Fabijanu (SUNCE) su našli streptokok u uhu, curi mu iz jednoga...
Ako netko zna nešto o tome (Natašaaaaa), molim da mi napiše kako bih joj proslijedila.
Njih dvoje su u Zaraznoj.
Fabijanu (SUNCE) su našli streptokok u uhu, curi mu iz jednoga...
Ako netko zna nešto o tome (Natašaaaaa), molim da mi napiše kako bih joj proslijedila.
Njih dvoje su u Zaraznoj.
Evo MM mi kaze da je to upala vanjskog uha![]()
Gnojne upale izazivaju bakterije. U tom slučaju gnoj se nakuplja u srednjem uhu i napinje bubnjić, što izaziva vrlo jaku bol. Ako se taakvo stanje ne liječi, gnoj probije bubnjić te bol naglo prestaje. Liječenje upale uha u prvom redu treba usmjeriti na suzbijanje okolnosti koje pogoduju razvoju upale uha, zatim na uzročnika upale. Dakle, prvenstveno treba uspostaviti funkciju Eustahijeve tube stavljanjem intranazalnih dekongestiva. Bolovi se suzbijaju analgeticima, a kod gnojnih upala daje se antibiotik.
Ponekad su upale uha neadekvatno ili nedovoljno liječene. U nekim slučajevima smetnje disanja kroz nos nisu toliko izražene i ne smetaju pacijenta u značajnoj mjeri, ali su upale uha česte (npr. devijacije septuma, alergije, adenoidne vegetacije - "treći krajnik". To su stanja koja pogoduju tinjanju infekcije u srednjem uhu i razvoju kroničnih upala srednjeg uha. Kronične upale srednjeg uha najčešće ne izazivaju bol, razvija se postepeni gubitak sluha, dok se kod nekih pacijenata javlja iscjedak iz uha.
Ovo što je Nataša napisala zapravo je Fabijanov slučaj. Evo, danas su ga otpustili iz Zarazne, ostatak liječenja nastavljamo u dnevnoj bolnici.
Prvo je šest dana kurio prek 39, kako sam skinula, tako se temp. vraćala.
Dvaput smo bili na Hitnoj (tiha jeza), dvaput kod našeg pedijatra.
Da ne duljim, u utorak mu je gnoj procurio iz uha, na Hitnoj su rekli da ga odmah treba ostaviti u bolnici.
Sedimentacija mu je bila iznad 70, leukociti jako povišeni, CRP je rastao, brzo su skužili da je bakterija, tražili su gdje je locirana...
Prva 24 sata je proveo sam, zavezan za krevetić, s infuzijom. Taj dio je bio najgori (nemrem ni pričati o užasu koji me obuzeo), kad sam mu idući dan smjela doći u posjet (režim je jako strog), plakao je kad me vidio. Svi apartmani bili su zauzeti.
Iščupali smo sve moguće veze i preselila sam s njim u apartman.
Na kraju su pretrage pokazale da je streptokok u zvukovodu, te da ga je aktivirao adenovirus, uz njega je došla i angina.
Dobro su pogodili antibiotik, pa mu se stanje poboljšalo već nakon dva dana. I dalje ga dosta boli, kužim da slabije čuje. Dajem mu Plicet po potrebi, da manje boli.
Puno je bolje volje, u bolnici se nije dao od mene ni na sekundu, bio je sav u strahu.
Idući tjedan idemo svaki dan na injekcije.
Zlato malo![]()
![]()
![]()
Katastrofa! Jadnicak! Brzo ozdravljenje!SUNCE prvotno napisa
isuse, sunce.kad smo s andrejčekom bili u klaićevoj i nisu znali kaj mu je, samo sam si mislila - samo da mi ga ne ostave u bolnici, ako ga ostave mene neće moći potjerati... mogu misliti kako ti je bilo. hebate, evo cmizdrim.
samo se vi sad puno mazite i čuvajte, i neka sve beštijetine što prije odu!
Ajme Sunce, nadam se da će brzo ozdraviti, srećica mala.Strašno za bolnicu, baš mi je žao. Mazite se i ljubite!
![]()
![]()
Velika pusa malom ozbiljnom mišiću (fali mi slikica...)![]()
Ozdravite brzo!
Ajme, ovo bez slika... ja pobrkala Fabijana i Svena od Brunde![]()
Pa Fabijan je još tako mali, a smijalica...![]()
Nekako sam mislila da to s ušima ipak hvata ove malo starije.
Sunce, kuda ste išli na Hitnu?
Na Zaraznu, pedijatar nas je tamo poslao.mamazika prvotno napisa
Gužve su im, sezona je crijevnih virusa i raznih osipnih boleština, odjel im je pod opsadom...
ajme, ja jedva citam ovakve izvjestaje![]()
ivana7997, a znaš da ti opet moram pohvaliti našeg pedijatra.![]()
Najviše me zbunjivao manjak informacija, pogotovo prvi dan kad su ga zadržali u bolnici, kad nismo znali nalaze i u strahu sam pomišljala na sve (ne)moguće.
Naš ped. nas je i uputio na Zaraznu, nakon što smo dvaput došli kod njega zbog stalne visoke temperature, odmah mi rekavši da su tamo najstručniji i jako temeljiti, i upozorio me na dosta hladan i strog pristup.
On mi je najbolje i najstrpljivije objasnio F-ovu dijagnozu, terapiju i savjetovao da poslije odemo otorincu neka mu pogleda uho.
Takav stručan i utješan glas razuma je od velike koristi u ovakvoj situaciji, u kojoj sam bila skroz izgubljena i preplašena.
Stanje se popravlja, F je živnuo, danas je čak malo i jeo (ne papa od prošle subote), iako ga uho još boli i stalno se drži za glavicu.
U cijeloj toj priči proganja me lajtmotiv - zašto sve zg. bolnice ne nude smještaj za djecu i roditelje???
I, ako ga nude (poput Zarazne), ali u nedovoljnom kapacitetu, zašto moraš čupati veze da budeš pored svojeg djeteta koje se osjeća samim, ostavljenim???
ajme, a kak tek volim ovakvo sto procitati![]()
Strašno je to s bolnicama : ( mi, iako smo čupali veze, nismo uspjeli ostati sa Leom u bolnici na Srebrnjaku. Ja sam od tada totalni protivnik apartmana u bolnicama, jer mislim da bi svim roditeljima trebalo biti omogućeno da borave s djetetom u bolnici.
Sunce, jako mi je drago da je Fabijan kod kuće, to je najvažnije : )
U Zaraznoj stvarno dobro obrade, i klince i odrasle. Ali čekanje... naročito ako ste došli u onu ambulantu unutar kompleksa, ne onu na ulazu baš dječju. Pa gledaš što bi sve mogli pokupiti od susjeda... dobro je kad je toplo ako ideš s još nekim, pa odeš s klincem van na klupu a onaj drugi unutra čeka.