Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Teško kaka - molim savjet

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Teško kaka - molim savjet

Moja A. ima nepune 2 godine i još je u pelenici. Do sad je uvijek normalno kakala, često brabonjke, ali bez mučenja i bolova.

Zadnjih par dana ujutro kad se ustane po sat-dva vrišti i grči se, kakala bi, a boli je i ne može.
    Kad se uspije pokakati uz bolno naprezanje pokaka jaaako velik tvrdi grumen i naravno da je boli.
    Jutros je nakon sat vremena plača pokakala 3 mala brabonjka i nakon toga nastavila plakati i vikati da je kakala. Valjda je muči taj pritisak, a od boli ne želi pustiti da izađe van.

Kako da joj pomognem?

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Puno tekućine, voća,povrća i žitarica osiguravaju dobru probavu. Sok ili kompot od šljiva, suhe smokve ili možda marmelada od smokava ako ti jede takve stvari i stolica bi trebala biti ok. U kriznim situacijama se možda možeš poslužiti nekim prirodnim sredstvima iz apoteke, mislim da postoje neka voćne kocke za probavu a da su ok za djecu.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tkućinu pije, ne natače se baš, ali pije.
    Voće jede 2 puta dnevno, povrće isto i pojede oko 2 jogurta na dan.
    Tim me više ovo i iznenađuje

Pokušat ću sa šljivama i smokvama...ne znam u kojem obliku da ih sad nabavim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ria, izbaci joj bananu, rizu, bijeli kruh, stapice, (ako ih jede) i cokoladu jedno vrijeme pa vidi da li se situacija popravila. Nama je u kriznim situacijama pomagala sljiva od hipa ili (kršitelj koda)a i puno tekucine. Moja malena sada voli pojest i suhe sljive ili kompot od sljiva. Povecaj joj unos graha, bizi, juhice, stavi joj pahuljice u jogurt. I dobro joj namazi guzu da joj se ne stvore fisure.

Tuzno da se malena tako muci i zbog bola se zaista moze razviti strah od kakanja, onda pocne zadrzavanje stolice, zadrzavanje vodi do zatvora i eto ti zatvorenog kruga.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama su kruške puno puta spasile stvar
    i taj H**p sok od šljiva, ako šljive nisu u sezoni
    palenta
    probiotični jogurti

ee, i sad mi je sinulo, zobena kašica s kruškom

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj mi smo imali s tim problema pogotovo kad je bila beba, a niš morali smo smanjit mrkvu, rižu i banane, a dok joj probava nije proradila na savjet doktorice smo joj pomagali da se pokaki tako što bi joj gurnuli vršak toplomjera (naravno umočenog u kremu ) i malo raširili guzić da govance lakše izađe van, da ste joj vidjeli izraz olakšanja kad je govnetino izašlo van, uz to smo povećali unos marelica, šljiva, jabuka, kruška...

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo 2 dana za redom smo izbacili jabuku i bananu, uveli kašicu od šljiva i prirodn sirup od šljiva koji smo uzeli u apoteci i kakamo puno bolje. Nadam se da će tako i ostati.
    Još par dana ćemo bit na ovom tretmanu siruićem i kašicama od šljiva pa ćemo vidjeti.
    A i vaše savjete primjenjujemo.

Cure, hvala vam puno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zbog iste pojave kad su bili mali, već par godina im obavezno dajem barem jednu krušku dnevno, a ako nema kruške piju gusti sok od kruške.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajde baš mi je drago da je bolje :D

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi imamo problema s tim, i to ce da traje!

Moje obje kcerke kakaju brabonjcice, ali, vjeruj, kad se naljutim, pa navalim sa probiotickim jogurtima , tipa AB kulture, ili aktivia Danone, pomjesano sa vocem iz kompota( izmixano), sve nestane! :D

Naravno, ne drzi me stalno, pa cim posustanem, eto ih opet!!!!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj mi danas imali jako problema sa stolicom..nisam ni znala a ona se igra i kaže jednom "mama boli me guza" i ja ju skinem da vidim pelenu i guzu a ono :shock: stolica toliko velika i tvrda da je sve zapelo.tj ona jadna tiska ali je na pola stalo i neće van a veliko OGROMNO..guza crvena,ona plače i ja šta ću lagano vlažnom maramicom povućem i olakšam joj i onda je lakše "izbacila" o jadnica mala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dona, to se i nama jednom desilo, isto je pocelo sa "boli mama guza", ja sam se sokirala kad sam skinula pelenu ocekujuci kakicu a ono pola van pola unutra, kapitalac!, a ona jadna vice od straha i bola.

Odmah na dijetni rezim u stilu juhice, zitarice, sljive, voce bez jabuke i banane, riza veliko NE i tona tekucine. Tvoja i moja su vrsnjakinje, zadnje sto nam sad treba je da pocnu zadrzavat kakicu zbog boli i razviju funkcionalnu retenciju. Mi smo vec bili u toj fazi zadrzavanja i mene to fakat dovodi do ludila i mala to kuzi iako ja ne govorim nista ali mi misici vilice rade leva-leva od brige pa se L jos vise iznervira kad me skuzi takvu. Zato stvarno pazim da L jede zdravo i hranu koja ne zatvara. Otkad pazimo da ne jedemo ono sto zatvara, kakamo svaki dan, bez kaka-plesanja i krizanja nozica i trcanja uz moje skute svaki put kad mora kakit. Cak smo vratili pola banane dnevno :D .

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo danas opet problemi...nije kakal nijednom, ali je već par puta tražila da joj promijenimo pelenu jer je kakala.
    Dakle, poriv ima, ali očito zadržava jer je boli.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja ima isto 2 godine i konacno smo nasli dobro rjesenje... kupim suhe smokve i sljive i datulje i stavim u kipuću vodu i tako da odstoji... fino joj je toliko da trazi jos i kakac je mekan i redovit...

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    moja ima isto 2 godine i konacno smo nasli dobro rjesenje... kupim suhe smokve i sljive i datulje i stavim u kipuću vodu i tako da odstoji... fino joj je toliko da trazi jos i kakac je mekan i redovit...
    ČEk, nisam shvatila, što onda radiš s njima. Pije tu vodu, papa njih tako omekšane, miksaš ih???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curke, ovo nekakanje i zadrzavanje nije veliki problem ali bi mogao, ako se ne hendla kako treba, prerasti u veci problem. uguglajte "functional retention" i malo procitajte, tek toliko da budete spremne ako dijete pretjera sa zadrzavanjem.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    ČEk, nisam shvatila, što onda radiš s njima. Pije tu vodu, papa njih tako omekšane, miksaš ih???
    da pije tu vodu...

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Adrijana, hvala, probat ćemo i to.

A. nije kakala 2 dana, a stalno viče da je kakala, vidim da je muči.
    Jutros smo probali malo s toplomjerom ali ništa. No osjetila sam kad sam joj stavljala toplomjer da ne ide unutra jer mu nešto tvrdo stvara otpor. Masirala sam joj trbuh, radili smo vjžebice nogama, jučer je cijeli dan papala juhu, jogurte i kašice od šljive.

I nisam više mogla gledat kako se muči, uzela sam špricu, stavila unutra mrvičak tople vode i lagano joj to u guzu ulila, računajući da bar omekša taj vršak. Vode je bilo jako, jako malo (nisam se usudila više), ali onda je u slijedećih sat vremena prvo uspjela pokoakat malo, a kasnije i sav ostatak. Bilo je užasno tvrdo i veliko, a naravno i čudne boje jer očito već dva dana stoji na samom izlazu iz debelog crijeva.
    Iskreno, nisam ni sad sigurna jel ok to što sam napravila, ali joj je pomoglo.
    Sretna sam da je ne muči više. :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ria, imaš već otvorene topice na ovu temu. SAvjeti su primjenjivi i na tvoje dijete.

i opet kakanje...ne želi ga pustiti van

opstipacija

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naribaj jabuku, umiješaj grožđice, pusti da odstoji par minuta i daj curki da se naklopa.
    Kod moje Stele jedino je to pomoglo kad nakon 3. operacije nije desetak dana mogla kakati i isto se tako žalila da je guza i buša jako bole.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi stvarno imamo već mjesecima zdravu prehranu prilagodenu opstipaciji (radi refluksa da ne pritisce mjehur a i malo je sklona teskom kakanju)
    kakac je ok, polumekan, ali........................... ali................
    ona se place da je nesto boli kad kaka, i nakon kakanja, a jednom je bilo jako malo sluzave krvi, dr je onako bez pregleda rekla da su to fisure :/ i dala nam onu neku fakta mast...

ona je jedan mjesec prije pola godine išla u vrtić i ona prehrana ju je dokrajčila, dobila je neko zadebljanje prilikom kakanja (tvrda stolica) valjda ta fisura ne znam... kao mala kožica viska i na vrhu ima šta ja znam nešto crno, tamno-plavo, valjda kapilare krvi, ali to je nikad nije boljelo, do sada... (ako je uopće i to boli, il nešto drugo)

ona ima tek 2 godine a nema pelenu, čitala sam da to može biti od sjedenja na hladnome, nije ne znam kako hladno kod nas na podu (3 kat + toplana) ali s obzirom da je prva zima bez pelene jel moguće da je od toga?
    nije mi jasno jer sve ostale prevencije su bile na mjestu...
    e da... i još jedna mana je da pije puno mlijeka... opsjednuta je s mlijekom, pa čitala sam da to može biti i od bjelančevina od mlijeka???

više ne znam šta da mislim, pomozite...
    i svaki dan bez problema kaka... redovito...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •