Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Pitanje

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Pitanje

JA cure još nisam mama, nadam se da ću to uskoro biti, no želim vas nešto pitati.
    Naime, moja je majka patronažna sestra u Novom Zagrebu i intezivno radi na promicanju dojenja. Zanima me kakva su vaša stvarna iskustva s patronažom. Koliko su sestra zaista dostupne? Moja mama tvrdi da im je ugled srozan, da ostavljaju dojam da se ne trude, a da to nije istina. Ja joj govorim da ako ona i njenih par kolegica intezivno rade, da to ne znači da i drugi tako rade (imaju grupe i sl., uvijek daje svoj broj telefona ako je traže...).
    Kakva su, dakle iskustva, na ovom podforumu.?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bepina, bilo bi divno kada bi tvoja mama stupila u kontakt s nama - zajedno ćemo moći puno više napraviti!

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pitat ću je

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo- meni sad dolazi isto jedna patronazna iz novog zagreba i isto sam jako zadovoljna.
    jako je pristupacna, nije nametljiva, sto ju pitam lijepo mi odgovori i meni super.

za razliku od patronazne koja mi je dolazila s lucijom i izludila me do te mjere da sam ju otpratila do vrata i rekla joj da vise ne dolazi.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara se rodila usred ljeta, kad su bili godisnji odmori, tako da su nam u 4 puta dosle 3 razne paronazne...
    medjutim, meni to nije smetalo je mi te posjete nisu bile pretjerano vazne, u principu sam mogla i bez njih - bila sam ful samopouzdana i sto se tice dojenja i sto se tice njege bebe
    od patronaznih nisam saznala nista sto nisam znala, jedino nam je jedna od njih dosla prvi put okupati zaru, i to mislim samo zato sto se sama ponudila, a mi je nismo odbili ...
    za iducu bebu necu uopce zvati patronaznu, ovaj put sam je zvala zato sto sam mislila da se to tako mora, da ima neki zakon ili nesto

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moja je patronazna bila OK i znala je puno glede dojenja (to ja tek sada kuzim), ali je ja nista nisam slusala. :D

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i meni je prva patronažna bila super, genijalna žena ; stalno me hvalila kako dobro dojimo, kako je dojenje najbolje i sl, mogla sam ju nazvati kad sam htjela; ali, kao i lutonjici, ni ja nisam imala baš neku potrebu za tim, ničega se nisam bojala i sve mi je super išlo.

Isto u vrijeme godišnjih; došla mi je jedna druga koja mi je počela forsirati nadohranu sa 4 mjeseca; nju sam lagano otpravila, kao nazvat ću ju ak će mi trebati...

Ali imam i frendice koje imaju jako loša iskustva. :/

lidac2004

Početno

meni je patronazna dolazila mjesec dana i zahvalna sam joj od srca za to....

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

meni je patronažna došla 3 x, više mi nije bilo potrebno, jer sam se "dobro snašla" s bebom od početka, i nisam imala problema oko dojenja. žena je bila zaista o.k., totalno prodojeća, interesirala se podjednako i za dijete i za mene, jedino mi se nije sviđalo što mi je rekla da odmah kupim dudu, kao "za smirenje" djeteta..
    inače, sve 5.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bila sam ful samopouzdana i sto se tice dojenja i sto se tice njege bebe Laughing
    od patronaznih nisam saznala nista sto nisam znala,
    za iducu bebu necu uopce zvati patronaznu, ovaj put sam je zvala zato sto sam mislila da se to tako mora, da ima neki zakon ili nesto Rolling Eyes

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Opet sam nešto zabrljala s postom.

Uglavnom, meni patronažna stvarno nije trebala. Dojenje je bilo za 5, a ako sam i imala nekakvih pitanja, otišla sam na forum i rješila dilemu .

Mislim da patronažna sestra itekako treba mnogim majkama, ali bi bilo onda uredu da daju ispravne informacije.
    Znam puno patronažnih koje totalno izbezume mame u vezi dojenja. Neke su čak i prestale dojiti zbog njih.
    Bolje bi bilo da patronažna da broj SOS telefona ako već ne zna dati pravi savjet u vezi dojenja.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, ali prvo treba sebi priznati da nešto ne zna - svaka od njih je uvjerena kako zna dobro i dovoljno... Kao i svaka od nas kad govorimo o vlastitim poslovima.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

moja je bila katastrofa. Prvi put kad je došla mi je objašnjavala da ju na jednoj cici držim maksimalno 20 minuta i onda pređem na drugu jer da beba nema kaj cicati jednu ciku više od 20 minuta. Ako slučajno nešto ostane u toj cici da to obavezno izdojim. Hvala bogu da sam već u trudnoći visila na forumu pa sam bar teoretski znala kako bi trebalo dojiti, pa ju nisam poslušala. Odmah mi je preporučila da kupim dudu varalicu, zato što nema šansi da beba zamijeni dudu i ciku!!!
    Kad je pogledala pupak me pitala jesam li močila oko njega, ja sam rekla da sam ju samo prebrisala mokrom krpicom, pa se derala na mene da moram paziti jer da evo sad se gaza zalijepila za pupak i da sad ona ima posla s tim!!!!! Onda ga je ona sredila (u doslovnom smislu te riječi), i rekla mi da gazicu na pupku mijenjam pri svakom presvlačenju. Naravno pri slijedećem presvlačenju gaza je opet bila zaljepljena.
    Kad je pupak otpao sam ju ponovno zvala, na njezinu molbu, i došla je sutradan u totalnoj prehladi- bez maske!! Ja sam podivljala. Pupak se malo zagnojio pa mi je rekla da odem na laporizaciju pedijatru pa da ju opet nazovem da ona pregleda za par dana. Nisam ju više zvala- pupak je pregledavala pedijatrica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam našla na Internetu da baš kod mene ima patronažna koja radi na promicanju dojenja. Kako sam trebala roditi u ljeto, zvala sam ju i ispalo je da u mom terminu patronažna kojoj ja pripadam je na godišnjem pa smo se dogovorile da me ona preuzme. Bila je odlična, čak mi je i izmasirala prsa. Uglavnom sve pohvale za nju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •