Jučer sam dobila nalaze cervikalnog brisa aeroba i zloglasni BHS (ili GBS) je nestao bez ijednog antibiotika!![]()
Nako pretraživanja po Interentu odlučila sam koristiti isključivo češnjak i čista eterična ulja čajevca i lavande i izgleda da se isplatilo. Samo sam htjela javiti da izgleda da antibiotici nisu nužni, a po onome što sam pročitala, najčešće ni ne pomognu kod BHSa u trudnoći.
Ipak, moram naglasiti da postoji i mogućnost da streptokok nisam imala jer sam taj prvi bris radila u poliklinici/laboratoriju za koji sam se još prije par godina uvjerila da imaju sklonost preuveličati, izmisliti i lažirati stvari kako bi zaradili. Naravno, to sam shvatila tek nakon što sam ostavila hrpu novaca kod njih (a s više strana sam čula da nisam jedina kojoj se to dogodilo).Ipak sam i taj prvi "trudnički" bris napravila kod njih jer nisam znala gdje još ima privatnih labosa i nije mi palo na pamet da bi me mogli opet zeznuti (naivka...).
Bris nakon kure češnjakom i čajevcem je moj ginekolog proslijedio laboratoriju s kojim inače surađuje i rezultat je negativan. Zato savjetujem da u slučaju pozitivnog nalaza svakako tražite i drugo mišljenje, pogotovo ako bris radite kod privatnika...
No, bez obzira na sve, sretna sam što je nalaz OK i što me sada ništa ne spriječava da rodim u vodi!!![]()
![]()