Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Broj i duzina podoja - kojim se tempom smanjuju/povecavaju?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Broj i duzina podoja - kojim se tempom smanjuju/povecavaju?

Mislila sam ovo staviti na pdf 0-1, pa na probeme s dojenjem, ali zapravo, to ne mora biti problem, nego cinjenica, no mene muci...

naime, moja je beba bila velika dojilica, puno je dojila, relativno cesto a iako su ti podoji uvijek bili relativno kratki - od 5 do 10 minuta, rijetko bi trajali duze i jako rijetko se "nacicavala". Osim kad je bila bolesna, sve do nedavno dojila 10 do 12 puta na dan. A u zadnje vrijeme u 24 sata zna imati samo 5 ili 6 podoja, a kad god joj nudim dojku u medjuvremenu ima grif "bih pa ne bih pa bih". I onda mlijeko krene spricati, ona pocne vristati i tu je kraj. razmak izmedju podoja zna biti samo dva sata ali zna biti i po 6-7 sati. Ima dana kad u 12 sati doji samo dvaput. Pelene su mokre ali manje mokre nego ranije. Slini i dalje puno i tu takodjer gubi tekucinu.
    Inace je velika, sad ima puna 4 mjeseca, blizu 8 kila i 65 cm.
    jel moguce da je moje mlijeko kaloricnije?
    Juros sam izdojila u bocicu (za put) i bilo je 130 ml ko iz sale. No, ona ni u tih 6 podoja ne isprazni dojku do kraja. Stalno imam osjecaj da imam previse mlijeka. (Inace ne izdajam vise, ovo jutos je bilo iznimno.)
    Sto se raspolozenja tice, imam osjecaj da jest malo nervoznjikava, ali nacelno je i dobre volje, brblja, smjeska se...

jel normalno da beba koja je dojila 12 puta s 2 mjeseca sa 4 mjeseca doji samo 6 puta? Ima li to veze s njenom tezinom i smanjenjem prirasta? Je li mlijeko kaloricnije?

Hvala unaprijed i nadam se da je moja briga bezveze bas. Inace, kontorlirali smo urin (ona ima VUR) - sve ok. Jedino ima sluzavu i rijetku stolicu, ali jednom na dan, malo je zeza nos... no mislim da je u globalu zdrava.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi smo prorijedili dosta podoje. Ali to otkad smo uveli dohranu. Sad zna proći po 5-6 sati preko dana da ne ciki. Pogotovo ujutro.
    Možda će dobiti zubiće pa zato toliko slini. Obično kad im izlaze zubići manje cicaju jer im smeta. Ako je ona ok mislim da se ne trebaš brinuti. Kad bude gladna će jesti.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tnx.
    Mi smo jos daleko od dohrane, ima tek 4 mjeseca. No nekako mislim da kad doji posteno, da potegne bar 130 ml, jer toliko ja uspijem ko od sale izdojit. A ako to pomnozim sa 6, jede sasvim dovoljno. Ponovno ponavljam, mene ne brine toliko HRANA; koliko TEKUCINA. Ima refluks, urinarni i jako je vazno da puno piski i da cesto piski, sto ne cini ako cica 4 puta u 24 sata. ma bit ce ok. Hvala na podrsci.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A. je do 6.tjedna bio non-stop jeo, tako da sam ja već mislila da više nikada neću moći izaći iz kuće, a da mi majica pokriva cike.
    Međutim, onda se nakon tog drugog skoka sve, gotovo preko noći, promijenilo. Počeo je jesti svakih cca 2 sata. Ja sam se prvo zabrinula pa sam počela pomnije pratiti popiškane pelene i sve je bilo ok.
    Moguće da je i vama ošlo do tako nečeg. Čini mi se da je bitno (a to već ionako radiš) pratiti pelene i opće stanje pa, ako se nešto promijeni; reagirati.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kod nas se isto svaki mjesec rekla bih, učestalost podoja mijenja... u početku je bio na cici non-stop... onda je oko 3. ili 4. tjedna ustabilio na nekih 2, rijetko 2.5 sata, a oko 3 mjeseca je spontano prebacio na svaka 3 sata... pa je imao zaštopan nosić i nije mogao jesti... sad se opet vraćamo na svaka 2 sata jer je aktivniji i više mu treba... no, uskoro ćemo početi s dohranom pa će se sigurno opet nešto promijeniti... naravno, ovo sve su neki prosječni podaci... ono što je još uvijek prisutno je da noću doji svakih 2 sata...
    vidiš, iako mu idu zubići on kad ga boli/svrbi traži cicu... njemu je cica lijek za sve...

nadam se da će vam se uskoro sve ustabiliti i da će malena papati kao i prije... nemoj puno brinuti, budeš vidjela kako bude dalje...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo bili i još smo bez ikakovg reda, ritma....

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eto, ima nas svakakvih... (mislim na bebe, ali i na nas)...
    hah, meni je u početku bilo koma jer sam ja "tip-top" tip osobe pa mi se bilo teško priviknuti da ništa nema reda... a i sad zapravo nema nekog pravila, već to ja da bi ostala "zdrava" slažem neki red iz kaosa... (ko fol imamo neki raspored ali je svaki dan priča za sebe)...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pričaj mi...Djevica tipična po horoskopu i onda dođe mali Ovan i sav moj red poremeti al sam počela uživat u tim trenucima i nisam mislila ni na broj podoja ni na vrijeme...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •