Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Šum na srcu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Šum na srcu

Danas mi pedijatrica na pregledu (zbog viroze) kaže da mi Oliver ima šum na srcu. Ona se malo čudila jer je to prvi put da ga čuje, kaže da misli da je to funcionalni šum koji ima puno djece ali nas svejedno šalje na pregled kardiologu, EKG i UZV srca. Ne moram vam reći da sam sad totalno zabrinuta. Ima li netko kakva iskustva?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno ne znam o čemu se radi, ali vam šaljem vibre da nije ništa opasno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je moj ped rekao da sum na srcu moze naci kod gotovo svakog djeteta.....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moja curica od 6,5 god.ima šum na srcu otkriven s 15 mj. svake dvije god.idemo na UZV i sve je OK.doktori to drže normalnim.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Robi isto ima sum na srcu, doc ga je okarakterizirako kao srednjeg stupnja i ne smatra da je ista po tom pitanju potrebno (daljnje pretrage i sl.).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davorka, kamo ćete na pregled?

Fabijan isto ima šum, obavili smo EKG i UZV srca kod Sabola:

'Sistolični šum uz donji lijevi rub sternuma, malo dužni od uobičajenih nedužnih. Mali defekt u apikalnom dijelu i.v. septuma, nema hemodinamskog značenja.', etc...

Šum je otkrio pedijatar na redovitom sistematskom, kad je mali imao 3 mj. Otišli smo kod Sabola jer su nam na Rebru rekli da trebamo čekati 6 MJESECI a vezu nisam htjela potezati. Pregledala ga je dr. Gjergja, sjajna kardiologinja.

Dr. nam je objasnila da je riječ o prirođenom defektu s kojim će živjeti ali je bezazlen i, kaže - ako mu ikada išta bude sa zdravljem, znajte da nije od srca. Rekla je i da to ima veze i s time što je rođen prije termina te da se jedan sitni kanalić kod Fabijana nije zatvorio.

I, što je najbitnije, rekla je da mnoga djeca imaju takve šumove te ne treba brinuti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naručila sam se u Vinogradsku za 31.03. i to zato jer su u Klaićevoj puni do ljeta, a na Rebru je prvi termin u 10.mjesecu, Šalata nema UZV.Zaista ne znam za koji vrag mi plaćamo naše zdravstvo kad najobičniju pretragu ne možeš obaviti bez potezanja veza. Muka mi je od toga. Ja sam isto razmišljala o Sabolu jer ne znam kako ću dočekati 31.03.ali pošto je Oliver sada bolestan trebam prvo čekati da ozdravi a onda ću odlučiti konačno. Hvala cure, utješile ste me.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako uz virozu ima i temperaturu vjerojatno je šum bezazlen. U febrilitetu srce malo brže kuca pa se tada, stvarno, kod gotovo svakog djeteta može čuti i šum. Ovisno tko sluša.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imam iskustvo prijateljice čijoj bebi je pedijatar ustanovio šum na srcu, a ekg i ultrazvuk su pokazali idealno malo srdašce. Ne brini unaprijed.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo bili u Vinogradskoj na kontroli nakon šarlaha - divna doktorica i divna sestra, nisam mogla vjerovati, stpljive, pažljive, temeljite, ono... sve 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mom djetetu je šum vezan za srčanu grešku. Ali isto nije ništa strašno, samo se trebamo redovno kontrolirati. Inače, i meni su rekli da velik broj ljudi ima šum, a da i ne zna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da vas obavijestim, bili smo na pregledu, sa Oliverovim srcem je sve u redu i u nalazu je dr. napisala da je "šum kod dječaka nedužne prirode". Radili su pregled, EKG i ultrazvuk srca. Ne moram vam reći da mi je kamen pao sa srca. Hvala vam svima na podršci, cure.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •