Kada vaši pediatri predpišu antibiotik. Dali vade krv i tek onda napišu recept za AB ili daju ab samo tako, od oka? Naime, mi smo prije živjlei u Slo i tamo su starijoj kčeri uvijek pregledali krv i tek ako su nešto našli dali AB..A ovdje u Rijeci nam je jučer pediatar dao ab bez pregleda krvi, pogledao je grlo i rekao da mora dobit AB.
Jučer smo bili naručeni na cijepljenje i pošto A malo curi nos ga nije cijepio ali mu je pogledao grlo i rekao, da je puno sekreta te da mora uzimat AB. Ja sam se sledila, ne volim bas taj AB, ako nije stvarno potrebno, a mali ima tek 3 mjeseca...Inače je zdrav, nema temperaturu, ne plače, smije se, ponoči spava, jede normalno, sve za 5...Malo je prehladjen, tu i tamo malo zakašlje i to je to..Stvarno mislim, da nema potrebe za tim antibiotikom..
U glavnom, ja sada imam taj ab u frizideru, još mu ga nisam dala..muž se slaže sa mnom, da ga ne damo, jer je mali stvarno ok..
Da nismo bili naručeni na cijepljenje ne bih ni otišla doktoru, radi prehlade...
Dobili smo CEFIXIM i kada sam čitala upute sam naletjela na rječenicu koja mi je upala u oko, da učinkovitost i primjene u dojenčadi mlađe od 6 mjeseci nije potvrdjena...![]()
Šta napraviti, dati taj AB ili ne :/