ja sam skužila negdje u srednjoj školi da sam ovisna o jednoj vrsti čokolade.
Svaki dan u 18h (poslije ručka) sam morala pojesti Duplo. Ako ga nisam imala, bila sam u stanju prepješačiti kilometar do dućana gdje ga je bilo. Po noći, snijegu, vrućini.
Ako sam supjela preskočiti 3-5 dana da ne odem do dućana, ovisnost je nestala, i nakon toga više nisam u 18h popodne mislila na Duplo.

Ako kupim Nutelu, ponavlja se ista stvar. Čim kupim prvu flašicu Nutele, ovisnost nastane, i bez tjedan dana mučnog odvikavanje ne mogu preskočiti Nutelu u 18h popodne. Znači ako je imam doma, ne mogu je preskočiti. A čim je počnem jesti, moram to napraviti svaki dan popodne. Jednostavno me primi neka vrsta gladi.

Inače sam mršavica, mogu biti gladna do 12h od jutra, preskakati obroke, nikad se ne prejedam itd. Stvarno je stvar u ovisnosti.

Ja je rješavam tako da jedan tjedan ne kupim te određene proizvode, i "skinem se".
Sad kupujem zamjenski sušeno voće i lješnjake, pa to pojedem dok traje skidanje. Na to nisam ovisna i ne naviknem se.

Najjednostavniji način po meni je ne imati slatko u kući, u šoping idemo svaka 2 tjedna i do tada riješim problem ako i jesam u fazi ovisnosti.