Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: termin poroda-pitanje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno termin poroda-pitanje

ovak...

kad sam bila na prvom UZV, beba je odgovarala večini za 7 tjedana, što je odgovaralo danu kada je i nastala ...i termin je bio 19.8.

jučer sam bila na kontroli, nije bilo UZV, i on u trudničku napiše da sam trudna 12+1 i da je termin 5.8. po ZM

i? kad mi je sada termin?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ti ne bi znala reć, ali meni su najprije rekli da mi je termin 15.8. , pa kasnija da mi je 4.9. a ja rodila 7.8.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

leela - termin se računa po ZM. Kad je beba bila 7 tjedana, si ti onda bila od ZM 9 tjedana? Ili 7? Ako si bila 9, onda ti je termin definitivno 5.8.

Inače...bolje da ti ginić piše raniji termin - ranije ćeš moć otvorit porodiljni

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni ginekolog vodi termin poroda prema zadnjem danu menstruacije iako je po uzv beba starija tjedan dana , tako da mi je na zadnjoj kontroli u bolnici doktor napisao termin prema uzv tako da sada na nalazu imam dva tremina 09.02. prema zm i 03.02. prema uzv .

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja imam isto dva termina, ali tocniji je onaj po UZV.
    po UZV mi je termin 07.02., a po ZM 16.02.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Termin po UZ je pouzdan do ca. 12 tjedana trudnoce - ali je onda zaista pouzdan! Sad' pixel izmjeren vise/manje znaci tjedan voise/manje!!

Termin po ZM je pouzdan iskljucivo ako je ciklus na 28 dana i absolutno je redovan.

Zakljucno je da ni jedno ni drugo nije bas 100% - ali sta jeste u zivotu! Ja licno volim sto kasnije termine - u suprotnom ti rade indukciju i ko zna sta a da dijete jos nije spremno za porod.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    Inače...bolje da ti ginić piše raniji termin - ranije ćeš moć otvorit porodiljni
    a isto tako te mogu prisiliti na indukciju zbog 'prenesenosti' - a termin ti je zapravo tjedan-dva kasnije. :/

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da, uzv je najpouzdaniji do 12 tjedna trudnoce, kasnije vise i ne toliko!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajoj, kolko sam ja termina imala... Po mengi 30.8. Po uzv 9.9. Pa kasnije u bolnici po uzv 13.9. A ja rodila 20.9. Kazu da sam prenjela, a ko bi ga znao...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja bi onda po uzv rodila u 44 tjednu,točniji je onaj po mengi!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni je po ZM termin bio 30.12. a po UZV 02.01.
    rodila 29.12.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

oko mog termina se pregovaralo
    a i onda se rodio u 42 a na otpusnom je pisalo 40

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je po mom izračunu termin trebao biti 17.9.
    po ginekologu 10.9.
    šefica se rodila 2.9.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni nije baš najjasnije to po UZV.... Oni to određuju po veličini bebe, kao da se one sve rađaju iste veličine...

Meni je termin 31.05. prema zadnjoj M, a ja recimo znam ziher da mi je ovulacija bila točno 14 dan, jer sam bila na punkciji. A dr. mi je prema 3D UZV, jer je beba dva tjedna naprednija, stavila termin 20.05.

Ja sam poprilično sigurna da ću rodit kasnije, samo veću bebicu...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sto se termina tice, prema ZM meni je 3.8., ali kako mi je ciklus bio cca 32 dana, a ne 28, nekak sam si izracunala da je par dana kasnije 9.8.
    kad smo bili na UZV prema ZM je bilo 11+1, a mjere na UZV su odgovarale za 10+2 tak da mislim da je sam termin ovaj kasniji...
    ne bunim se na ranije napisani, jer kako je vec netko naveo, moci cu ranije na porodiljni. osim toga, mislim da ce covjeculjkica (nadam se) odluciti ionako sama kad joj je dosta pa racunam da je sve od kraja 7.mj do kraja 8. sasvim ok

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da je UZV točniji. ja sam rodila u 39. tjednu a prema ZM bi to bio 38. tjedan. pogotovo prvi UZV može točno odrediti termin prema veličini ploda.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj kad se samo sjetim svojih termina. Imala sam duuge cikluse, pa je po menstruaciji termin bio nekih 10 dana ranije, što nije bilo točno, pa smo vodili po UZV. Doktor se sav spetljao, znao mi je napisati npr. trudnoća 12+4-10 dana, kad sam krenula u Vinogradsku na kontrole sestra se zgražala. Inače pozna mog doktora, rekla mi je da taj zna sve napraviti kako treba, samo da još ne zna termin utvrdit.
    Na kraju sam rodila u 39+4 po UZV, i to se po meni slagalo s danom začeća; ali bebu su procjenili u bolnici po FARU (sad sam sigurno pomotala naziv, neka netko ispravi) na 38+5, što je bilo nemoguće. (nije bilo ni s od s.x-a ni približno u to doba). Valjda je to neka procjena zrelosti bebe, neka pojasni ako tko zna.
    E da, kod mene je termin bio bitna stavka zbog gestacijsko dijabetesa, inače kod uredne trudnoće mislim da nije tak bitan dan, tjedan,...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •