Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: KUGLOF OD MAKA

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno KUGLOF OD MAKA

KUGLOF OD MAKA

-100 grama margarina,
    -150 grama šećera,
    -3 žutanjka,

pjenasto umutiti i dodati:

-150 grama mljevenog maka,
    -250 grama brašna,
    -1 prašak za pecivo,
    -2,5 dcl mlijeka.

u ovo lagano umješati snijeg od 3 bjelanjka.

Kalup od kuglofa namazati margarinom i posuti prezlama. peći na 180 C oko 45 minuta. pred kraj pečenja provjerite nožem tijesto, pa shodno tome vidite da li treba još peći ili vaditi.

pečen kuglof posuti štaub šećerom.

kolač je super, osobito za one koji vole mak. Evo ja upravo ispekla, samo se čuju male šlapice kako tapkaju do kuhinje ( a i one veće šlape). Palo mi je na pamet da nagrubo nožem izrežem čokolade za kuhanje i pomalo bacam u smjesu dok sipam u kalup. dobro je.

osim toga, i inače mi se više sviđa umjesto ulja i brašna, da kalup, i za neke druge recepte za kuglof, namažem margarinom i prezlama jer nema nikad onog zagorjelog brašna, znate što mislim

u vezi temperature: ja osobno stavim na jaču na početku, a kasnije smanjim, ovisi o pećnici

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Obozavam mak! Ovo cu svakako isprobati!

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jel može umjesto mlijeka jogurt?

Ja recimo u kuglof, bilo koji dodam još i deci vode na kraju u smjesu...bude mi nekako lakši.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E stvarno nemam pojma :/ , ako već radiš s vodom, i ispadne dobro, ne vidim razloga da ne bude tako i sa ovim receptom, jer kolač zbilja ispadne "zgusnut", mada se meni baš takav i sviđa, pogotovo uz kavu ili čašu mlijeka,

ne znam u vezi jogurta, znam samo da općenito kolači u koje ide jogurt budu nekako "lagani", ne znam, da probaš? pa javiš, meni bi, ako probadne, bilo samo žao upropaštenog maka, obožavam mak. ovaj recept uvijek uspije. a ako bude valjalo, imat ćemo novi recept za kuglof.

jesi li već stavljala jogurt u kuglofe umjesto mlijeka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •