ćirilica u hrvatskim školama ? užas živi... zar smo za to likvidirali ljude na dravi, odvodili ih na paviljon 22 i izvlačili ih iz gospićkih podruma ?!? :

ja bih i onog petra preradovića frknula sa cvjetnog trga. zabranila bih izvođenje pjesme "pjevam danju pjevam noću", kad samo pomislim kome je posvećena ta pjesma

a propos prevođenja... kad mi umjesto: po šumi širom bez staze puta, ježurka ježić povazdan luta "prevedu" na: po šumi širom bez staze puta, ježurka ježić svaki dan luta" iskočila bi iz svoje (bosanske) kože.

svejedno mi je hoće li ćirilica biti uvedena u škole ili neće, moje dijete će je znati kao dio opće kulture (a i u strateške svrhe). mi smo u osnovnoj imali tjedan latinici i tjedan ćirilica - i gle, ispadoh sasvim normalna osoba i još i dan danas se sjećam: oprosti majko sveta oprosti što tvojih gora zažalih bor na kom se ustuk svakoj zlosti blaženoj tebi podiže dvor, prezri, nebesnice, vrelo milosti, sto ti zemaljski sagresi stvor: kajan ti ljubim preciste skute, santa maria della salute!!