Tata mata....ja svoju djecu ucim dosta toga. Ne putem tecajeva nego doma, kroz igru.
Posto zivimo u Austriji, svjesna sam da ce tijekom skolovanja djeci "prvi" jezik biti njemacki. Pa se mi doma kroz igru jako puno bavimo hrvatskim (Maria71 )...citanjem, pisanjem itd.
Planiram poceti ovih dana s ucenjem cirilice, isto tako kroz igru.
Engleski se uci kroz igru u vrticu tako i tako, onda u kombinaciju (putem kojekakvih pjesmica ) ulijecu i sitnice iz francuskog, talijanskog itd. Ovisi tko od nas sta zna, sta dijete zanima....
Koliko ce mom djetetu to stvarno u zivotu trebati, tako ne zelim ni razmisljati.
Koliko ce joj koristiti cirilica, pojma nemam. Koliko ce joj uopce koristiti maternji jezik, mogla bih isto postaviti pitanje. Al eto....ovdje sve vece manjinske grupe imaju mogucnost uciti svoj jezik i dobijati religijsku poduku u skolama. Pa opet svatko moze po svome, postoji pravo izbora.

Da zivim u Hrvatskoj, kad se vec konkretno izjasnjavamo, voljela bih da mi dijete ima opciju uzeti cirilicu kao izborni predmet.
Za dijelove zemlje u kojima su nacionalne manjine ili u jednakom omjeru ili u vecini, mislim da bi bilo korisno uvesti dvojezicnost i uciti oba pisma.
Iako, ovo sa dvojezicnoscu, kad su srpski, hrvatski i bosanski u pitanju mi je jedna od zescih fora.