-
dojenje i operacija
Hmm,
možda nisam baš pogodila naslov ali nisam znala kako da sročim.
Dakle, već dulje vrijeme mučim muku s bubrezima i jutros je bila kulminacija...odmah sam dobila termin za devet dana razbijanje kamenja i premosnica bubrećnog kanala :/
operacijski zahvat se odvija pod lokalnom (spinalnom) anestezijom i oporavak u bolnici traje tri četiri dana.
Ništa od toga mi nije veliki bed jer ću se napokon rješiti problema koji me već dugo muči.
No kako ću dojiti malog Mucka?
Pogotovo po noći....molim Vas za savjete i podršku....PLS
-
Osoblje foruma
-
Snjež
za brz oporavak.
Dečko je rođen 01.09.2006.
-
-
I ja želim da sve prođe što bezbolnije za oboje...
Ja ću biti u istoj situaciji na ljeto, kada će moja curica imati 2g i 2 mjeseca- idem u bolnicu na oko 10 dana. Meni je već sada grč u želucu kada pomislim na to, tako da te razumijem...
Mislim da dojiti možeš čim prođe određen broj sati od anestezije, a morat ćeš se raspitati i kako dojenje ide sa ljekovima koje ćeš dobivati.
Držim fige!
-
-
ovdje na carski poradjaju uz spinalnu i uredno dobijes dijete na cicu isti tren kad ga izvuku prema tome spinalna ne bi trebala biti problem
ne znam koje ces lijekove dobiti ali pokusaj izboriti (ako vec nesto trebas) da je kompatibilno s dojenjem
-
Hvala na podršci
danas sam se već malo skulirala pa vidim stvari pomalo sređenije.
Znam da je već dovoljno velik da može par dana biti bez mame...
čak su mi rekli u bolnici da ga mogu dovesti na dojenje ujutro i navečer, pretpostavljam da je i to bolje nego niš'.
Mislim da neću morati piti nikakve lijekove naknadno jer se radi o uklanjanju kamenja iz bubrežnog kanala, nije nikakva upala ili sl.
Osim toga svima sam im rekla da dojim i da mi usklade sve koliko je moguće s tim.
Jako su ljubazni u Vinogradskoj, nadam se da će sv eproteći u najboljem redu i da ću se brzo vratiti doma i nastaviti sa cickanjem.
Tata će se morati izboriti s plakanjem po noći jer se Roko zasad ne da utješiti ničim nego mamom...
Možda ga uspije pridobiti da prospava cijelu noć ?!
-
snjez, ja sam iz istih razloga do prije 3 mjeseca non stop bila doma sa malim. sad napokon idem naveer na treninge i imam utakmice i dolazim i iza ponoci i mladi gospon najurednije zaspi ili sam ili uz tatu
oni ti najurednije zacore kad nema cice, cudo jedno
-
novost...
navodno da nakon spinalne anestezije ( a koja će biti u mom slučaju) ne smijem mrdati 24h....
question: kako ću se izdajati?
Još gora varijanta je ležanje na trbuhu...na to ni u normalnim okolnostima ne pomišljam...
Ovo postaje tema za zdravlje odraslih...
Nadam se da neće biti nikakvih većih zastoja mljekeca... :/
Savjet?!
-
kak ne smijes mrdati? pa ja sam ustala nakon porod i isla pod tus
ako nije tajna zbog cega ne bi smjela ustati, cisto sam radoznala. tu se naime za tiskanje skida epiduralna (imas kateter i maknu anesteziju kad treba tiskati) i uredno nakon poroda ides doma ako je sve ok sa izlaskom posteljice, doslovno 2 sata nakon epiduralne
-
izdajati se mozes i u krevetu, oces sa izdajalicom oces rucno
-
sad si mi ubacila bubu u uho i kopam ko netu ko poremecena i nemrem nigdje naci podatak da ne smijes ustati
http://www.nt.net/lerouxma/index.htm tu imas o mogucim komplikacijama
ja sam imala opaku reakciju, ispovracala sam se i dehidrirala i primila me neopisiva smrzavica pa su me prekrivali ugrijanim prekrivacima i nakon svega opet sam odgegala sama sa stola nakon poroda
-
ma ja sam sve informacije o spinalnoj našla uglavnom na PF o carskom...i bilo mi je čudno kad sam in person čula od cure koja je pod spinalnom operirala bruh da je morala 24 sata ležati nepomično (s kateterom), bonus je da nemam pojma jel zahvat sprijeda (od trbušne strane ili s leđa, pa da me još stave da ležim na trbuhu.
Uglavnom, odlučila sam to proć kak bu bu, pa da više jednom za svagda završim tu priču...
i of course, jedva čekam da se vratim doma pa da nastavim hraniti malog cicoljupčića
-
Ja sam rodila sa spinalnom na carski i morala sam lezati 24 h, navodno radi glavobolja koje sam ionako unatoc lezanju imala punih mjesec dana nakon poroda. Sad nedavno sam operirala pod opcom anestezijom trbuh i normalno sam se digla par sati nakon operacije, izdajala se u sobi..
-
Dakle, priča s operacijom je gotova, već sam doma, dojenje u najnormalnijoj rutini, jedino je Mucko pobrao virozu pa sad povraća, proljeva i kuri....ali to je za drugi topic
-
daj nam samo otkrij da li si odlezavala nakon spinalne
-
vinogradska-urološki odjel
anesteziolozi za pet 8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma