-
Sirup od limuna ili naranče
ima li neko neki provjereni recept za sirup tj. sok?
-
Imam ja recept za sok. Znam da se miksaju narandže, dodaje šećer i voda, ne kuha se i nije dužeg roka trajanja. Čuva se u hladnjaku par dana.
Sok je odličan, ali ja ga više ne pravim zbog količine šećera koja se dodaje.
Definitivno je bolji od kupovnih. Ako ti to odgovara, mogu napisati naveče kad se vratim kući.
-
-
SIRUP
1 kg limuna
5 l vode
5 kg šećera
12 dkg limunske kis.
Limun izmiksati, dodati vodu i lim. kiselinu. Ostaviti 24 sata.
Procjediti i dodati šećer.
ĐUS - SOK
1 kg narandži
1-2 gejpa ( ili limuna )
Izmiksati sa korom
6 dkg. limunske kis.
3 l vode
Izmješati sa gornjom masom i ostaviti 24 sata
1 kg. šećera otopiti u
3 l vode i izmješati sa gornjom masom.
Sipati u boce i čuvati u hladnjaku do potrošnje.
-
Đus se ne razrjeđuje prilikom konzumiranja.
-
hvala
javiću kako je ispalo
-
e za sirup gulim limun?
vidim da za juice ne gulim.
-
Ovdje se ni kod sirupa ni kod soka ne guli ništa, nego se zajedno sa korom u multipraktiku izmiksa, nakon stajanja od 24 sata, za sirup se cijedi kroz cjedila i gaze, akod soka razrjeđuje sa vodom i ostaje kao đus.
ne bi bilo loše ako imaš neprskano voće .
Nama je posebno fin đus.
-
Op!
Imam gomilu domaćih limuna koji će propasti ako ih ne upotrijebim.
Htjela bih napraviti sirup ali po svim dosadašnjim receptima nalazim jako malo limuna i jako puno limunske kiseline .
Postoji li koji recept s obratnim omjerima?
Moram utući barem 3 kg limuna a ne bi baš da dobijem 12l sirupa.
Što bi se dogodilo da stavim puno limuna a limunsku kiselinu uopće ne?
-
Ne znam što bi se dogodilo da ne dodaš limunsku kiselinu, jer ne znam koji je njen učinak osim da daje kiselost.
Ja imam dobar recept za juice (moji ga koriste i nerazrijeđenog zagrijanog kad su bolesni)
Varijanta 1 - 2 kg citrusa (može samo naranča, samo grejp, samo limun, samo mandarine ili kombinacija navedenog) dobro oprati i staviti u zamrzivač
- zamrznuto voće izribati (zajedno s korom)
- dodati 2 jušne žlice limunske kiselin
- dodati 0,5 kg šećera (može i više, ako volite slađe)
- dodati 7 litara vode (nisam sigurna za količinu vode, ja stavim manje pa kasnije razjeđujem, jer mi se ne da imati toliko boca u hladnjaku, a na sobnoj
temperaturi brzo prokisne)
- ostaviti preko noći i prije presipavanja u boce procijediti
- držati na hladnom
Varijanta 2 - istu količinu voća kao i u varijanti 1 oguliti i promiksati u blenderu
- ostalo sve isto raditi kao i u varijanti 1 (s tim da ja ne cijedime kad radim bez kore)
-
Hvala Jesen 
Ja sam malo eksperimentirala:
3kg limuna
1limunska kiselina (20gr)
1,5 kkg šećera
Ocijedila sve limune, dodala narezanu korz od polovine njih, šećer i prokuhala s 1,5 l vode. L
Ispalo je super ukusno ali puno preslatko.
Idući put radim s više limuna, manje šećera i bez vode. Dvoumim se i oko kuhanja.
Ot, ima li tko recept za štogod alkoholno limunsko?
-
[QUOTE=trampolina;
Ot, ima li tko recept za štogod alkoholno limunsko?[/QUOTE]
dobra ideja
-
Nema na čemu. Zvuči dobro ovo što si napravila. Vjerojatno slatkoću možeš riješiti tako da više razrijediš vodom.
Evo nekih likera od limuna s coolinarike:
http://www.coolinarika.com/recept/liker-od-limuna/
i
http://www.coolinarika.com/recept/748737/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma