Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Naknada za komplikacije

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Naknada za komplikacije

Da li je došlo do kakvih promijena i u visini naknade za komplikacije u trudnoći? Hvala!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kod bolovanja kod komplikacija u trudnoći nema novosti, samo kod obveznog rodiljnog dopusta:

http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=2146

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Puno hvala na brzom odgovoru!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno pomoc oko izracuna

podizem da ne otvaram novi topic

procitala sam svasta vec na forumu o naknadama, ali naravno, svako ima SVOJ specijalni slucaj i posebno pitanje pa tako i ja

dakle, u ranoj fazi trudnoce sam, 12tj. i zbog fizickog stanja slabosti od povracanja sam od ovog tjedna na cuvanju/komplikacijama, barem dok se to ne smiri, a mozda i do porodiljnog.
    znam da se za proracun naknade na porodiljnom racunaju zadnjih 6 placa ne ukljucivo onu koja je isplacena u mjesecu otvaranja bolovanja. kod mene to konkretno znaci sve place isplacene u 12, 11, 10, 9, 8 i 7.mj.
    e tu nastaje problem.
    u stalnom radnom odnosu sam od 10.2005. ali kod raznih poslodavaca, skrasila sam se tu gdje jesam (i moram priznati super mi je) 15.6.2007. sto znaci da mi je u 7 mj isplacena polovica place kod starog a polovica place kod novog poslodavca.
    s obzirom na to da je nova placa gotovo duplo veca od prosle i da nemam ni platnu listu ni pristojan odnos sa bivsim poslodavcem pitam se sto mi je raditi.

da li mi mogu izracunati prosjek zadnjih 6 placa isplacenih kod ovog poslodavca (u smislu 5 i pol placa podijeljeno sa radnim satima) ili...?
    hvala unaprijed

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Stvarno ne znam, ali nazovi HZZO 0800 79 79 ako ti nitko ne odgovori.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo info sa HZZOa
    teta na 0800 7979 (jako ljubazna, odmah je pocela sa "nisu delimitirane..." ) mi je odogovorila s obzirom na moj slucaj da ne bi trebalo biti problema jer imam tih 5 i pol placa kod sadasnjeg poslodavca..ali nek ja nazovem u Klovicevu za svaki slucaj
    gospodja iz Kloviceve totalno druga spika :/
    vrlo neugodno me odpilila da se nje to ne tice (to sto mi je poslodavac radio razna sr...) i da hjtela nehtjela moram uganjati taj papir od bivseg poslodavca (zbog 15 radnih dana zaposlenih kod njega...). kad sam ju pitala da li se moze zbog situacije u kakvoj jesam izbjeci taj stres ponovnog suocavanja sa idiotom rekla je "joj da znate sta mi sve slusamo svaki dan..mene se to uopce ne tice. ako imate problem obratite s pravnoj sluzbi"

mislim :shock:
    s jedne strane zena je u pravu, ali nekak mi se cini da je sve tak uvijek cisto i striktno i po peesu mogli bi umjesto njih staviti komp i u njih ucitavati ispunjene formulare - brze ucinkovitije i jeftinije
    ljuti me stav "mene se to ne tice" jer ja u svojoj struci (arhitekt) moram raditi milion stvari "koje se mene ne ticu" pa kad i spomenem da je to mozda neciji drugi posao (npr pravnika, psihijatra, prorocice, bracnog savjetnika, staticara, bankara i sl.) samo sto ne dobijem batina od stranke

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    evo info sa HZZOa
    teta na 0800 7979 (jako ljubazna, odmah je pocela sa "nisu delimitirane..." ) mi je odogovorila s obzirom na moj slucaj da ne bi trebalo biti problema jer imam tih 5 i pol placa kod sadasnjeg poslodavca..ali nek ja nazovem u Klovicevu za svaki slucaj
    gospodja iz Kloviceve totalno druga spika :/
    vrlo neugodno me odpilila da se nje to ne tice (to sto mi je poslodavac radio razna sr...) i da hjtela nehtjela moram uganjati taj papir od bivseg poslodavca (zbog 15 radnih dana zaposlenih kod njega...). kad sam ju pitala da li se moze zbog situacije u kakvoj jesam izbjeci taj stres ponovnog suocavanja sa idiotom rekla je "joj da znate sta mi sve slusamo svaki dan..mene se to uopce ne tice. ako imate problem obratite s pravnoj sluzbi"

mislim :shock:
    s jedne strane zena je u pravu, ali nekak mi se cini da je sve tak uvijek cisto i striktno i po peesu mogli bi umjesto njih staviti komp i u njih ucitavati ispunjene formulare - brze ucinkovitije i jeftinije
    ljuti me stav "mene se to ne tice" jer ja u svojoj struci (arhitekt) moram raditi milion stvari "koje se mene ne ticu" pa kad i spomenem da je to mozda neciji drugi posao (npr pravnika, psihijatra, prorocice, bracnog savjetnika, staticara, bankara i sl.) samo sto ne dobijem batina od stranke

probaj nazvat knjigovodstvo od tog starog poslodavca,ionak ti knjigovodja to pise ili tko je vec zaduzen za platne liste...jedino se treba mislim poslodavac potpisat,a mozda i ne treba

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

treba se potpisat
    a knjigovodja je zena od sefa... :/

nadam se da cu se s njom uspjet sporezumjet jer sam na kraju po papire nakon otkaznog roka slala svog muza koliko mi je bilo muka uopce se susrest s doticnim

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni nije sjela još naknada ovaj mjesec...da li je to neki bad ako zapne ili kaj, jel zna tko?

zahvaljujem

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

saska, pošalji opet muža i po taj R-1 obrazac.
    Ili im se pismeno obrati (da izbjegneš nepotrebni stres koji ti sad definitivno ne treba).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj milla prvotno napisa
    meni nije sjela još naknada ovaj mjesec...da li je to neki bad ako zapne ili kaj, jel zna tko?

zahvaljujem
    baš nitko nezna?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u državnoj sam firmi i imali smo kolektivni oko n.g.

kolegica iz kadrovske je poslala 04.01, u petak , nije to valjda neki bad; znam da se predaje do 05.01, valjda sam među zadnjima za isplatu, neznam..

Tko snosi odgovornost ako negdje zapne, ja ili kolegica iz kadrovske koja brine o doznakama inače?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam tutlek totalni oko tih naknada i bolovanja i svega.

zna li netko da li ja u R1 obrazac upisujem plaće koje sam primila u 1/08, 12/07, 11/07, 10/07, 9/07, 8/07

ili mi ova koju sam primila u 01/08 ne ulazi u taj prosjek iako je isplaćena za rad u 12 mj 2007, jer mi bolovanje počinje od 10.01.2008. :? :? :?

PS: ja sam sama sebi šef i knjigovođa i ovo je prvi put da se susrećem sa ovakvom vrstom bolovanja pa zbilja nemam blage veze.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    ja sam tutlek totalni oko tih naknada i bolovanja i svega.

zna li netko da li ja u R1 obrazac upisujem plaće koje sam primila u 1/08, 12/07, 11/07, 10/07, 9/07, 8/07

ili mi ova koju sam primila u 01/08 ne ulazi u taj prosjek iako je isplaćena za rad u 12 mj 2007, jer mi bolovanje počinje od 10.01.2008. :? :? :?

PS: ja sam sama sebi šef i knjigovođa i ovo je prvi put da se susrećem sa ovakvom vrstom bolovanja pa zbilja nemam blage veze.
    iako nisam knjigovodja znam da upisujes 12/07, 11/07, 10/07, 9/07, 8/07, 7/07 jer sam bolovanje otvorila 21.01.2008. i isplata u ovom mjesecu ne ulazi u ER-1 obrazac
    naime meni je to srusilo satnicu jer sam 6/07 odradila pola kod jednog a pola kod drugog poslodavca gdje mi je drugog placa gotovo duplo veca. jos me jedino muci da li upisu sve jedno pod drugo pa zbroje sate, zbroje novce i onda te zbrojeve dijele (svi novci:svi sati) ili ne-daj-Boze zbroje satnicu kod jednog pa satnicu kod drugog i podijele na 2?

ima netko tocnu informaciju?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

saska hvala na informaciji

ja ti na žalost neznam odgovor na tvoje pitanje, al nadam se da kako god bude će bit povoljnije za tebe.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Imama jedno pitanje u vezi HZZO-a...dal svi predaju papire u Klovićevu ili to ide po mjestu stanovanja ili :?
    Vidla sam na njihovoj stranici da postoji desetak tih lokacija po Zagrebu pa sad nisam sigurna di nosim papire? Inače sječam se da sam prije neke stvari oko promjene doktora, zubara radila u Klovićevoj (prije x godina) pa sad nisam sigurna...

a i naišla sam na neke zbunjujuće informacije oko prijave tih komplikacija...ja idem na bolovanje od 01.03. i svi me uvjeravaju da trebam predati papire do 05.03 da bi mi naknada došla oko 20...ali to mi nije baš logično jer ja oko 10.03 dobivam normalnu plaću od poslodavca (za 2.mjesec)...pa zašto moram prijaviti bolovanje mjesec i nešto unaprijed (jer bi mi prva naknada od HZZO trebala doći tek 20.04., odnosno za 3. mjesec)
    Ima netko iskustva?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    jos me jedino muci da li upisu sve jedno pod drugo pa zbroje sate, zbroje novce i onda te zbrojeve dijele (svi novci:svi sati) ili ne-daj-Boze zbroje satnicu kod jednog pa satnicu kod drugog i podijele na 2?
    evo provjereno u HZZO u Klovicevoj - zbrajaju novce pa sate pa dijele da bi dobili satnicu...ne zbrajaju satnice
    logicno, ali sa nasim drzavnim sluzbama nikad ne znas nazalost

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Lea1805 prvotno napisa
    Imama jedno pitanje u vezi HZZO-a...dal svi predaju papire u Klovićevu ili to ide po mjestu stanovanja ili :?
    Vidla sam na njihovoj stranici da postoji desetak tih lokacija po Zagrebu pa sad nisam sigurna di nosim papire? Inače sječam se da sam prije neke stvari oko promjene doktora, zubara radila u Klovićevoj (prije x godina) pa sad nisam sigurna...

a i naišla sam na neke zbunjujuće informacije oko prijave tih komplikacija...ja idem na bolovanje od 01.03. i svi me uvjeravaju da trebam predati papire do 05.03 da bi mi naknada došla oko 20...ali to mi nije baš logično jer ja oko 10.03 dobivam normalnu plaću od poslodavca (za 2.mjesec)...pa zašto moram prijaviti bolovanje mjesec i nešto unaprijed (jer bi mi prva naknada od HZZO trebala doći tek 20.04., odnosno za 3. mjesec)
    Ima netko iskustva?
    predajes prema mjestu stanovanja. ako nisi ziher nazovi informacije HZZOa i pitaj gdje spadas, na tom telefonu su uvijek ljubazne tete

trebas predati papire do 05.04.
    naravno, 10.3.ces jos dobiti placu, tek krajem mjeseca dobit ces potrvdu-doznake od doktora za 03.mj pa sa tim ides na HZZO. kako bi ti isplatili naknadu za 3 mj u 3 mj?!?! naknada se ispalcuje retrogradno tj u 4mj za 3mj, kao i placa.
    sto se papirologije tice vazno je da odmah odneses prvu obavijest o privremenoj nesposobnosti za rad poslodavcu kao i kod svakog drugog bolovanja da bi racunovodja to evidentirao...samo to..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jel kome sjela naknada za komplikacije ?

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pozdrav svima!

odmah da priznam, ja sam jedna vrlo zbunjena trudnica. o pravnim stvarima nemam pojma i nemam nikoga tko bi mi objasnio.

e sad, na bolovanju sam od 21.1. nisam znala da doznake moram nositi na hzzo nego sam ih odnesla u firmu. žena u računovodstvu ih je predala tek 4.2. tako da ja ovaj mjesec nisam primila naknadu.

do kojeg datuma u mjesecu se opće isplaćuju naknade. i ko ih isplaćuje: firma ili hzzo?

znam da je ovo pitanje prožvakano tisuću puta ali novci mi starno trebaju( podstanarstvo, kredit....) :/

hvala

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako sam ja tebe skuzila dobro ...ti si na bolovanju od 21.01.
    znaci do 21 ti isplacuje placu poslodavac za taj 21 dan ...
    a raliku od 21-31 hzzo i to bi trebao sada danas -sutra
    i do 5 se mogu predati doznake dako da nije greda

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tviti22 prvotno napisa
    Ako sam ja tebe skuzila dobro ...ti si na bolovanju od 21.01.
    znaci do 21 ti isplacuje placu poslodavac za taj 21 dan ...
    a raliku od 21-31 hzzo i to bi trebao sada danas -sutra
    i do 5 se mogu predati doznake dako da nije greda
    a znači nikome još nisu bile. joj hvala, stvarno nemam pojma o tome. to mi i treba kad sam odgajatelj a ne ekonomista

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a koliko su uopće plačene te komplikacije? čula sam kao 75% od plaće

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj sanjaneo prvotno napisa
    Prosjek zadnjih 6 mjeseci, bez troškova prijevoza. Ima ti dosta o tome na ovom podforumu, prošvrljaj malo.

I meni još nije sjela naknada

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Prosjek zadnjih 6 mjeseci, bez troškova prijevoza. Ima ti dosta o tome na ovom podforumu, prošvrljaj malo.

baš ti hvala. nije to tako ni loša vijest, s obzirom da sam mislila da ću doboto pola plaće :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa

Aha.
    Ja sam isto to malo zaboravila pa me je malo smelo što je minnie na početku napisala da za komplikacije nema promjene, samo za porodiljni
    Znači, komplikacije su cijela plaća bez prijevoza, jel tak?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Samo da napomenem da je bolovanje još uvijek limitirano na onih 4250,00 kn otprilike. Da se ne iznenadite. Isto tako, izračunajte si koliko vam iznosi za svaki mjesec tako što pomnožite vašu prosječnu satnicu sa radnim danima i puta 8 sati. Subote i nedjelje su neradni dani. Tako npr. ovaj mjesec ima 21 radni dan.

Koji puta bude više vikenda, tj. manje radnih dana pa je i naknadna znatno manja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čekaj, znači, ako se ode na kompilkacije onda dobivaš 4250,00?

I kak se onda obračunava porodiljni? Prosjek unazad 6 mj, ali dok se radi, ili ovih 4250,00 ulazi u taj prosjek?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Čekaj, znači, ako se ode na kompilkacije onda dobivaš 4250,00?

I kak se onda obračunava porodiljni? Prosjek unazad 6 mj, ali dok se radi, ili ovih 4250,00 ulazi u taj prosjek?
    kao sto si rekla, komplikacije po prosjeku place ali max 4250, a porodiljni kao prosjek placa prije komplikacija. za otvaranje komplikacija se mora predati ER-1 obrazac i ako se ne vracas na posao taj obrazac se uzima za izracun naknade na porodiljnom. komplikacije ne ulze u prosjek.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puno ti hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav cure,
    zna li netko da li je na tim ER-1 obrascima već izračunato koliki je prosjek kn/satu (standardizirano pa su svi obrasci za sve firme isti) ili to sami računaju u HZZO-u i taj podatak se ne nalazi na obrascu? Te, da li je na obrascu naznačen i broj prekovremenih sati ili ne?
    hvala

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ako u racunovodstvu imaju kompjuteriziranu obradu podataka obicno sami isprintaju taj obrazac, ali neki ga ispisuju i rucno (moze se nabaviti u NN)
    satnica je dio obrasca. i brutto i neto satnica su ispisane kao podaci na ER-1 obrascu koji dobijes od poslodavca tako da si mozes to zapisati (onaj neto podatak ti je vazan) i mnoziti svaki mjesec sa brojem radnih sati

peri

Početno

malo mi je sav taj izracun konfuzan pa vas molim da mi odgovorite za moju dragu zenicu koja je trenutno trudna sa nasim 3.djetetom....

2.djete je napunilo godinu dana 06.01.2008. i zena mi je pocela raditi od 07.01.2008.(do tada je od HZZO-a dobivala 1600kn mjesecno)

ostala je u medjuvremenu trudna :D

1.) radila je kod poslodavca od 07.01.2008-31.01.2008 i dobila placu 2.000kn za 01/2008 mjesec

2.) radila je cijelu veljacu i za to ce joj biti isplacena placa od 7.000kn(isplata je 15.03.2008.)

mislili smo da otvori komplikacije od 01.03.2008.,pa nas zanima koliko ce dobivati mjesecno kad otvori bolovanje?dali u prosjek ulazi i ovih 7.000kn ili ne??

dali bi trebala raditi i cijeli 03/2008 mjesec da bi u prosjek usla i ta placa od 7.000kn?
    hvala

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ako otvori bolovanje u 3 mj znaci da ima samo jednu isplatu prije tog mjeseca odnosno nedovoljno za izracun prosjeka place - tada bi dobila najmanju mogucu naknadu

ako moze nek zdura do 1.4. tako da joj i placa uplacena u 3 mj udje u proracun
    cestitke na ponovnoj trudnoci

peri

Početno

svjeza informacija iz HZZO-a glasi
    ako sada otvori komplikacije ima pravo na minimalnu naknadu od 800kn jer nema 18 mjeseci rada u zadnjih 2 godine....(kad bi radila do 04.mjeseca imala bi 12mjeseci rada u zadnjih 2 godine)
    koja banana!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •