Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Dilema oko antibiotika

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Dilema oko antibiotika

Kada vaši pediatri predpišu antibiotik. Dali vade krv i tek onda napišu recept za AB ili daju ab samo tako, od oka? Naime, mi smo prije živjlei u Slo i tamo su starijoj kčeri uvijek pregledali krv i tek ako su nešto našli dali AB..A ovdje u Rijeci nam je jučer pediatar dao ab bez pregleda krvi, pogledao je grlo i rekao da mora dobit AB.

Jučer smo bili naručeni na cijepljenje i pošto A malo curi nos ga nije cijepio ali mu je pogledao grlo i rekao, da je puno sekreta te da mora uzimat AB. Ja sam se sledila, ne volim bas taj AB, ako nije stvarno potrebno, a mali ima tek 3 mjeseca...Inače je zdrav, nema temperaturu, ne plače, smije se, ponoči spava, jede normalno, sve za 5...Malo je prehladjen, tu i tamo malo zakašlje i to je to..Stvarno mislim, da nema potrebe za tim antibiotikom..
    U glavnom, ja sada imam taj ab u frizideru, još mu ga nisam dala..muž se slaže sa mnom, da ga ne damo, jer je mali stvarno ok..
    Da nismo bili naručeni na cijepljenje ne bih ni otišla doktoru, radi prehlade...

Dobili smo CEFIXIM i kada sam čitala upute sam naletjela na rječenicu koja mi je upala u oko, da učinkovitost i primjene u dojenčadi mlađe od 6 mjeseci nije potvrdjena...

Šta napraviti, dati taj AB ili ne :/

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja ne bi davala ništa a kamoli antibiotik!
    dokle nema temperature i većih smetnji!
    ako dojiš beba će dobit imunitet!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo nedavno bili u bolnici, završili smo tamo zbog jako visoke temperature. Imao je bronhiolitis i, bris je pokazao, neku bakteriju (rekli su oni meni ime, ali nisam zapamtila). U svakom slučaju dobio je antibiotik, 2 dana intravenozno (neki sličan naziv da sada ne tražim po otpusnom pismu), a 3. dan oralno baš cefixim. Nakon toga mu je sve bilo ok.
    Prije toga je 2-3 tjedna šmrcao i nos mu je curio, ali nam pedijatrica nije prepisivala nikakve lijekove, samo čišćenje sa fiziološkom i pumpicom.
    Naš primjer pokazuje da za manje prehlade nismo dobivali antibiotik, ali za ovu veću jesmo. Ali naš primjer pokazuje i to da su mu, prije nego su mu prepisali antibiotik, napravili i sve pretrage koje su pokazale što mu je i što (i čime) treba liječiti.
    A nismo puno stariji od vas.
    E sada, mislim da ti nitko ovdje na forumu ne može reći da li davati ili ne davati antibiotik, jer je to tvoje dijete i tvoja odluka.
    Drž'te se!

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zhng, ja sam več odlučena da mu neću dat AB bez, da mu pregledaju ili krv ili uzme bris grla... ako bude stanje lošije ću se vratit kod doktora i tražit pretrage..ovaj tren više vjerujem svojoj intuiciji, koja mi kaže da mu ne treba AB, ..da ga nešto boli on bi plakao, a on se cijele dane smije...

samo me je iznenadilo to, da mu je predpisao AB samo tako, na lijepe oči...Jer nisam toga naviknuta...ali sam se sjetila da me moja pediatrinja u Slo opozorila, da puno doktora u Hr predpisuje AB samo tako..bez pretraga...ali sam mislila, da "sere" i da nije istina...pa me zanima kako je kod vaših pediatra...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nas pedijatar s vrata salje u laboratorij po leukocite i crp

i hvala Bogu da je tako

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kod nas je bilo točno kako si ti odlučila
    mislim da i za odrasle ipak treba napraviti neke dodatne pretrage, a kamoli za tako male bebice, pa tek onda prepisati terapiju.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa

i hvala Bogu da je tako
    x
    i to nakon sto 24h sama ne uspijem sniziti temp, pregleda je i salje u lab.

jednom su leukociti bili visoki pa smo dobili antibiotik. drugi put nisu, i nismo

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eto, naš mali nema ni temperaturu a ja dobila antibiotik...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj anledo prvotno napisa

i hvala Bogu da je tako
    x
    i to nakon sto 24h sama ne uspijem sniziti temp, pregleda je i salje u lab.

jednom su leukociti bili visoki pa smo dobili antibiotik. drugi put nisu, i nismo
    iako ste 2 s tim iskustvom, mislim da su takvi ped. rijetkost.
    ili je tako samo u provinciji?
    kod nas s vrata dobiješ antib.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uvijek mozete inzistirati na vadenju krvi prije antibiotika.
    odokativno davanje bilokakvih lijekova moze jako zeznuti stvar i ja se ne bih igrala s tim.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naša pedijatrica šalje vaditi krv, ali imali smo jednom i takvu situaciju kad je samo pogledala grlo i rekla: "Uuuu, ima sluzi... Neće to proći bez antibiotika..."
    Ako se sama ne sjeti, ja pitam uputnicu za vađenje krvi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Naša pedijatrica šalje vaditi krv, ali imali smo jednom i takvu situaciju kad je samo pogledala grlo i rekla: "Uuuu, ima sluzi... Neće to proći bez antibiotika..."
    Ako se sama ne sjeti, ja pitam uputnicu za vađenje krvi.
    Ovako i kod nas.
    Nije mi uopće bed tražiti uputnicu za vađenje krvi. Već zna da mi i nešto znamo po tom pitanju i sad sama daje uputnicu.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jednom u životu smo dobili uputnicu za KKS, ali ja sam znala sama izvaditi krv jer radim u labu. Pedijatri dijele AB za svaki klinac i to nije normalno. Pisala sam već o tome, mala mi je do treće godine popila litre AB, dok nisam imala incident sa dr, od onda idemo za sve kod jednog starog dr u penziji koji još radi doma i od onda do danas je popila dva, a prošlo je 5 godina otkad smo prvi put čuli za njega.
    Mislim,halo, da li pedijatre i ine dr netko kontrolira u vezi prepisivanja lijekova, dovoljno je pogledati što piše o nuspojavama da se shvati da su AB ustvari otrovi. Kao i većina lijekova, ali ok ako je nužno.
    Zašto prije nisam reagirala, jer sam im vjerovala-njihovoj stručnosti i savjesti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj malac nije imao temp ali je imao puno bakterija i krvi u urinu pa sam cak i ja smatrala da je ab nuzan. Pio ga je 7 dana na zlicicu i vec nakon 3 se vidjelo poboljsanje.
    Ali bez pretraga mu nikad nebi davala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •