Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Petrova -moguć porod u vodi?!?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Petrova -moguć porod u vodi?!?

Navodno u Petrovoj postoji kada, ali se ne koristi.... Da li netko zna razloge ?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na tečaju nam je Dr.Gašparović rekla da im se pokvarila pipa . Bila je sasvim ozbiljna.
    A i Dr. Blaić je nešto u svom stilu komentirao...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čoksa, nije za smijat. Kad se sjetim svojeg poroda u Petrovoj i pokušaja tuširanja u predrađaoni..i tuš mješalice (tako se zove?) iz koje je voda špricala U VIS...sve rupice su bile zatvorene kamencem...

Znam da sam tada Tweety rekla da kad ide rađat neka obavezno uzme od doma novi tuš...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, ali poanta je u tome da kada nikad nije ni bila u upotrebi :/ .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i nije niti čudo da je pipa otišla vrit.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A na tom tečaju prva rečenica koju smo čuli bila je: U Petrovoj se rađa isključivo ležećki, nikakve kade, lopte i ostale gluposti nisu moguće Ovo je citat Dr. B., kao i ovaj: baš mi je neki dan došla jedna ženskica roditi, donio muž loptu, počela mi hopsati, ma ne bi i nju i onu loptu šutnuo nogom u guzicu.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Re: Petrova -moguć porod u vodi?!?

Citiraj bakadu prvotno napisa
    Navodno u Petrovoj postoji kada, ali se ne koristi.... Da li netko zna razloge ?
    kažu; "jer nema dovoljno interesa"

više nisam ni sigurna da li uopće postoji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    A na tom tečaju prva rečenica koju smo čuli bila je: U Petrovoj se rađa isključivo ležećki, nikakve kade, lopte i ostale gluposti nisu moguće Ovo je citat Dr. B., kao i ovaj: baš mi je neki dan došla jedna ženskica roditi, donio muž loptu, počela mi hopsati, ma ne bi i nju i onu loptu šutnuo nogom u guzicu.
    kako tužno...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

:shock:
    A ja ne kužim kak se netko uz sve silne komentare i iskustva iz Petrove opet odluči za tu bolnicu?
    Ne bi da je zadnja na svijetu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kad više nije u Petrovoj, premjestili su je u "šupu" jednog drugog zg rodilišta.

Komentar neću uošće komentirati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, ali poanta je u tome da kada nikad nije ni bila u upotrebi :/ .
    Ne bi vjerovala ali bila je. Koristila ju je jedna nasa forumasica i to davnih dana kad su se jos hvalisali...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koristile su ju dvije nase forumasice, na tri poroda svaki put je izgon bio na suhom, ne bi li mogli lakse napraviti epiziotomiju

ima li smisla trositi rijeci na petrovu i njihov stav prema rodiljama? stvarno mi nije jasno zasto zene i dalje idu tamo, osim kad su u pitanju carski i komplikacije.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja se sjećam kad sam tamo išla na tačaj prije poroda s MM-om, da je jedan od dr.-a na tečaju kada je netko upitao za kadu /naravno da je interesa bilo!/ odgovorio da je to totalna glupost i da ju oni zapravo uopće ne koriste, i počeo o svim mogućim minusima rađanja u vodi, i kako je to i vani out i da nitko više ne rađa u vodi...ma užas.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja se sjećam grupe koja je došla na tečaj večer prije nego sam ja rodila. Kada je još bila tamo, u prvom boxu, u mraku ali se kužila.

Jedna bračni par, on stranac za nju nisam sigurna jer je dobro pričala hrvatski i prevodila mu. Tata pita doka dali je moguće da žena rodi u kadi, a ovaj krene: "to je komplikejted, d pamap iznot vorking, iz not gud, ve deliver on bed, kako bog zapovida".

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Razlog nekorištenja kadice je taj što nema dosta osoblja jer trebaju biti dvije babice i doktor stalno s osobom koja rađa u vodi i ta rodilja mora dan prije poroda obaviti gomilu pretraga, a to im je valjda preskupo.

Ja sam rodila u Petrovoj i svim doktorima čista petica. Posebno dr. Blajiću i dr. Karlu za kojeg čak mislim da je specijalizant - dva puta mi je prije radio amnioskopiju i nije me nimalo boljelo. A i na porodu mi je masirao međicu pola sata.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Kad više nije u Petrovoj, premjestili su je u "šupu" jednog drugog zg rodilišta.

Komentar neću uošće komentirati
    osoblje je nama reklo da nije bilo- interesa.

smijeh ili plac?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

NAma su na obilasku u sklopu trudničkog tečaja pokazali kadu i rekli da nema interesa
    A s druge strane desetine žena idu okolo po Sloveniji i Istir rađati u vodi.

Ja sam često čula komentare, pa čak i od liječnika da je ta kada kupljena kad je kćer jednog našeg poznatog biznismena rađala svoje prvo dijete, Oni su donirali i vodu za koju su nam na tečaju rekli da je prevelik trošak
    Kada se koristila neko kratko vrijeme u tom periodu i otišla u zaborav.

Ja i inače nemam riječi na Petrovu, završili smo tamo na hitnoj kad sam prvi put prokrvarila i tad sam si rekla da nikad više unutra neću doći (bili smo tamo na tečaju samo iz razloga što smo u VG i pripadamo Petrovoj, a mene je bilo strah da se nešto ne desi pa me hitna bude vodila na porod, onda nam tamo neće priznat potvrdu s nekog drugog tečeja i neće MM-a pustit na porod. Na sreću nije nam trebalo, rodila sam na Sv. Duhu )

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Onda smo bili na istom tečaju..9 mjesec
    Digo mi je tlak s tom izjavom

A taj specijalizant Karlo na porodu, također

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa
    Razlog nekorištenja kadice je taj što nema dosta osoblja jer trebaju biti dvije babice i doktor stalno s osobom koja rađa u vodi i ta rodilja mora dan prije poroda obaviti gomilu pretraga, a to im je valjda preskupo.

Zbog čega sa ženom koja rađa u vodi treba biti toliko osoblja? Prvi puta čujem za tu praksu :?

Koliko ja znam pretrage se rade puno prije, a ne dan prije poroda, uostalom, kako znaju koji je to dan, svi znamo da je ODP jako promjenjiv?

Nadam se da će se javiti cure sa iskustvom vodenog poroda i napisati kakva je procedura.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja se sjećam grupe koja je došla na tečaj večer prije nego sam ja rodila. Kada je još bila tamo, u prvom boxu, u mraku ali se kužila.

Jedna bračni par, on stranac za nju nisam sigurna jer je dobro pričala hrvatski i prevodila mu. Tata pita doka dali je moguće da žena rodi u kadi, a ovaj krene: "to je komplikejted, d pamap iznot vorking, iz not gud, ve deliver on bed, kako bog zapovida".
    ajmeeee da mi je to bilo čut

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nogom u loptu i guzicu??

strava!

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nogom u loptu i guzicu??

strava!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam za komplicirane trudnoće, ali teško bi me šta natjeralo ljudima sa takvim komentarima, da su imaju zlatom optočenu specijalizaciju.

Žalosno, barbarski, šovinistički, potcjenjivački, bez imalo poštovanja prema majčinstvu, novom životu, i ženi koja rađa, a na kraju i prema njenom partneru. Fuj, bljak. Sram ih bilo, bolje da se pokupe i idu prodavati kokice nego da rade s nekim tko im ide na žive hopsanjem na lopti ili bilo kojim činom kojim si žena nastoji olakšati dolazak na svijet bebe u ionako očajnom rodilištu (kad ju je već neka sila netjerala tamo). Nisam dala kunu za njih, i niti neću, bez obzira što mi je bilo žao majki kad su prikazivali u kakvim su uvjetima.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Potpisujem!
    I iako sudjelujem u gotovo svakoj humanitarki, ne mogu si pomoći koliko mi ide na živce one reklame za Petrovu trudionicu... sa onim oštećenim, poguljenim trbuhom...

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Patologija uopće nije tako strašna, ono, hrvatski prosjek, čak ima i gorih bolnica od ove..eno u šibenskoj strop opao
    Al da bi se moglo malo više poradit na higijeni kupatila, to da..gadilo mi se ići pod tuš

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivanab zašto ti je dr. Karlo digao tlak? Meni je bio fantastičan, čak mi je dan-dva nakon poroda došao u sobu da vidi kako sam.

A što se tiče higijene: kad sam ja bila čistačice su padale s nogu od posla, neke su bile svaku noć dežurne jer je dio osoblja bio na godišnjem. Ne opravdavam ih, ali ima i žena božemeprosti koje su užasno neuredne. Mislim zar je problem uloške potrpati u vrećicu od uložaka ili zamotati i wc papir.[/b]

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koliko ja znam pretrage se rade puno prije, a ne dan prije poroda, uostalom, kako znaju koji je to dan, svi znamo da je ODP jako promjenjiv?

Nadam se da će se javiti cure sa iskustvom vodenog poroda i napisati kakva je procedura.
    Koliko sam ja skužila prime te u bolnicu kad si u terminu, rade krvnu sliku i cervikalne briseve jer ukoliko postoji neka bakterija ne možeš u vodu.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sve pretrage se rade ranije i sa nalazima dolaziš roditi
    mislim da se ni jedan od tih nalaza ne može napraviti odmah, svima treba par dana

ja radila za oba poroda, iako nisam rodila u vodi (namjeravala sam)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kako je Aries napisala sve pretrage, posebno cervikalne briseve potrebno je napraviti ranije, neki se nalazi čekaju i do mjesec dana.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nalazi se čekaju mjesec dana, a sama analiza može biti gotova za dan-dva. Od uobičajenih pretraga jedino se krvna grupa radi 2 dana.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i dan dva je previše, nekad nemaš vremena ni sat-dva do poroda

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    kako tužno...
    kako bahato

skoro ko dotur luiđi iz malog mista

a kada...ma to da nema interesa je bila priča za javnost kako bi maknuli to "smetalo" kojim su se prije hvalisali po medijima.
    prava istina je da su otvoreno odgovarali trudnice od toga i ubijali svaki interes.
    nije bilo(kao i obično) ni sluha, ni dobre volje s njihove strane, jer interesa je bilo.
    samo su te zainteresirane počele iz Zagreba ići u Rijeku.
    i wonder why...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Koliko od vas koje imate negativan stav prema Petrovoj vas je tamo zapravo rodilo?! Rodila sam nedavno u Petrovoj i nisam se osjecala niti ugrozena, niti ponizena, porod je tekao u skladu s dogovorom i babicu koja mi je bila na porodu nikad necu zaboraviti (ginekolog je bio prisutan ali se nije petljao u njezin posao). Bolnica nije idealno mjesto za porod, a na zalost ime bolnice bilo to Rijeka, Merkur, Petrova ili Sv Duh ne znaci po defaultu 'human porod'. Slazem se, prica o kadi u Petrovoj je prenebulozna za komentare ali ti ne znaci da bas nista u toj ustanovi ne funkcionira.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam rodila u Petrovoj 2005te, moje iskustvo s poroda nije toliko traumatično, mene muči činjenica da sam imala vezu koja mi je omogućila da neke svoje "hirove" istjeram do kraja, a da sam došla kao i bilo koja druga trudnica vjerojatno bih i ja slušala svakakve komentare i nebuloze.

Maxime, ako se ne varam i ti si cijelu trudnoću pratila kod istog doktora u/iz Petrovoj? Vjeruj mi velika je razlika između nas i žene koja je tamo došla "samo" roditi.

Zbog toga moj negativan stav, zbog te njihove "nadmoći" i nadutosti, zbog nepoštivanja žene u najvažnijem trenutku njenog života.

Tamo nažalost više stvari ne funkcionira nego što ih funkcionira, barem kada su u pitanju prava žene/majke i djeteta.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Frida, ne nisam trudnocu pratila u Petrovoj vec kod privatnog ginekologa.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko od vas koje imate negativan stav prema Petrovoj vas je tamo zapravo rodilo
    ja sam prvo dijete rodila u petrovoj. i nemam traume od poroda, bio je sasvim ok (iako medikaliziran). i odnos osoblja prema meni je bio sasvim ok.
    ali za drugo dijete sam znala što želim, i znala sam da mi petrova to ne može pružiti. i zato nije bilo šanse da tamo idem roditi i po drugi puta.

na zalost ime bolnice bilo to Rijeka, Merkur, Petrova ili Sv Duh ne znaci po defaultu 'human porod'.
    ili varaždin
    slažem se, ne znači po defaultu. ali postoje rodilišta gdje realno postoji veća šansa za humani porod i rooming in. pa onda radije idem tamo gdje imam veći šansu za to, nego tamo gdje je minimalna.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja cu potpisati lutonjicu.
    i onaj dio da znam sta zelim za drugo dijete i da mi petrova to ne moze omoguciti.
    nadam se urednoj trudnoci i prirodnom porodu koji nece biti lezecki, breast crawlu ili barem podoju cim se dijete rodi i 24h roominginom i pomoci u tome ako ce mi biti potrebna. takodjer zelim da se tata i dijete zagrle odmah a ne nakon 7 dana.
    i jos neke male sitnice....
    samo to

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

leonisa, mi smo se u grlili od 0-24 jer smo bili u apartmanu. znam da u petrovoj nema rooming in-a ali u apartmanu (ili dvokrevetnoj sobi) bebe mogu biti non stop s mamama. tata nije bio na porodu (tako smo se dogovorili) ali je zato 2 sata nakon poroda zagrlio svoju principessu i od tog trenutka je manje vise bio s nama. Meni je bilo bitno da tata odmah ima pristup nasoj principessi i ta zelja nam se ispunila. Porod mi je bio odlican, kada mi nesto nije odgovaralo moje NE je bila zadnja i porod mi je ostao u predivnom sjecanju.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jako mi je drago zbog tebe!! tj. vas!!
    no petrova ima, koliko ono, 3 plus 1 na CR apartmana, lutrija je dobiti ga.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Frida, ne nisam trudnocu pratila u Petrovoj vec kod privatnog ginekologa.
    sori, biti će da sam te pomješala s nekim. super mi je čitati da je netko tamo imao super porod bez veze iznutra.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja se pridružujem pohvalama za Petrovu,neznam,ne kužim kako je Petrova dobra kad su u pitanju komplikacije.Hm...,a inače nevalja!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lupko prvotno napisa
    Ja se pridružujem pohvalama za Petrovu,neznam,ne kužim kako je Petrova dobra kad su u pitanju komplikacije.Hm...,a inače nevalja!
    zato što upravo zbog te specijalizacije za poteškoće pri porodu tretira svaki (pa i najnormalniji i najzdraviji) porod kao problematičan. i zbog toga je tamo vrlo teško ostvariti prirodan porod.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •