Stranica 7 od 26 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1264

Tema: liječenje ovisnosti o slatkom

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mgrubi, kako ide?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne ide
    poklopila mi se kriza sa neispavanošću
    :/
    ja sam opet na baueru

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam isto malo zabrijala sinoć ali nisam na slatko nego kruh

danas ću pojest par krafni a od sutra korizma

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znala sam ja da je nesto divlje u zraku

elem, i ja sam od jucer - fallen madonna with the big boobbies

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moram se i ja pridružiti!tješila sam se da zbog dojenja toliko žderem slatko,kad ovdje pročitah đaba mi utjeha,ovisna sam i debela zahvaljujuči isključivo mojim zubima,a ne dojenju.
    od danas u podne sam bez slatkog(ne soka),pa ako ima dobrovoljaca za druženje!
    kažu mi okolo na forumu da je najbolje još ne na dijetu,(a jaka mi je i volja :/ )pa ću promjene početi uvoditi postepeno! 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bauer.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jučer 4 krafne

od jutros ništa

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moram prijaviti,sad je prošlo 24 sata! :D :D :D
    zašto nitko nije prijavio da je to takooo teško!
    nisam mislila da sam se toliko jako navukla na slatko!
    jučet skoro umroh od jada!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne znam zasto se potpuno odvikavati od slatkog :?
    To je sastvani dio nasih potreba. Mozda samo smanjiti potrebu za njim, al ja ne bih nikada skroz izbacila slatko.

Mislim, ako se jede u normalnoj kolicini, nevezano uz obrok, ne bi trebalo biti uzrok debljanju niti povecanju triglicerida.

Osim toga, po meni je bolje pojest dvije grede cokolade (posebno crne) za medjuobrok, ako imate potrebu za slatkim, nego kruh il krafne :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mony, ni mi fanatici crnu čokoladu ne računamo pod slatko (70%+)
    Ja stavljam pola šećerića u kavu i to isto ne računam.
    Šećera dobijem u voću sigurno i više nego što je nekakva realna potreba.

Meni slatko jednostavno ne paše, najprije živčanim ako ga nema, pa se ne znam zaustaviti (dvije grede čokolade, haha ), pa mi naknadno diže apetit... recimo ako doručak završim sa nečim slatkim prije sam gladna nego ako pojedem istu količinu bez slatkog...

Za sad nemam strašnih posljedica osim 3-4 kile viška oko struka ali se želim i tog riješiti i konačno ući u stare hlače

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Upravo pročitah u Zoni (imate topic) objašnjenje za to-ako si dva sata nakon obroka poželiš ugljikohidrate, vjerojatno si ih pojeo previše u posljednjem obroku. Problem je u neravnoteži ugljikohidrata i bjelančevina. Ja još nisam sve pročitala niti isprobala, ali ako vas zanimaju objašnjenja za procese koji se dešavaju u organizmu, ne bi bilo loše pročitati tu knjigu, ja to ne umijem ukratko prenijeti.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nije problem u tome da smo jadne neuke i da ne kuzimo jo-jo efekte rafiniranog secera i sve ostale pojave...

stvar je u - ovisnosti.

ili jesi ili nisi ovisan. nema izmedju. a tko nije - taj ne moze bas shvatiti. :/

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure upravo smazah ananas u konzervi,jer to spada u slatko!
    jako je fini i ja sam zaključila da je to voće,nisam pila soka!
    da krenem sutra ponovo??
    samo da pripomenem da je danas bila prava ovisnička kriza(ispašto M.M)ne znajuči u čemu je štos!
    njemu ništa ne spominjen, zato ako zgriješim ubi me moja grižnja savjest i on!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Totalno sam ovisnica o čoksi!

Bok, ja sam Martina i ovisna sam o šećeru!

A sad vi, Hi Martina...

Hvala vam svima na iskrenim rečenicama koje sve potpisujem.
    Stvarno mi je to koma jer sam inače principijelna. Ne znam ni gdje početi. i nema potreba opravdavati..
    Čitala sam u knjizi Fit for life da u čoksu stavljaju tvari koje potiču ovisnost..
    U trudnoći sam uzimala magnezij radi grčeva i tada mi se poprilično smanjila želja za čoksom. Ima i tu nešto.

Smatram da kompletno moram prestati uzimati čokoladu i kekse jer je to ovisnost. Jedna kockica potiče sljeću i to tako dokle ima...

Želim zaustaviti taj nezdravi krug
    zato jer ne želim da išta gospodari mnome
    zato jer želim biti zdrava i ne opterećivati svoj organizam koji mi još dugo treba
    zato jer želim imati lijepo tijelo i skinuti 10-15 kg
    Zaljučak je da ću prestati. Upravo jedem zadnju finu kockicu. Baš mi je fina i to je to. Nabavit ću si malo magnezija i pokušat ću zdravije živjeti - neću gladovati nego ću piti 2 litre vode i zdravo klopati!

Javljat ću se redovito. Hvala na podršci!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MartinaK prvotno napisa
    Želim zaustaviti taj nezdravi krug
    zato jer ne želim da išta gospodari mnome
    zato jer želim biti zdrava i ne opterećivati svoj organizam koji mi još dugo treba
    zato jer želim imati lijepo tijelo i skinuti 10-15 kg
    Zaljučak je da ću prestati.
    Hi, Martina!
    Baš si lijepo ovo napisala.
    Držim palce.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hi Martina!
    ruka ruku mije!
    ti pomozi meni da ja pomognem tebi!
    pričam kao da sam bila na nekoj grupi za lječenje! ovo mi je gore,jer za većinu ovisnosti se sakrivaš,a ovu još i djeliš sa najmilijima!
    samo da prijavim da me sin danas pitao"mama zašto mi danas nemamo koača?ajmo kod bake"
    ja naravno samo slinim kod bake,a ona misli da NJENI "koači"nisu fini!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala!!!!

Evo uspješno je prvi dan prošao!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

još sam tu
    držim se

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja malo zabrazdila prošli tjedan, ali ne pretjerano - po koja palačinka, kolačić i tak

od jutros krećem opet

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    pa nije problem u tome da smo jadne neuke i da ne kuzimo jo-jo efekte rafiniranog secera i sve ostale pojave...

stvar je u - ovisnosti.

ili jesi ili nisi ovisan. nema izmedju. a tko nije - taj ne moze bas shvatiti. :/
    Ovo "jadne neuke" mi stvarno nije bilo na kraj pameti. Možda ja ipak nisam ovisna, odmah mi je lakše.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bok, ja sam ovisna o slatkom!

kao nije ništa osim... dvije krafne za doručak, musse od čokolade svaki dan, sve što se nađe u kući dok god ima, malo nutelle na žličicu ako nema ništa drugo...i tako dok ne počistim nutellu!

od sutra krečem...bez slatkog!

danas ne..ponedjeljak je loš dan za početak...a i imam još jedan musse u frižideru, šteta da propadne!

od sutra za ozbiljno!
    danas sam na psihičkim pripremama!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E da... stvarno! Neko je priupitao za kompote i to... ZNAM da imaju šećera i ZNAM da imaju oni bez šećera, ali sam na odvikavanju od Coca-cole. zamjena mi je kamilica sa šećerom...i hajde, bolje i to nego Coca-Cola.
    A ti kompotići?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

upravo dokrajčila nutellu.
    opet sam se vratila...

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni danas nisam uspjela!
    sa obećam da ću sutra ili da pričekam drugi tjedan???

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bit će da vas je sredio puni mjesec

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I ja sam ovisnik o slatkom i jučer sam uspjela, a danas se pitam kako bi bilo da se nagradim deeebelim prženim (u puno ulja ) uštipcima s grožđicama i prelivenima topljenom čokoladom - slina mi ide na usta i dobiti ću žulj na želucu od zdrave zonske hrane - bljak...

Dajte mi masno, prženo i slaaatko

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja ću onda danas čips!
    bitno da nije slatko, jel???

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pojela filetirane srdele s bademima i 1 i pol krišku toasta

Osjećam se kao kad sam prestajala pušiti.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja sam slatkoholičarka. I slažem se, onaj tko nije, ne može razumjeti. A ovo je zbilja jedna tužna, manično depresivna ovisnost. Ne znam kakve su druge, al ova je strava. I ne znam kako da je riješim. Osim oštrog reza ko kod pušenja, alkoholizma, drogiranja. Jednostavno prestat. Nema smanjivanja, to nažalost, kod mene ne postoji. Pa tako od danas više neću okusit slatko iduća tri mjeseca. Pa da vidimo.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joooooj, mogu vam reći da je ovo danas 12 dan bez coca - cole. Da li mi nedostaje? Nedostaje, ALI imam osjećaj slobode. Ne moram ići poslije obroka u sobu i potajno piti coca-colu, jer želim da mi teče i prži grlo i da mi da onaj osjećaj u stomaku...

Kažem, osjećam se slobodnom i nadam se da neću pokleknuti...
    Kile? Ne idu baš nešto, ali se bacam na montija....

Danas sam gledala limenke coca-cole u frižideru u samoposluzi. Onako lijepe, crvene, hladne....mmmmm....odoljela sam - kupila janu...
    Zato cure koje ne možete bez slatkog, razumijem vas....i mislim da mene hvata kriza slatkog sada sve veća i veća, ali jedno što sam razumjela je što više jedeš slatkog više traži i tako u krug - isto kao coca-cola...

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo da se prijavim kao bivsa ovisnica!
    ono sto nije uspjelo mom zdravom razumu, uspjelo je mojim frendicama gljivicama koje su mi ove godine po stoti put zadavale problema i naprosto sam odlucila jedan dan izbaciti doslovce sve slatko. receno - ucinjeno. mozak to percipira kao no-no i bas uzivam u tome sto sam se rijesila lose navike u mjesec dana - jedna krafna s cokoladom! cini mi se da je ostar rez najbolje rjesenje, jer probavala sam i prije sa smanjenjem i nije bas uspjevalo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tenshi, velika si mi pomoć trenutno
    Prestala sam jest slatko bilo koje vrste. I super se osijećam. Iduća tri mjeseca im se neću ni približiti. Veselim se, zapravo. Kad ih ne jedem ni ne fale mi. :D
    Pa će i kile dole.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Gdje ste? Sve ste se već riješile ovisnosti o slatkom?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prijavljujem se kao ovisnica... Bas dok sam citala sve ove postove pomislila sam kako danas nisam pojela ni kockicu cokolade i bas sam si bila ponosna. Ali sam se onda sjetila da sam pojela nekoliko svekrvinih kolaca prelivenih cokoladom. I sad se osjecam grozno...
    Do prije trudnoce jedna cokolada mi je mogla trajati mjesecima. U trudnoci sam se navukla na domacice i cokoladu. Mislila sam prestat ce kad rodim. Mos si mislit! Samo je sve gore! U istom smjeru idu i kile!
    Kako prestat? Kako???

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja se divim onima koji zaista mogu pojesti jedan fini mirisni kolač iz pleha i gotovo. Ili mojoj prijateljici kod koje sam otišla na kavu pa mi otvori Ferrero rocher, pa prođem slučajno kod nje po nešto za par dana, a onaj isti Ferrero rocher stoji na stolu :shock: , možda nedostaju dva čokolatina...

Ja to jednostavno NE MOGU. Moja majka kaže da nisam karakter.
    Valjda i nisam... :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Piplice, kaži mami da je stvar u tome da si ti temeljita.
    I ja sam. Što se otvori, to se pojede.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Piplice, kaži mami da je stvar u tome da si ti temeljita.
    I ja sam. Što se otvori, to se pojede.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo i ja se prijavljujem ovdje
    bok ja sam disciplina i ovisna sam o slatkišima

Citiraj piplica prvotno napisa
    Ja se divim onima koji zaista mogu pojesti jedan fini mirisni kolač iz pleha i gotovo. Ili mojoj prijateljici kod koje sam otišla na kavu pa mi otvori Ferrero rocher, pa prođem slučajno kod nje po nešto za par dana, a onaj isti Ferrero rocher stoji na stolu Shock , možda nedostaju dva čokolatina...
    ovakva sam ja bila prije trudnoće.. kod mene su se doslovno kvarili slatkiši..
    kad sam bila u mislim 4 mj. trudnoće puklo me na slatko i od tad sam ko luda.. znala bi poslije večere za desert pojesti 4 kesten pirea( one ledo čašice) i još bi da me nije bilo sram :/
    sada svakodnevno napravim neki brzi kolač.. kao idem kod mame pa da joj ponesem malo, dolazi mi frendica pa pravim kolač, dolazi sveki pravim kolač( ne padne mi na pamet skuhat ručak, bitno da ima kolača) dolazi susjeda posudit praška ja pečem kolač...
    dosta mi je toga..

imam trbuh kao žaba, ostalo mi je još 10-ak kg od trudnoće a ja se još krenula debljat

upisala sam se u teretanu i startam od sutra!
    sretno svima...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Blago tvojim susjedima, disciplina! I meni bi nestajalo praška da živim blizu toliko kolača.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam izbacila kolu i počela jesti prema Montignacu. Super se osjećam! Jedino još uvijek maštam o colici! U trgovini prođem pored frižidera, pa je malo pomazim pogledom - onu lijepu otrovnu limenku...mmmmm....i kupim vodu.
    Sada samo pijem iscjeđenu naranču i vodu, i to je to...
    Ponekad pojedem 1-2 reda crne čokolade, kada me baš uhvati želja za slatkim.

Ponekad mi se jede slatko nakon obroka, pa onda pojedem krušku. Znam da bih je trebala pojesti prije jela, ali šta ću - bolje nego da jedem milku.

I htjela sam ovo reći... tačno na sebi osjećam da je istina što više jedeš slatkog više traži. Danas mi je 23.dan bez coca-cole...i baš sam ponosna. Osjećam se slobodnijom, jer nemam "obavezu" prema coca-coli da je popijem, tj. nemam potrebu. Ujedno mi se smanjila želja za slatkim.

Javljajte kako vi...

I da... postoji ajvar bez šećera, makar tako piše. Srbijanski, hand maid... super je!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajme i ja sam ovisnica o slatkome!!!!!!!!! Ovaj tjedan sam počela bez ičega, pa ni slane grickalice, samo tu i tamo crne čokolade pa ću vidjeti do kada..
    sretno svima..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo još jedne

Budući da genetski imam mali kuršlus u glavi na serotonin - dopamin- štajaznamnekireceptori - relaciji, ja sam

fizički ovisnik - sam' mi to još fali napismeno (od psihijatra)

Prestala sam pušiti prije 4 ( :shock: ) godine i od mene dosta. Gljive ubijam čime stignem, ali čokoladu ne dam!!!

Sretno vama ostalima sa odvikavanjem!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam jučer otkrila da sam ovisna o šećeru i danas otvorim Rodu i nađem temu o tome. Inače bih se šalila, ali čini se da imam ozbiljan problem. Ne jedem slatko četiri dana i sve je bilo relativno dobro do prekjučer, kad sam shvatila da se ne mogu dobro koncentrirati na promet, da se teškom mukom penjem na prvi kat, da sam gladna i nakon ručka, da sam nezadovoljna i ne mogu planirati i ... jučer sam ogulila auto na stup jer nisam mogla procijeniti koliko imam mjesta za ući u parkiralište. Dalje: trnu mi desni, puna usta sline i periferna cirkulacija je na nuli. Ujutro mi je lakše, ali od podneva nadalje postaje jako teško.
    S druge strane, koža mi je zategnutija i manje se masti. Evo, to su moja opažanja. Ne znam koliko ću izdržati jer u poslijepodnevnim satima postane jako teško. Doduše, danas na poslu jedna kolegica slavi pa ću pojesti kolačić - valjda to ne će srušiti cijeli moj plan.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moram ispraviti pogrešku. Apricot je na prvoj strani napisala da Snickers, Twix, Mars...pripadaju (kršitelj koda)u. To nije točno. Pripadaju Master foodsu!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

(ali super mi je kad netko bojkotira, a ne zna ni što bojkotira....)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kaaj je bilooo?

Sve smo poklelknule?

Ajmo opet ispočetka.

Danas je prvi dan!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno ja sam slobodna!

Cure, skinula sam se sa slatkog Nije lako i odricanje je, ali vrijedi
    Evo, tu ćete sve naći: www.radiantrecovery.com
    Knjigu naručila preko algoritma. Potpuno čista od šećera već više od pola godine. :D
    Sretno!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok, naručit ćemo knjigu, ali daj nam malo napiši kako je to kod tebe išlo, što se događalo i sve što bi moglo biti zanimljivo

Stranica 7 od 26 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •