Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Nemirno dojenje

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Nemirno dojenje

Ne mogu naći ako je već bila tema ali prijateljica mi ima problem s dojenjem i na kraju je snaga.
    Maleni ima 5 mj. i 11 dana i isključivo samo doji, e sad kad počne podoj ( doji ležećki) cica 1 min i počne se buniti, ona ga digne da se podrigne i čeka malo dok se ne podrigne, pa opet na cicu i opet nakon par gutljaja mali se buni, to traje cijeli podoj... ako to ne napravi dovoljno brzo sve pobljucne,već je na kraju snaga jer je totalno iscrpljena, tako je i danju i noću... Mali odlično dobila na težini i ima dovoljno morkrih pelena.
    Ja sam joj preporučila da ga doji tako da mu je glava viša od nogica, na koljenima s jastukom pod njegovom glavicom... iskusne dojilice molimo vas još koji savjet.
    Da li bi možda početak dohrane šta pomogao?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

promjena položaja bi možda pomogla. dobar je tvoj savjet o tome da je glavica malo višem položaju u odnosu na tijelo.
    nek mama sjedi, a bebu u krilo.
    pitaj mamu da li ima prejako otpuštanje mlijeka? da li curi bebi iz usta dok sisa? ide li mlijeko u mlazevima? možda da prije podoja malo izdoji rukom dok onaj prvi mlaz popusti.

dohranu prije 6 mjeseci nemoj preporučivati. nema potrebe, dijete dobro napreduje i majčino mlijeko još uvijek zadovoljava sve njegove potrebe.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nema jaki let down, sad pitala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

guta puno zraka, neka legne na leđa i neka mali sisa "odozgo"

dohrana neće promjeniti hlapljivo sisanje i gutanje zraka, pa ne vidim po čemu bi mogla uopće pomoći?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E, pa sada sto se uvodjenja cvrste hrane tice, ja se ne slazem potpuno sa pravilom 'nista prije 6 mjeseci'. Mislim da treba gledati kada je dijete spremno, a ne da li ima 5 mjeseci i 12 dana ili 5 mjeseci i 31 dan. Dijete pokazuje da je spremno za hranu kada moze samostalno sjediti u stolici za hranjenje, pokazuje jasan interes za jelo, ne izguruje jezikom hranu iz usta i kada ima dovoljnu koordinaciju izmedju ruke i usta da u biti moze samo sebe hraniti. Kod neke djece to moze biti slucaj sa 5 i pol mjeseci, kod nekih tek sa 7 ili 8.

Ali ovo vrpoljenje kod dojenja nema veze s tim. Nisu mi jasni bas svi detalji, ali spomenula si da dijete povraca poslije dojenja, sto moze znaciti da ima reflux. U tom slucaju dobro je probati dojiti tako da je dijete u polusjedecem polozaju.

A mozda samo ima osebujan stil dojenja ili je otkrilo svijet pa mu se ne da samo mirno lezati i dojiti. U tom slucaju moze pomoci ako ga se doji nasamo, u zamracenoj prostoriji, u potpunoj tisini.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala na savjetima, sve sam joj prenjela i rekla je da je bolje.
    Maleni ne povrača već bljucne jer mu zrak vrati klopicu van ako se ne stigne odmah podrignuti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •