-
Neplaćeni doprinosi - pravo na porodiljnu naknadu?
Radim skoro godinu dana u jednoj firmi, ali za 10, 11 i 12 mjesec mi nisu uplaćeni doprinosi. Zanima me je li se to odražava na porodiljnu naknadu u koliko bi od 01.02. išla na porodiljni ili se gleda samo iznos plaće u zadnjih 6 mjeseci bez obzira na doprinose?
-
podizem.. kod mene je slicna situacija..
poslodavac isplacuje placu (najvjerojatnije je isplacuje kao pozajmicu - ne kao "pravu" placu), ali nema IP obrasca tj. sva polja prazna jer nema uplata doprinosa i poreza.. sto sad? znaci li to da gubim pravo na naknadu za vrijeme bolovanja (sad sam 24 tjedna trudna, a dr savjetuje bolovanje) i, kasnije, porodiljnog?
molim, tko moze pojasniti ili zna odgovor da se javi.. hvala..
-
davorkicatebi on treba na obrazac za prosijek plaća svejedno napisati koliko je tebi obracunate bez obzira jel su doprinosi uplaceni.pa mora ih kad tada platiti,
mi kada radimo te obrasce imamo firme koje kasne doprinose 6 mj a svejedno se upisuje koliko je obracunato jer su to place u zadnjih 6 mj.tako su nam rekli u zdravstvenom.
jedino za obrtnike moraju i biti uplaceni doprinosi da bi dobili bolovanje i porodiljnu naknadu.
-
Vlatka 5 hvala. U međuvremenu sam doznala isto to što i ti kažeš, da nije bitno što poslodavac kasni s uplatom doprinosa. Važno je da imam više od godinu dana radnog staža da bi dobila punu rodiljnu naknadu u protivnom se dobije nekih 800 kn (nisam sigurna koliko točno) bez obzira na prosjek zadnjih 6 plaća.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma