nedavno sam se našla u malo zbunjujućoj situaciji.
vodila sam A. i nećaka F na rođendansku proslavu njihovog prijatelja iz razreda. proslava je bila u cinestaru i šogi i ja mso se dogovorile da ih ja odvezem tamo a ona će poslje doći po njih jer ja idem dalje u grad.
kad smo došli tamo nekolicina djece je već čekala zajedno sa mamama. mi smo došli do njih i mama dječaka mi je pružila ruku i predstavila se na sljedeći način: "Dobar dan. Ja sam G.-ova mama!" ja joj pružih ruku i predstvaim se imenom.
i sad, žena još uvijek drži moju ruku i upitno me gleda a ja blenuh, nemam pojma šta joj reći.
izvukla sma ruku, i rekla da će F.-ova mama doći po njih dvoje, pozdravila djecu i otišla.
bila sam zbunjena jer:
1. - nisam znala kako bi se predstavila i šta bih rekla ženi da sam maćeha, zamjenska mama, nova žena od tate od A ??????
2. na kraju ipak nisam imala pojma kako se ta žena zove jer nije rekla svoje ime nego samo čija je ona mama
3. nisam očekivala da će me ona tako upitno gledati jer me je viđala na informacijama, roditeljskim sastancima i zna kojem djetetu dolazim na roditeljski
slična situacija je i u školi na roditeljskom. učiteljica poimence proziva djecu, pogleda po razredu i kaže "aha, mama je tu, ili aha tata je tu" i onda kad dođe do moje A i vidi mene ostane bez teksta jer ne zna kako bi me nazvala.
je li to normalno da prilikom upoznavanja sa roditeljima djece koja su prijatelji vašeg djeteta, ne kažete svoje ime nego samo čiji ste mama i tata???