Planiramo da će N. na jesen krenuti u vrtić pa me zanimaju vaša iskustva sa vrtićima na području Špansko-Malešnica... bilo privatni ili državni, svaki od njih mi ima svoje ZA i PROTIV...
Planiramo da će N. na jesen krenuti u vrtić pa me zanimaju vaša iskustva sa vrtićima na području Špansko-Malešnica... bilo privatni ili državni, svaki od njih mi ima svoje ZA i PROTIV...
Janko ide u vrtić Malešnica i ja sam zadovoljna.
Hrana je ok, tete su super, ma zapravo nemam nekih primjedbi.
A kaj te konkretno zanima?
Ali ako si u Španskom, onda ti dijete nemre u taj vrtić. :/
Mi smo u A.T. Mimare, što jest Malešnica, curica iz ulaza ide na Trg Ivana Kukuljevića :?
Onaj vrtić na Trgu I. Kukuljevića je podružnica vrtića Malešnica.
A vrtić Malešnica ima novu zgradu koja se isto nalazi u Španskom (Dobriše Cesarića), ali pravo na upis imaju samo djeca s područja Malešnice jer ih je ionako previše. Moja frendica živi u M. Divkovića, što je pored vrtića Malešnica (one zgrade koja se nalazi u Španskom) pa joj nisu htjeli primiti klince.
Znam da su neki uspjeli, ali teško i vjerojatno i uz neku vezu.
Ali ti nemaš beda, tak spadaš u taj vrtić. To je zapravo i jedini kojeg Malešnica ima. Špansko ih ima mislim 2 ili 3. Naravno primam o državnim. Kaj se tiče privatnih na ovom području nemam iskustva. I ne čine mi se baš :/
ovo je za zadavit se!
mi smo u malešnici (podstanari), a malu sam prijavila kod mame u divkovićevu, zgrada do vrtića. i neće ju primit.
mrzim tu glupu birokracijuLapis prvotno napisa
tek sad sam skužila da je vrtić Malešnica opet na i Kukuljeviću :shock:
katastrofa, nadam se da ćemo to izbjeći s #2 kad već nismo s #1
btw ima dosta djece iz Španskog u vrtiću Malešnica, očito veze rade![]()
jel čuo netko nešto o novom montažnom vrtiću koji je bio u planu u Hrnetičkoj ili tu negdje?
ja sam čula da se negdje kod kafića Grand gradi vrtić, doduše Hrnetička je odmah iza pa možda je tu... :/ taj bi nam definitivno bio najbližiAilish prvotno napisa
emira, pozlatila ti se![]()
Zaboravile ste na novi vrtić "SUNČANA" u POS-ovom naselju, on će (najvjerojatnije) od jeseni biti samo "jaslice" a vrtićka djeca se sele na Trg I.Kukuljevića.
U grupu u kojoj je moj mali sinek ima i djece iz Malešnice.
meni je to sve tak nekako daleko, meni bi najbolje odgovarao taj novi "potencijalni" u Hrnetičkoj, htjela bih dobar vrtić do kojeg možemo i pješke... ah moji zahtjevi...![]()
Naša iskustva: iz vrtića Špansko smo pobjegli glavom bez obzira (naravno, ograđujem se da je riječ o pojedinim tetama). Sad smo u vrtiću Mallešnica (Cesarićeva) i neusporedivo je bolje - po svemu. Toplija, skoro kućna atmosfera, ugodniji prostor, lijepo dvorište. Meni se čini kao da je onaj prvi ostao tamo gdje su vrtići bili u moje vrijeme, a ovaj drugi je ono što bi vrtići trebali biti (još da ima manje djece u grupi...). Za Sunčanu za sada čujem slično kao i za Malešnicu.
Ian je prebačen iz Španskog u Sunčanu ove godine i na Kukuljeviću jeazra248 prvotno napisa
![]()
već sad su vrtićka djeca tamo a jaslice u POS-u, s nekoliko iznimki, jer je Špansko sve svoje prostore na Kukuljeviću dalo POS.u,a njhovi "stariji" idu u prijevoz![]()
tako je bilo i prije više od 20 godina kad sam ja tamo išla u vrtić
Očigledno da u Španskom nedostaje vrtića, grupu od A. će iako su sada mlađa vrtićka (3 god.) prebaciti na T.I.K. na jesen. Ovo je suludo, SUNČANA je preuzela T.I.K., djecu iz DV ŠPANSKOG razvoze :/
azra, po tome što sam ja čula - prijevoz je čisto OK u usporedbi s T.I.K, mali od prijatelja je išao u G. Vrapče i tamo mu je bilo super
ozbiljno razmišljam da mlađu upišemo u Vrapče, doduše sad bi i tamo mogla biti gužva kad su počeli useljavati nove zgrade u Bolničkoj
katastrofa, samo slažu zgradurine, a o potrebama ljudi nek se brine netko drugi![]()
Ma...
A što je sa onim montessori vrtićem koji je nekoć bio negdje na Malešnici-Vrapču??
Kad već vidim kakva je situacija sa ovim državnima...![]()
Na T.I.K.-u još nisam bila, ali sam čula "sve najbolje". Naravno da Teta brani i veli da je prostor(unutarnji) OK, vjerojatno nas priprema za jesen jer je ove godine bilo strašno puno nezadovoljnih roditelja čija su djeca iz POS-ovog naselja trebala ići na T.I.K. ali su svoju djecu ostavili u starim vrtićima jer im je zgodnije kad idu ostaviti djecu na putu na posao nego ulaziti u naselje... Što će biti kad se useli Profectusovo naselje!?!!! :?
emira, o Montessoriju ima posebni topic, probaj preko pretražnika
ja sam odustala od njega za stariju jer tada mi se tada to činilo previše novaca za ne puno bolji standard nego u državnom, plus ima dosta malu okućnicu (to je preuređena obiteljska kuća)
imaš i Palčić, ali taj prostor je još veća katastrofa nego TIK
azra unutra na TIK-u fakat je ok. sve je novo, i WC-i i prozori i sobice su ok, samo mene muči kaj ih nemaju di pustit da se u miru igraju
Hvala Ninochka! A. je u sadašnju grupu došao iz drugog vrtića pa bi voljela (radi njega) da u toj grupi i s istim tetama ostane do kraja pa će ako treba ići i na TIK. Problematika TIKa odnosno dj.igrališta mi je već poznata!!!
A što učiniti za dobrobit svog djeteta....po treći put ga seliti u neki novi vrtić, nekim novim tetama ili se pomiriti s činjenicom da taj prostor nema adekvatno dječje igralište?
ja sam se pomirila iako sam divljala cijelo ljeto i razgovarala s 2 ravnatelja. šta da radim. ovakom je nažalost bolje nego ga vratiti u špansko u drugu grupu i da ide u prijevoz druge godine
Moj Janko je jednom tamo "zalutao" s ceste i uopće mi se ništa nije svidjelo (odnos jedne tamo tete, prostor, hranu ionako vjerojatno imaju od državnih vrtića...)Ailish prvotno napisa
Lara ide u DV Špansko koji više nema TIK ali eto ima dvije grupe u stanovima, jedan stan u D.Cesarića i drugi u V.Došena i kakve smo mi lude sreće izgleda da naša grupa na jesen seli u jedan od tih stanova![]()
![]()
nije dosta što smo prošle godine dobili novu tetu a na jesen nam se i druga teta mijenja...
zanima me da li netko zna kako je u tim stanovima... to mi se čini još gore od TIK-a, jesu li uopće sanitarije prilagođene djeci, gdje idu van (to mi je najgore), kako je kad su dežurstva???
nitko nije bio u tim grupama koje su u stanu? :?
Ne znam za sanitarije - na TIKu su do prošle godine u nekim objektima imali samo wc za odrasle na koji su svi išli. Van se ide, doslovno, van, na zelene površine oko zgrade a dežuraju ti tete koje tamo rade.Larita prvotno napisa
prošle godine je sve obnovljeno i WC-i su mali i novi. to je sve super. imaju i svoju kuhinju , barem na broju 3 di je moj malac
a igraju se u parku di i ostala djecadobro je kaj nije gužva radnim danom ujutro
hvala cure... ma o TIK-u znam sve i moja sestra je tamo išla prije 20god, a za ove stanove prvi put čujem :?
uspjela sam saznati da će ići u D.Cesarića, stan je u prizemlju i ima onaj kakti neki vrt u kojem je pješćanik, a van ih valjda vode u neki obližnji parkić...
razmišljala sam da ju prebacim na Malešnicu ali ću pričekati da vidim kak će biti :/
Podižem temu. Možda se na jesen uspijemo preseliti u DV Malešnica, A. T. Mimare. Curka će biti 4 godine. Molim Vas za iskustva s tetama, hrana, navike...
mama martina di ste sad i zašto ćete se preseliti? mi smo u sunčani i jako smo zadovoljni.