Vidi rezultate ankete: Mesić bi ćirilicu natrag u škole...

Glasači
106. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • ne

55 51.89%
  • da

51 48.11%
Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 245

Tema: Mesić bi ćirilicu natrag u škole...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam za, ne samo zato sto je md srbin

pomalo sam ljubomorna na njih kad vidim kako citaju cirilicu bez blokade u glavi. iako sam ju ucila u osnovnoj, rijetko kada mogu bas tecno citati. ne samo da sam za da uce cirilicu, nego i ostala pisma. djecjem mozgu je to piece of cake, a znanje je neprocjenjivo.

to bi svrstala s onim da bi, po mom, na vjeronauku trebali uciti i o ostalim vjerama.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo mislim da to nije Mesićev problem
    neka se brine o ovom valu skupoće
    ja sam za, ali da bude više kao upoznavanje s čirilicom, uz glagoljicu, bez nekog forsiranja, kao što većina neće znati čitati i pisati glagoljicu, tako neće znati ni čirilicu baš da se služe s njom
    a prevođenje srpskih autora mi je bezveze
    tko ne želi, iz nekih svojih razloga, da mu dijete čita npr. Nušića, neće mu biti prihvatljivo ni ako se bude zvala "Gospođa ministrica"

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Mesić bi ćirilicu natrag u škole...

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Ovdje govoriš o književnosti koja treba biti prevedena na hrvatski i obrađena kao i sva ostala djela stranih književnika.

Da, i rusko je pismo ćirilica, kao i grčko... ali razlike su jasno vidljive
    pa kako bi prevela "pop ćira i pop spira"?

meni je baš čar u tome da pročitam na izvornom jeziku...

i više mi se sviđa nego judita :/

Prevođenje prepustam stručnjacima.
    Sigurna sam da su prevodili i zahtjevnija djela.

A tko želi čitati na izvornom neka izvoli
    i ja sam ga čitala tako pa ne mislim da moraju svi.

ja uvijek više volim tražiti sličnost nego razlike. ljepše je .

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

[quote="Snjeska"]
    Ovdje govoriš o književnosti koja treba biti prevedena na hrvatski i obrađena kao i sva ostala djela stranih književnika.

pa kako bi prevela "pop ćira i pop spira"?

meni je baš čar u tome da pročitam na izvornom jeziku...

i više mi se sviđa nego judita :/

ja uvijek više volim tražiti sličnost nego razlike. ljepše je .
    zabrljah

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Nas su u gimnaziji (klasičnoj) učili da se grčko pismo zove alfabet.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da, počinje sa alfa i beta.
    znači, grčko pismo ili grčki alfabet.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj "Snješka prvotno napisa
    Zašto bi naša djeca učila pismo koje nije naše?
    ...ili jezik koji nije naš (francuski, engleski, ruski...)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ćirilica u hrvatskim školama ? užas živi... zar smo za to likvidirali ljude na dravi, odvodili ih na paviljon 22 i izvlačili ih iz gospićkih podruma ?!? :

ja bih i onog petra preradovića frknula sa cvjetnog trga. zabranila bih izvođenje pjesme "pjevam danju pjevam noću", kad samo pomislim kome je posvećena ta pjesma

a propos prevođenja... kad mi umjesto: po šumi širom bez staze puta, ježurka ježić povazdan luta "prevedu" na: po šumi širom bez staze puta, ježurka ježić svaki dan luta" iskočila bi iz svoje (bosanske) kože.

svejedno mi je hoće li ćirilica biti uvedena u škole ili neće, moje dijete će je znati kao dio opće kulture (a i u strateške svrhe). mi smo u osnovnoj imali tjedan latinici i tjedan ćirilica - i gle, ispadoh sasvim normalna osoba i još i dan danas se sjećam: oprosti majko sveta oprosti što tvojih gora zažalih bor na kom se ustuk svakoj zlosti blaženoj tebi podiže dvor, prezri, nebesnice, vrelo milosti, sto ti zemaljski sagresi stvor: kajan ti ljubim preciste skute, santa maria della salute!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo emse ,a evo i ključa
    jerbo ovo postade tema kipuća

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    zabranila bih izvođenje pjesme "pjevam danju pjevam noću", kad samo pomislim kome je posvećena ta pjesma
    Off topic, kome? :?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    evo emse ,a evo i ključa
    jerbo ovo postade tema kipuća
    Marija, molim te da se prijaviš 8)

Sorry svima na off-topicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sanja

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sanja, pjesmu "pjevam danju pjevam noću" napisao je branko radičević u spomenicu mini karadzic.... kćeri vuka karadzica...

maria71 8)

Mali zlatni ključić taj
    otkrio mi je sve -
    da su vrata ljubavi
    put u sretan svijet

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kako ono kaže Ustav:
    Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku. (Čl.141.)

Eto, tako smo dobro iskustvo odnijeli iz Jugoslavije. Nisam za to, niti ću ikad biti. U ratu sam bila ranjena, mada maloljetna... Ni kriva ni dužna. I da mi sad dijete dođe kući i kaže da mi je "cveće lepo". No way. Ne uče ni oni hrvatski, a sve i da ga uče, ja se držim one " Svoje ne dam, tuđe NEĆU!" Mesić si može platiti privatne sate ćirilice, ako toliko žali za "susedima".

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ćirilica je treće pismo koje su Hrvati upoznali nakon doseljenja, postojao je poseban hrvatski oblik - bosančica ili bosanica kojom su napisani neki od najvažnijih naših jezičnih spomenika.

Ja sam za, možda u sklopu izborne nastave Hrvatskoga jezika. I nikako je ne povezivati s politikom.

Trebamo konačno širiti horizonte.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    Ćirilica je treće pismo koje su Hrvati upoznali nakon doseljenja, postojao je poseban hrvatski oblik - bosančica ili bosanica kojom su napisani neki od najvažnijih naših jezičnih spomenika.

Ja sam za, možda u sklopu izborne nastave Hrvatskoga jezika. I nikako je ne povezivati s politikom.

Pa na Istok?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Corny, nije riječ o jeziku nego o pismu, znakovima kojima bilježimo glasove.

Kakvo obnavljanje jugoslavenskog zajedništva, čega se ti bojiš?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kakve veze ima ustav s ovim.

svakako je bolje znati vise, nego manje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije mi jasno....

ovo je topik o PISMU, ne o ratu, ne o politici, ne o nacijama, ne o ustavu....

mc, nemam pojma ko je kome što pisao... i u kojem kontekstu... ni što je pisac htio reći kad je upisao dotičnoj nešto u spomenicu (spomenar?)... oš me prosvjetlit? npr. na pp, da ne zachatavamo...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj corny prvotno napisa

Pa na Istok?
    I na istok naravno!

Mislim da pismo, na pisanu riječ, na umjetnost (književnu prije svega), kulturu...u svemu tome ne smije biti mjesta politici.

Mislim da se konačno moramo početi učiti da ne gledamo sve kroz tu prokletu bivšu Jugu, izdići se konačno i cijeniti prave vrijednosti kojoj god nacionalnosti pripadale.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ne, ni slučajno.

ne poznavanjem ćirilice neće biti za ništa uskraćena.

ja sam je učila i mrzila. i kakve uopće imam koristi od toga šta sam je morala učit-nikakve.

i sad se naježim kad se sitim satova hrvatsko-srpskog jezika.

isto ko što nisam za to da se uče srpski pisci u onoj mjeri u kojoj smo ih mi morali učit.
    ne namećeš li ti svoja osobna uvjerenja na takav način - i svom djetetu?
    da, svakako. i nastojat ću ih nametat dokle god ona ne izrazi želju za svojim uvjerenjima po pitanju ćirilice. hoće li ona bit drugačija od mojih, vidit ćemo. ako budu (opet ponavljam jer sam već napisala) ja ću joj pokazat ćirilicu.
    ali ne želim da joj to bude školska obaveza.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[quote="ASTRA"]

Pa na Istok?
    I na istok naravno!

Mislim da pismo, na pisanu riječ, na umjetnost (književnu prije svega), kulturu...u svemu tome ne smije biti mjesta politici.

Mislim da se konačno moramo početi učiti da ne gledamo sve kroz tu prokletu bivšu Jugu, izdići se konačno i cijeniti prave vrijednosti kojoj god nacionalnosti pripadale.[/quote]

Svi koji su izgubili nekog u ratu ili i sami ostali ranjeni povezat će ovaj M.prijedlog sa drugovima, Jugom, decom...pa i ja. jednostavno se to samo po sebi stvori u glavi čim pomislim na ćirilicu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa na Istok?
    I na istok naravno!

Mislim da se konačno moramo početi učiti da ne gledamo sve kroz tu prokletu bivšu Jugu, izdići se konačno i cijeniti prave vrijednosti kojoj god nacionalnosti pripadale.

ovako je quote trebao izgledati, sori

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da se nije uopce moguce "vratiti na temu" nego da teme ima ovakve kakva jest kakva se ocekivano razvila ili je nema..

pitanje je samo zele li forumasice dva, tri dana krvi i znoja popisati ovdje. ja sigurno necu.

ali da dodam prije nego se iskljucim iz teme

nije cirilica vodila rat protiv latinice.

i ako mi dijete nece nauciti cirilicu u skoli, naucit ce je sigurna sam vec nekad u zivotu, kao i znakovni jezik gluhih kao i svaku drugu stvar koja ga moze samo obogatit.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pa na Istok?
    I na istok naravno!

A zašto nam onda djeca ne bi učila hebrejski i arapsko pismo? I to su kulture: stare i vrlo bogate pisanim dokumentima. Zašto baš inzistirate na ćirilici??? Razumijem da će djecu ćirilici učiti roditelji kojima je ona obiteljsko nasljeđe, ali svi, u školi.... I kako da sve to ne asocira na Jugu?? A ratne stradalnike na njihove strahote???

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Svi koji su izgubili nekog u ratu ili i sami ostali ranjeni povezat će ovaj M.prijedlog sa drugovima, Jugom, decom...pa i ja. jednostavno se to samo po sebi stvori u glavi čim pomislim na ćirilicu.
    Draga, ja s tim živim svaki dan i znam što hoćeš reći, jako dobro, ali ne smijemo brkati pojmove i sve trpati u isti koš...širenje horizonta se odnosilo na neprekidno učenje, odrastanje, istraživanje, rad na sebi...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    A zašto nam onda djeca ne bi učila hebrejski i arapsko pismo? I to su kulture: stare i vrlo bogate pisanim dokumentima. Zašto baš inzistirate na ćirilici??? Razumijem da će djecu ćirilici učiti roditelji kojima je ona obiteljsko nasljeđe, ali svi, u školi.... I kako da sve to ne asocira na Jugu?? A ratne stradalnike na njihove strahote???
    Zato što je ćirilica dio hrvatske kulturne baštine.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zašto nam onda djeca ne bi učila hebrejski i arapsko pismo? I to su kulture: stare i vrlo bogate pisanim dokumentima.
    Zato, mim, što je ćirilica jedno od hrvatskih povijesnih pisama (uz latinicu i glagoljicu), a druga pisma koja si spomenula to nisu.

Na prvoj godini sam slušala kolegij iz kroatistike (inače nisam kroatist) kod jednog sad već pokojnog izuzetno prohrvatski orijentiranog profesora - rekla bih, na granici s nacionalizmom. Uglavnom, ako si njemu, tako politički nabrijanom, rekao da je ćirilica srpsko pismo ili je nisi spomenuo kao hrvatsko, mogao si računati na pad na ispitu. On bi se sav uzrujao kad bi čuo tako nešto i uvijek bi komentirao da "Hrvati ne cijene svoje i olako prepuštaju svoju baštinu i povijest nekom drugom samo zato što nam je zajednička, i jer je taj drugi trenutno nepoželjan".

Ivarica je u pravu , ovaj topic nema smisla, pa će i meni ovo biti posljednji post na njemu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, ako je ovako krenulo ovdje, gdje je ipak nivo kulture, obrazovanja, širine razmišljanja, otvorenosti prema drugačijem... puno viši nego u općoj populaciji kakve će tek reakcije biti među pukom :/

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam kroatist i potpuno razumijem tog profesora.

Nemojte o nečemu što dobro ne poznajete donositi sud ako se niste dovoljno informirali. Ovo ne vrijedi samo za ćirilicu, naravno.

Laku noć!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    joj, ako je ovako krenulo ovdje, gdje je ipak nivo kulture, obrazovanja, širine razmišljanja, otvorenosti prema drugačijem... puno viši nego u općoj populaciji kakve će tek reakcije biti među pukom :/
    ovdje ti je samo malo jača glazura

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mc, nemam pojma ko je kome što pisao... i u kojem kontekstu... ni što je pisac htio reći kad je upisao dotičnoj nešto u spomenicu (spomenar?)... oš me prosvjetlit? npr. na pp, da ne zachatavamo...
    ma nije to nikakva /drzavna/ tajna, pa da se ne smije reći, mladi romantičar branko radićević bio zaljubljen u kćer vuka karadzica (glumi ga miki manojlović ) i napisao curi pjesmicu.. ljubav, sorci, čista ljubav...

Mislim da se konačno moramo početi učiti da ne gledamo sve kroz tu prokletu bivšu Jugu
    mislim da prije svega ne bi trebali miješati kruške i jabuke i ipak malo ozbiljnije se prihvatiti rasprave. nitko hrvate nije tjerao u tu "prokletu bivšu jugu", dapače... no juga 1945 nije ista kao ona nekoliko godina kasnije, kao ona sredinom osamdesetih, a ponajmanje kao ona kad je recimo srbija (milosevic) ukinula pokrajine. a ne treba ni zanemarit činjenicu da se u obijanje tuđih pragova išlo najmanje iz ljubavi prema (nekadašnjoj) jugi, a prije svega iz nacionalističkih (i pljačkaških) motiva.

neće. mene su ljudi koji se sada busaju u svoja nacionalistička prsa i pišu i engleski ćirilicom istjerali iz rodnog grada, al to su učinili (ne)ljudi, a ne narod, niti pismo.

astra

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

manje me smeta cirilicno pismo od cirilicne muzike po 'rvackim disco klubovima (ovdje jos to zovemo i 'kuruza' )

a onaj spomenuti pero preradovic nam je dao slagvort: 'ljub' si rode jezik iznad svega, u njem zivi, umiraj za njega' (i nigdje nije dodao da nam strogo zabranjuje uciti pokoji tudji, ili pokoje 'tudje' pismo)

usput, prosle godine na Visu, za vrijeme ljetovanja, pohadjali smo malu skolu glagoljice koju su organizirali ucenici tamosnje osnovene skole - vrlo, vrlo korisno i lijepo iskustvo i drago mi je da zivi ponegdje

ako je potrebno, na uvid stavljam sve spomenice domovinskog rata i potvrde o sudjelovanju na razlicite nacine, dakle nije samo pitanje politike, ipak je pitanje i sirine pogleda 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razumijem da će djecu ćirilici učiti roditelji kojima je ona obiteljsko nasljeđe
    :?

idem odma kod advokata... krivo mi pročitao oporuku... sakrio taj dio...

odoh i ja...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    A zašto nam onda djeca ne bi učila hebrejski i arapsko pismo? I to su kulture: stare i vrlo bogate pisanim dokumentima.
    Zato, mim, što je ćirilica jedno od hrvatskih povijesnih pisama (uz latinicu i glagoljicu), a druga pisma koja si spomenula to nisu.
    Bilo je riječi o širenju horizonata na istok. Granice nisu definirane.

Moja prabaka je pisala goticom, a materinji joj je jezik bio njemački. To je moje nasljeđe. Mojoj M. bi sasvim u redu što se nasljeđa tiče bio i hebrejski.
    Ne razumijem zašto se inzistira na ćirilici, a ne istim žarom i na glagoljici. Eto, samo to me zanima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Razumijem da će djecu ćirilici učiti roditelji kojima je ona obiteljsko nasljeđe, ali svi, u školi.... I kako da sve to ne asocira na Jugu?? A ratne stradalnike na njihove strahote???
    a možeš zamisliti koliko je neke stradalnike iz jasenovca asocirala šahovnica na ndh. osim naravno kad bi znali da šahovnica nije ustaški, nego hrvatski grb, na žalost u jednom periodu povijesti "iskorišten" na sramotan način.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

širenju horizonata na istok. Granice nisu definirane.
    pa naravno... hrvatska do zemuna

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Volila bi da uce glagoljicu ali sve mi to mirise na politicke trikove.kako bas sad odjednom se eto on toga sjetio i imaju puno vecih problema od toga sta bi djeca trebala jos uciti u skoli joj.........

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Volila bi da uce glagoljicu ali sve mi to mirise na politicke trikove.kako bas sad odjednom se eto on toga sjetio i imaju puno vecih problema od toga sta bi djeca trebala jos uciti u skoli joj.........

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e mare, uze ti meni Djeda Mraza

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zasto ne
    meni je koristila

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovako. U osnovnoj sam je morala učiti. Bespotrebno gubljenje vremena-mislim, ako je uvedu na taj način, trebamo se buniti. (Mislim na ravnopravno učenje s latinicom , u drugom razredu osnovne škole....) Naravno, zaboravila je čim su je makli.

Na fakultetu sam počela učiti ruski. Oduševila se. Čirilicu naučila u tjedan dana. Bolje i lakše nego u one 4 godine osnovne škole.

Ništa mi nije pomoglo ono forsiranje u osnovnoj, ništa, niti jedno slovo nisam zapamtila.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da, učila sam tada i starogrčki i latinski i staroslavenskog (nažalost, jako malo).

Umjesto opterećivanja već opterećenog programa bolje je da pojačaju satnicu hrvatskog, kad dobro nauče vlastito pismo, jezik, pravopis...onda početi s poviješću jezika itd. Pogledajte rezultate državne mature, sve će biti jasno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e mare, uze ti meni Djeda Mraza
    a hebi ga, kad je istina

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nije mi jasno....

ovo je topik o PISMU, ne o ratu, ne o politici, ne o nacijama, ne o ustavu....
    X

U što se ovo pretvorilo, stvarno ne mogu vjerovati! :shock:

Spominjali su se klasični jezici - i ja sam klasičarka od 5. razreda osnovne. Grčki i latinski su mi više od znanja, to je bitan formativni dio mene. Poslije hrvatskog latinski mi je najdraži jezik. Želim da i moja djeca budu klasičari, ali to ne znači da klasično obrazovanje mora biti obavezno. Isto mislim i za ćirilicu.

Netko je postavio pitanje o razlici izmeđučenja glagoljice i učenja ćirilice. Pa, glagoljica je mrtvo pismo - ona se može učiti kao zanimljivi dio baštine i s tim znanjem mogu se čitati neki glagoljski rukopisi, no to je ipak stvar specifičnih zanimanja. To je nešto poput poznavanja srednjovjekovne latinske paleografije, samo još uže. Za razliku od poznavanja starogrčkog ili latinskog jezika, poznavanje glagoljice i pripadajućih joj jezika je ograničeno na prilično usko područje bavljenja. A ćirilica je živo pismo kojim jedan dio današnjeg svijeta piše. I uopće ne shvaćam kakve veze poznavanje nekog pisma ima s politikom. No, ponavljam, nisam zato da učenje ćirilice bude obavezno u našim školama. I ne vjerujem da se uopće ozbiljno razmišlja o tome - mislim da je to samo još jedan od bezbrojnih Mesićevih "uleta" bez značenja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možemo li nastaviti u smjeru u kojem Zdenka piše?

One koje su u stanju ispolitizirati grafiku, neka jednostavno ne sudjeluju u raspravi jer je svaka povezanost (barem što se ovoga Foruma tiče) - plod mašte.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni nije jasno kako se netko moze pravit mutav i zanemarit politiku u ovoj temi.
    Kao prvo prijedlog je dosao od politicara, a ne ucenjaka !

Osobno sam PROTIV...ako netko zeli moze je ucit kao izborni predmet i apsolutno podržavam takav prijedlog.
    U kojem se smjeru krece gospodarstvo bilo bi pametnije da klinci uce KINESKI.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

TM, budući da smo ionako otišli u off topic, zašto se onda ne bismo držali informacija koje daju Zdenka, mirje i ostale koje poznaju tematiku i od kojih nešto možemo naučiti.
    A Mesića i politiku... ostaviti Mesiću i politici... Mislim da smo dovoljno zreli i sposobni da apstrahiramo od toga, a ostanemo samo na onome što nam je interesantno.

U nekoliko njihovih topica je sukus stvri koje bih morala čitati po enciklopedijama; ovako mi je jednostavnije.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš!
    A mislim da bi se to moglo i na pisma odnositi.
    Ja sam osim srpske ćirilice u OŠ učila i ruski jezik, ta dva pisma se neznatno razlikuju (u načinu pisanja i izgovoru nekih slova), ne osjećam se nimalo oštećeno zbog toga, čak što više!

Sad surfam i po ruskim forumima, tamo se također nađe dobrih stvari i savjeta, a meni nije problem jer sve znam pročitati.

Ja bih voljela naučiti i hebrejsko i arapsko pismo, fascinira me pisanje s desna na lijevo, jer sam ljevoruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pa rekao sam da zelim cirilicu ali kao izborni predmet !

Osobno sam misljenja da pametnije ucit Kineski nego cirilicu...zasto ?...zato kaj ce im sigurno biti korisniji u zivotu !

Na zalost politika je sastavni dio zivota i kad poskupljuje mlijeko, a kamoli vracanje cirilice u skolu.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •