-
par recepata
SAFT 1.
4 krmenadle
20 dkg šampinjona
luk
3 kis.krastavca
žlica brašna
mala žl. senfa
meso izlupati,začiniti i prepeči.izvaditi,na toj masnoći prepržiti luk,dodatisenf,brašno i zaliti sa cca 2 dl vode(ili juhe)dodati sjeckane krastavce i šampinjone.nakon 10 min dinstanja začiniti,te vratiti meso unutra i pustiti još 10ak min.da se krčka
SAFT 2.
5 šnicli
5 šnita šunke
5 šnita sira
20 dkg šamp.
2 dcl vrhnja za kuh.
1 dcl b.vina(nije nužno)
meso izlupati ,zčiniti,te na svaku šniclu staviti šunku i sir,zarolati i probosti čačkalicu kroz sredinu.meso ispeči na naglo,pa zaliti vinom.kad ishlapi meso izvaditi,ubaciti šampinjone i dinstati 15ak min.uliti vrhnje,dodati začine i vratititi meso na još pet min.
super uz krokete.
POPEČCI OD KELJA
sitno rezani kelj skuhati u vreloj vodi.ocijediti,dodati jaje,češnjak,vegetu i brašna da bude gusto.oblikovati kuglice(normalno je da se kelje za prste,jar je bolje kad nema previše brašna)uvaljati u prezle,pa pržiti na vrelom ulju.u kelj po želji možete dodati rib.mrkvu,grašak,kukuruz.kelj isto tako možete zamjeniti blitvom ili špinatom.
MESNA ROLADA
1 veliku šniclu
2 jaja
oko 30 dkg špinata(ili kelja)
1 šnita mortadele
1 dcl vina
skuhati sitno sjeckani špinat,ocjediti,pomješati sa dva jaja,te ispeči na tavici kao omlet na maslacu.(začinitit naravno).na izlupano i začinj.meso staviti mortadelu,pa na to omlet od špinata.zarolati i povezati koncem(ja sam običnim).vatrostalnu zdjelu namazati maslacem,pa na to staviti meso.peći u roli,kad porumeni zaliti vinom,te dopeći dok vino ne ispari.mljac
sorry ako ste već objavile slične recepte,nisam još sve stigla pročitati.
-
ovo s keljom je bilo njam
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma