezbolna operacija, samo nekad im treba vremena da sve uklone. Moj savjet je operacija, jer kad se to sve obavi padne ti veliki kamen sa srca, barem je meni tako bilo. Ako te još nešto zanima slobodno pitaj.

i jedna velika za tvoju curku

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tonkicazg
    držim vam fige da se to što prije sredi!! vidjela sam fotke koje mi je poslala tvoja šogorica I, to je nešto prestrašno.
    gore si napisla da je to veličine kovanice od pet kuna, ali to je veličine dlana. :shock:
    ~~~~~~~~~~~~ vibram za vas sve skupa!!!
    sigurno ćete pronaći neko rješenje
    puse svima vama, držite se, , a posebno maloj Korini

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure,hvala nas podrsci,pusicama i dobroj vibri.
    Mi smo jucer odlucili ranu susiti do daljnjeg a kako ce to ispasti stvarno neznam.Sutra idemo u Klaicevu na kontrolu da vidimo sta ce mi reci,iako vec unaprijed znam da ce urlati na mene jer se ne pridrzavam nijhocvih uputa.
    Sta mogu kada se neusudim bebu vise mazati antibiotskom mascu.Pa mazem ju vec mj.dana a svi mi govore da se antibiotici nebi smijeli koristiti duze od 15 dana.
    Tako sam jadna jer nemogu pomoci svojoj bebi ,sve bi napravila samo da njoj bude bolje.
    Puse svima

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tonkica, je li barem prošla infekcija?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tonkicazg prvotno napisa
    Mi smo jucer odlucili ranu susiti do daljnjeg a kako ce to ispasti stvarno neznam.
    baš mi je drago da si odlučila to napraviti, jel meni je to prvo palo na pamet. otvorena rana, pa na to mokro :shock:
    čujem da je već u dva dana bolje, napravile su se kraste i okolo je nestalo crvenilo, što znači da upale sigurno nema, a to je već super. :D
    a kužim i tebe držiš se liječničkih uputa, ali nekad treba poslušati i sebe.
    sretno

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    čujem da je već u dva dana bolje, napravile su se kraste i okolo je nestalo crvenilo, što znači da upale sigurno nema, a to je već super.
    :D
    Javi nam kako je prošla kontrola!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curke moje,
    sa ovim susenjem nisam nista bolje napravila nego samo gore.
    Morali smo u Klaicevu da joj to sve poskidaju sa pincetom, na zivo.
    Nemoram vam ni govoriti kako je vristala.
    Mene su potjerali van.Katastrofa.Isplakala sam se ko luda.Nisam mogla
    a da ne osjecam krivicu za to.
    Sad smo svaki dan tamo na ciscenju i prematanju i to je isto uzasno bolno.
    Neznam do kada ce to tako, ali oni spominju godine........zasto nema nitko tko je prosao isto da mi se javi....
    Zivim u strahu za svoju bebu jer stalno je u boli,ne spava nocima,sve nesto isprekidano a tako je mala.
    I nemoze me utjesiti ono ...nicega se nece sjecati.Bas me briga za to.
    Mislite na nas i saljite nam dobre vibre.
    Pusa svima

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da se i ja pridružim i zavibram za malu slatkicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    moja curica ima zakazanu operaciju hemang. 15.2., on je na piši, na velikim usnama, bili smo u klaićevoj na pregledu i dr. je rekao da se to treba pod hitno maknuti jer je jako veliko, ispupčeno i puni ga krvlju neka bitnija žila...odstranit će ga kirurškim putem jer laser u našem slučaju ne pomaže (veliko je, ide i u dubinu, i jako ispupčeno)dakle sve će izrazati i zašiti...ostat će naravno rupica na tom mjestu...idući tjedan moramo nalaze napraviti i dolazimo u zg na nekoliko dana.
    nije mi jasno zašto maltretiraju tvoju curicu, zašto to ne riješe?ili se ne može jer je otvorena rana?znam da ti je bed zbog anestezije (i sama ne spavam noćima zbog toga..)al ovo je za njeno dobro.....mi smo mislili čekati da se samo povuče, no dr kaže da može biti samo gore, povući se neće...(bar ovaj naš)
    još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za vas

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kazu da jednostavno nemogu drugacije ,to je tako i gotovo a ja se s tim
    nikako nemogu pomiriti.To su strasni bolovi ,neznam uopce kako bi ih predocila.
    Strasno,i kad ju vidim kako pati dode mi da poludim.
    Najzalosnije je sto u Hrvatskoj imas samo jednog specijalistu za hemangiome.
    Nemogu reci nista protiv doktora cak mi se i svida ali da se mogu pomiriti
    s tim da mi beba tako pati,nemogu.
    Znam da 15.kad idete na operaciju neces biti za nista ali ja cu sigurno tada biti u bolnici sa malom i ako ces me trebati biti cu tamo.
    Neznam kako se salju vibrice ali ti ih saljem za tvog malog andela.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala , 14. 2. u 9 sati smo kod anesteziologa, a 15. 2. u jutro kod doktora na dogovoru.možda se i vidimo u čekaonici :/

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

greška 14. je anesteziolog i odmah u 12 kod dr.C. taj dan na dogovor, 15. smo u pol 8 na prijemu na kirurgiju...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vidimo se sigurno jer sam ja svaki dan u 12h tamo na ciscenju i previjanju rane.
    Puse

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tonkicazg, tako mi je žao. Na trenutak sam se bila ponadala da vam je krenulo na bolje, dok nam nisi javila da je stanje sada gore nego što je bilo
    Ono što je doktor rekao, da će liječenje trajati godinama, sigurna sam da je mislio na hemangiom kao takav a ne na samu ranu, jer rana (tj. ulcer) zaraste nakon cca. mjesec dana ili duže, ali sigurno ne traje godinama!

Otkako sam pročitala tvoju post, pretražujem internet ne bih li pronašla nešto što bi ti moglo pomoći.
    Za početak, pogledaj ovaj link (trebaš se registrirati da ga otvoriš) http://www.medscape.com/viewarticle/443524
    Mislim da je vrlo slično vašoj situaciji, sudeći prema tvom opisu.

Nadalje:

Ovi su specijalizirani za hemangiome http://www.birthmark.org/hemangiomas.php
    Može se postaviti pitanje liječniku specijalistu za otvorene hemangiome http://www.birthmark.org/expert/ask_wound.php
    Imaju forum http://birthmark.org/board/forumdisplay.php?f=9
    Ukucaj na tom forumu u pretražnik ulcerated hemangioma, i diaper area. Meni je dalo dosta korisnih tema, između ostalog koje se sve kreme i otopine koriste u liječenju. Možda ih ima i kod nas za kupiti, ili se daju nabaviti izvana:
    Aquaphor
    Cink-oksid (engl. zinc-oxide)
    Bactroban
    Metrogel
    Lidokain – protiv bolova, nanosi se na ranu
    Povidone Iodine (kod nas bi to bio Betadin) http://www.quickmedical.com/dynarex/...solutions.html
    Ovdje jedna mama govori o svom iskustvu s betadinom: http://birthmark.org/board/showthrea...ted+hemangioma

Ovaj link je isto dobar: http://www.novanews.org/
    Tu imaju posebnu stranicu za hemangiome u području pelena: http://www.novanews.org/DiaperAreaHemangioma.htm

Grupa potpore koja okuplja roditelje djece s hemangiomima. Može ih se kontaktirati, postaviti pitanje, itd. http://groups.msn.com/vascularbirthm..._whatsnew.msnw

Ovaj link mi se isto čini dobar, premda ga nisam detaljnije pogledala
    http://www.birthmarks.us/

Na ovim linkovima koje sam stavila ćeš naći dosta toga o načinima liječenja, iskustva roditelja, savjete liječnika. Ne znam kako stojiš s engleskim, ako ti nešto treba prevesti rado ću ti pomoći.

Vibram da čim prije prođe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Drži se i ljubi malu curicu , i molim te javi mi kako ste!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Anvi svaka čast na trudu , idem prostudirati ovo o hemang. u pelenama...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tonkicazg
    jooj sve znam i baš mi je žal! osjećam pomalo i grižnju savjesti kaj sam se složila s tim da je super kaj se rana suši, iako ti nisam ništa predlagala ni rekla.
    I me redovito obavještava kaj se dešava i kroz kaj prolazite i danas sam joj javila kaj s gazama, jel mi je bilo prekomplicirano objasniti ti na pp.
    ak kaj trebaš javim mi na pp ili prek I.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    držite se

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pužić
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    i za tvoju curicu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Anvi, hvala ti od srca ,stvarno si se potrudila.
    Ostavila si me bet teksta.Ja jednostavno nemam vremena toliko traziti po
    inter,jer nju stalno moram orematati.Prije pola sata smo dosle sa ciscenja, cure moje sta da vam kazem.....to je prestrasno koje ona bolove mora trpiti.
    Mislim da cu opaliti na zivce.Sad vec cim ju stavim na stol zna sto ju slijedi i
    pocne plakati a kad ju krene cistiti od muke kaka.
    jako me zanima ona mast sto mi je Anvi poslala link ,protiv bolova jer ovo stvarno nije normalno.
    Strah me da joj nebi utjecalo na nervni sistem ili sta ja znam,svakakve
    mi grozne stvari padaju na pamet.
    Cak razmisljam o odlasku negdje van Hrvatske,ali cure moje tko to moze finan.pokrit.
    Hvala vam svima na podrsci ,nemate pojma koliko mi to znaci.
    Ivona mi je javila za komprese ,hvala ti....javit cu ti kad odlucimo.
    Puse svima

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tinkica,a jel daješ barem plicet za bolove?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Probala sam joj davati Panadol baby, nema nikakve koristi.
    Nista to njoj ne pomaze.
    Oni bi morali znati sta joj davati i kako djetetu pomoci ali ne...
    to je kao sve normalno.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tonkica, prepisujem sa cybermeda...a da nazoveš ovu dr. i pitaš za drugi savjet

hemangiom

za dr. ANA VOTAVA-RAIĆMolim Vas da mi odgovorite (jer sam jako zabrinuta i uplašena).
    Naime,imam curicu staru 15 mjeseci i naledjima od ramena do ramena (izgleda kao da ima prebačenu neku maju preko ledja) ima hemangiom koji je svijetlo ljubičaste boje i kako ona raste raste i on. Nedavno sam u časopisu "Bebe" pročitala da je to opasno i da je to benigni tumor,jako sam se uplašila i sad ne znam više što da mislim.Naša pedijatrica je rekla da to nije ništa još kad se i bila rodila.Najgore mi je sada jer ide ljeto i kupanje na moru (živimo na moru),pa svi gledaju i pitaju što je to.Molim Vas da mi odgovorite kako se nositi s time i da li je to opasno i kako to utječe na rast i sveukupno i najvaznije da li je opasno po zdravlje i da li je benigni tumor,ili se stime moze zivjeti bez ikakvih posljedica.Oprostite na toliko pitanja ali ja sam jako uplašena.Pošto živimo na moru najbliža nam je dječja bolnica Kantrida i spremamo se poslije kljeta otici na pregled ,a ja bih najviše voljela ako bih mogli doći kod Vas na pregled ako da da li mi treba uputnica.
    Sa štovanjem! zabrinuti roditelji

prof. dr. sc. Ana Votava Raić 08.06.2005. 18:39

Re: hemangiom
    Cijenjena gospođo, razumijem Vašu zabrinutost. No, idemo redom:

- Hemagiom je termin kojim se označava tumor krvnih žila i koji je dobroćudan u histološkom smislu te riječi. Hemangioma ima vrlo različitih po veličini, po rasprostranjenosti i po trećoj dimenziji - tj. ima ih u razini kože, iznad razine kože...

- hemangiomi su česta pojava; kao primjer Vam navodim tzv. rodin ugriz, tj. crvenilo na potiljku vidljivo nakon rođenja koje obično nestaje tijekom dojenačke dobi; može biti locirano i iznad nosa i pojačavati se kod plača ili kod uzrujavanja u kasnijoj dobi.

- Hemangiomi znatno iznad razine kože, ako su prošireni na veće područje mogu biti praćeni i nekim promjenama u krvnoj slici, a što je znatno rjeđe od uobičajenih hemangioma.

- U većini slučajeva hemangiomi su kozmetska promjena koju je priroda sklona ispraviti na način da spontano nestaju tijekom vremena, a koje nije moguće predvidjeti.

- U pretrage koje je moguće učiniti spadaju krvna slika i UZ trbuha, sa svrhom isključenja sličnih promjena u jetri koja je vrlo prokrvljen organ.

- Na pitanje "kako se nositi s tim..." mogu Vam odgovoriti slijedeće: najprije morate sami biti uvjereni da je promjena u Vašeg djeteta bezopasna s kojom može mirno živjeti i doživjeti duboku starost. Nadalje, svatko od nas ima neku kozmetsku "grešku", nema savršenog izgleda i toga morate uvijek biti svijesni !
    Samo neuljudni ljudi mogu obraćati pažnju na tuđe "mane", a ne vidjeti svoje. No, priznajem, Vi ćete brže shvatiti što želim reći, teže će biti djetetu rastumačiti i naći pravi odgovor. Kada dođe u tu dob, možda će biti dobro da joj rastumačite kako se radi o njenom osobnom i osobenom znaku koji je razlikuje od svih drugih "uniformnih" ljudi i kako joj njen znak doprinosi šarmu. Nikako ne smijete dozvoliti nastanak nekih kompleksa kojima nema mjesta. Svatko od nas mora se nositi sa svojim "nedostacima" jer će se naš stav prema nama samima prenijeti na našu okolicu koja će ga i poprimiti.

- Samo usput Vam želim još i kazati za trenutke kriza da je dijete imalo sreću što se hemangiom "smjestio" na leđima, a ne na licu.

-Konačno, ako dođete u Zagreb, rado ću Vas primiti na razgovor (nije Vam potrebna uputnica); uostalom, možda se radi o promjeni koja nije vrijedna pažnje koju joj Vi posvećujete; pored toga, radim u kući u kojoj se nalazi i Klinika za dermatologiju koja može, u nekim slučajevima - pomoći laserom. Inače, usput pedijatrija na Kantridi je više nego izvrsna.
    (Tel. 01 - 4552 333; kućni 325, 373, 316)

Ljetujte mirno, neuljudni ljudi nisu vrijedni Vašeg zanimanja i uživajte u Vašem zdravom i lijepom djetetu. Mnogo srdačnih pozdrava

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

HEMANGIOM
    Naša dvomjesečna djevojčica na vanjskom dijelu spolovila ima hemangiom koji je u progresiji. Pedijatar smatra da je potrebno kirurško odstranjenje. Zanima nas na koji način se taj zahvat izvodi, koliko je opasan, je li potreban boravak u bolnici i koliko, te što bi se dogodilo da se taj zahvat ne učini?
    Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru.

prof dr sc Ana Votava-Raić 13.12.2001. 19:48

Re: HEMANGIOM
    Štovana gospođo Nada, hemangiomi se danas, bar u nekim slučajevima, mogu liječiti i na drugi način, a ne samo kirurški (pored toga poneki hemangiom spontano nestane, odnosno "izliječi ga priroda" tijekom vremena). Konačna se odluka o liječenju donosi nakon pregleda više stručnjaka, pa i kirurga, uz opservaciju djeteta (ako to situacija dozvoljava). Stoga je, međutim, nužno dijete pregledati i eventualno izvršiti neke laboratorijske i druge pretrage, zbog kojih je u pravilu potrebna kraća hospitalizacija. Radi toga, preporučam Vam da se - u dogovoru s Vašim pedijatrom - javite u našu ustanovu. Možete se javiti i meni osobno na klinički telefon: 01 4552 333/325. Do tada primite srdačan pozdrav !

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tonkice, stalno mislim na tebe i malenu. Mene je izluđivao naš mali hemangiom, ja sam znala sjediti i plakati od očaja, a sad vidim kako smo mi zapravo dobro prošle.
    Znam da ti je grozno, da ti je teško, da se osjećaš jadno i bespomoćno, ali probaj skupiti snagu i biti jaka. Tvoja curica sada treba čvrstu i odlučnu mamu, a ne uplakanu.

jako me zanima ona mast sto mi je Anvi poslala link ,protiv bolova jer ovo stvarno nije normalno.
    Lidokain je lokalni anestetik. Od njega rana neće zacijeliti. Pitanje je koliko se dugo smije takav anestetik primijenjivati i da li bi to bilo pametno, jer ima nepoželje nuspojave (toksičnost).
    Vama treba nešto što će potaknuti zacjeljivanje i istovremeno pružiti zaštitu od urina i fecesa.

Na tvome mjestu, ja ne bih čekala, već danas bi se javila na ovaj forum (ponavljam link http://birthmark.org/board/forumdisplay.php?f=9 ), tamo se okupljaju roditelji koji su u istoj situaciji kao i ti.
    Ovo malo što sam čitala na tom forumu, vidjela sam da većina njih koristi za kupanje i ispiranje rane fiziološku otopinu ili blago zasoljenu vodu i kažu da djecu takva slankasta voda ne peče, za razliku od obične vode (ili čaja!).
    Za zaštitu i zacijeljivanje koriste kreme sa cink-oksidom i onaj Aquaphor za koji sam ti već pisala. Taj Aquaphor je od Eucerina pa bi ga se trebalo moći nabaviti u našim apotekama!!! S Aquaphorom se mažu i hemangiomi koji nemaju ranu, za zaštitu i hidrataciju. Tu je link:
    http://www.eucerinus.com/products/baby_aqua.html

Od krema sa cink-oksidom, nahvalili su ovu:
    http://www.calmoseptineointment.com/...20brochure.pdf
    http://www.medichest.com/calmoseptineoin-5456.html

OVO JE VAŽNO:
    Našla sam da kod hemangioma rana dobro i relativno brzo zacjeljuje kad se na nju stavi poliuretanski film koji je hidrokoloid (poput želatine na kolaču, nije baš spretna usporedba ali čisto da si to predočiš) štiti ranu i ne dopušta ulaz bakterija, istovremeno smanjuje i osjećaj boli. Taj poliuretanski film se zove DuoDerm Extra thin, od jednog drugog proizvođača se zove Tegasorb thin. Poznavajući situaciju u našem jadnom zdravstvu, oni takvo što sigurno nemaju u bolnici i zato ga niti ne spominju pacijentima, ali ti možeš sama zatražiti od doktora da se izjasni što misli o tome i da li bi s time liječio curicu ako vi to o svom trošku nabavite!
    Tu je link:
    http://www.dressings.org/Dressings/duoderm-et.html
    A može se naručiti preko Amazona (ako nema u našim apotekama)
    http://www.amazon.com/dp/B00123A7DY?...0&linkCode=asn

Cak razmisljam o odlasku negdje van Hrvatske,ali cure moje tko to moze finan.pokrit.
    Tonkice, na tvom mjestu ja bih čim prije kontaktirala onog specijalistu za rane na hemangiomu čiji sam ti link stavila u prethodnom postu. On samo raži da mu se pošalje što točniji opis, dosadašnji tijek liječenja i slika, naravno savjet daje besplatno! Nemaš što izgubiti, piši mu!

Kako je s drugim hemangiomima? Rekla si da ima još dva vanjska. Gdje se nalaze?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Draga Anvi,
    upravo sam se vratila iz bolnice sa ciscenjas i pitala sam ima li ista sta bi njoj
    ublazilo bol na sta su oni odgovorili da ne jer da je bol nije konstantna vec je samo prisutna kada se rana cisti ilil kada se urinira itd..sta je istina .
    Da zato nista ne daju za bol. Ja ti nju konstantno cistim sa fizioloskom i nakon sto joj stavim antibiotik stavljam sterilnu kompresu namocenu u
    acidi bor.
    Sto se tice onog dr.ja sam ti vec dosla do njega nekim drugim kanalima jer
    imam rodbine u amer. ...rekao je da je prvi tjedan u ozujku u Berlinu i da bi rado pogleda malu.
    Posto nisam u mogucnosti otici u Berlin da bi ju on samo pogledao naknadno sam mu poslala povjest bolesti i slike ali jos nije odgovorio.
    Drugo sta me muci, moj misic ima jos tri heman.koja ce trebati operirati sta kirurski sta laserom pa me strah ako odem da se nebi zamjerila ovima u Klaicevoj....znas kako je kod nas.
    Javim ti se cim nadem malo vremena.
    Mogu ti poslati sliku ,privatno

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cure, vi koje imate djecu s hemangiomima, da li ste pile antibiotik u trudnoći? Ja jesam Novocef u 11 tjednu. To me muči,iako svi vele da to nema veze..Navodno to nastaje zbog ljuštenja posteljice pa se komadići lijepe za kožu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam isto pila Novocef na kraju, al kaži da to nema veze, hemang. nastaje odmah na početku, kad se formiraju krvne žile (u prvih par tjed/mj), pa umjesto unutra stvori se splet krvnih ž. izvana (po nekad i iznutra..)tako je nama dr. C. objasnio...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jesam,pila sam ga i to u dva navrata.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a jeste na početku pile prenatal ili nešto flično, folic?ja sam pila _Folic još prije začeća dva tjedna i od 2. mj trudnoće vitamine New Life od Calivite...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure, samo vam želim poslati ~~~~~~~~~
    za vas i vašu dječicu!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jesam i Prenatal i Novocef (u dva navarata ko Tonkica)

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja damica počela sinoč kašljati, sad smo došli od ped. , prospan i mast od dr. Theisa ćemo dva dana koristiti ako se kašalj ne smiri ništa od operacije jer ne smije pod nanesteziju sa sekretom u nosu i grlu...ko da zna, pa namjerno...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, ne smije se pod anesteziju bolestan niti malo.

Baš me zanima ima li itko da ga Dr.C nije slao na laser/ operaciju i da je vraćen doma s uputom "wait&see" jer velika većina hemangioma ipak prolazi sama od sebe s vremenom....

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zanam ja jednu forumašicu koja je nedavno bila kod njega s bebom i rekao je da treba samo za sad držati pod nadzorom.ima jedan veći i tri mala...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

meni je za dva rekao da se promatraju do daljnjeg a ova tri da moramo rjesavati .
    To je strasno koliko djecice svaki dan ceka kod njega,tako da on to sve
    skupa dobro i gura.
    Ali jos uvijek nemogu vjerovati da ih nema vise,mislim na doktore jer k njemu dolaze iz cijele Hrvatske.
    Jadno je to nase zdravstvo.....

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    Navodno to nastaje zbog ljuštenja posteljice pa se komadići lijepe za kožu.
    Ne znam kako bih to drugačije nazvala osim bapske priče.

Ja nisam ništa pila u trudnoći, ni antibiotike, ni normabele, ni aspirine niti išta slično. To nema nikakve veze s nastankom hemangioma. Curica mi ima jedan hemangiom koji se do sada već 80 % povukao (sad će 3 godine).

Tonkica, kako je s ranom?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

poceli smo stavljati neki novi lijek aquacel ag pa cemo vidjeti kako ce se pokazati.Za sada nema nekih velikih promjena.
    peremo i hidrogenom prije nego stavimo taj lijek i to ju jako boli ali guramo.
    Meni je bitno da se meni ona ostatak dana ˙(kad ne diramo ranu sto je jedno 100 puta dnevno) smije.
    Brine me sto mi nema snage u ledima jer je uglavnom na ledima ili trbuhu.
    Glavicu super drzi,okrece se na bok ali kada ju malo uspijem nositi ona nema snagu leda drzati ravno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tonkica, moj mali ima najobicniji melangiom na ledjima i sad ima 4 i skoro je sasvim nestao (bio je velicine kovanice od 5 kn

zasto ti malu ne drzis na cici dok je ciste? pa mi smo 99% doktora obavili dok mi je mali bio na cici, djecu to umiruje, i ublazava bol

jesi pokusala sa bezpelenastvom? ako joj stavljas jednokratne pelene sa onim uzasnim otrovnim gelom nemoj se cuditi da joj je tako lose

pokusaj sebi na ranu staviti te jednokratne pelene pa ces se iznenaditi koliko ce ti pogorsati stanje oko rane

pokusaj bar preci na platnene pelene ako ne zelis pokusati bezpelenastvo

sretno

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anvi...Ono o "ljuštenju posteljice" je teza istraživanja dr. Miltona Waner-a čovjeka broj 1 u svijetu za hemangiome, ..nastavak ..."ovisno u kojem tjednu nastaje; ako se dogadja u ranoj fazi trudnoće, nastaju i na unutarnjim organima, a kasnije na koži.."

ali pretpostavjam da si ti htjela nešto drugo citirati, vezano za uzimanje antibiotika,....a to su samo moje sumnje koje sam htjela provjeriti .. naime muči me pitanje "zašto nastaje to ljušenje?".. ne vjerujem da itko u hr radi statistiku djece s hemangiomima

Tonkica

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije vise na cici pa joj nazalost nemogu tako pomoci. Ona je doma skoro stalno bez pelana a rana joj je zamotana tako i tako. Ne koristim nikakve pelaene sa gelovima vec najobicnije.
    Danas nam je doktor rekao da dolazimo dva puta tjedno jer je zadovoljan kako je to odrzavam i cistim.
    Odmah mi je laknulo jer ovo hodanje svaki dan u klaicevu nije lako a strah me i gripe i sl.bolestina

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Puzic,
    kako kasalj i idete li na operaciju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije vise na cici pa joj nazalost nemogu tako pomoci. Ona je doma skoro stalno bez pelana a rana joj je zamotana tako i tako. Ne koristim nikakve pelaene sa gelovima vec najobicnije.
    Danas nam je doktor rekao da dolazimo dva puta tjedno jer je zadovoljan kako je to odrzavam i cistim.
    Odmah mi je laknulo jer ovo hodanje svaki dan u klaicevu nije lako a strah me i gripe i sl.bolestina
    drzi ju onda u narucju, lakse je djeci ako su tu starci. kad je sebastian morao vadit zub drzao ga je tata a ja sam cekala vani jer vise panicari ako sam i ja u blizini

sve jedonkratne pelene imaju u sebi kemije, pokusaj jedno vrijeme imat pamucne i pokusaj da obavlja piskanje i pogotovo kakanje na tuut

pogle si po forumu o bezpelenastvu

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tonkicazg
    off topic, ali moram... sanjala sam vas noćas. da držim Korinu, bila je cijela vaša family.
    mislim puno na vas, pa vas zato i sanjam
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Držim fige svim zabrinutim mamama i tatama, te njihovoj dječici da se što prije riješe hemangioma. Kod moje djevojčice pedijatrica je primjetila hemangiom na nosiću pri prvom redovitom sistematskom pregledu (bila je stara mjesec dana). Odmah nas je uputila u Klaićevu budući je hemangiom pokazivao tendenciju rasta i postojala je mogućnost deformacije nosa i cijelog lica. Problem je bio još veći budući da je moja kćer bila prerano rođena i u trenutku operacije imala je svega 3 kg. Doktor nam je napomenuo da se jednom operacijom rijetko uspije skinuti cijeli sloj hemangioma. Operacija je obavljena u hitnom postupku, bila je uspješna, išli smo svaki treći mjesec na kontrolu, potom svaki šest, pa godinu, a prošle godine smo bili posljednji put (sada malena ima 7 godina), te je ustanovljeno da više nema šanse za ponovni rast. Na nosiću imamo jedan manji ožiljak. U trenutku kad sam doznala da mi dijete mora na operaciju, a tek je izašla iz bolnice bilo mi je koma, ali danas sam sretna da smo hemangiom otkrili na vrijeme i operirali ga.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tonkicazg hvala što brineš (i ja često mislim na vas ), operacija je odgođena do daljnjeg, kašalj se pojačao, ona je sad na antibiotiku...novi termin za anesteziologa je 27.2., no dr.C vjerojatno tih dana neće biti u bolnici, pa ćemo opet morati pomaknuti...nikako se uštimati i sve posložiti...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba da uskoro uopće ne morate ići putem klaićeve

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hop, evo mi idemo na operaciju u utorak, 4.3., pa ako nas se sjetite zavibrajte malo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •