Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Previše mlijeka, zastoj...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Previše mlijeka, zastoj...

Imam curicu Elu staru 3 mj.

Prije mjesec dana došlo je do zastoja mlijeka na desnoj dojci (imala sam i temperaturu 39). Tada sam tu dojku masirala, tuširala se toplom vodom, stavljala tople obloge i izdojila sve van. Nakon toga imam u desnoj dojci stalno više mlijeka i stalno je puna.
    Lijeva dojka je normalna i ima toliko mlijeka koliko i beba pojede.
    Sada moram tu desno dojku još više izdajati i s time stvaram još više mlijeka.
    Ima tko kakav savjet kako smanjiti mlijeko u desnoj dojci?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

probaj ju ne izdajati toliko jer se vrtis u krug.
    ako ne mozes izdrzati do sljedeceg podoja izdoji samo onoliko koliko treba da popusti napetost.
    najbolje bi bilo rucno jer tako stvarno izdojis tih par kapi iz onog kanalica u kojem osjetis da je doslo do prepunjenosti bez da praznis ostale koji nisu toliko puni.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I meni je desna od početka "jača" i često mi se dogodi da se prepuni po noći, a u zadnje vrijeme i po danu jer mišica manje ciki. Ja obično kad skužim da je napeta malo izdojim (cca 30 ml) i to ručno. Čisto da popusti napetost. Ne želim izdajati da ne povećam još više proizvodnju. Samo moraš paziti da ti se ne dogodi upala.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Leonisa ti je sve napisala, mene samo zanima je li vam prosao skok u razvoju s 3 mjeseca? To je trebalo rijesiti problem.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Primjetila sam da sada opet više puta traži sisu ali največi problem imam noću kada spava od 22 do 7 ujutru bez buđenja. Da je probudim i ponudim sisu ili da je ostavim spavati i izdojim se?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ako ikako mozes izbjeci nocno izdajanje - izbjegni ga
    jedino se izdoji ako su ti dojke stvarno prepune i bojis se mastitisa

nocno dojenje/izdajanje nesto vise povecava produkciju mlijeka nego ista stvar tijekom dana

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako ona uredno preskace nocne podoje nakon par noci bi se produkcija trebala dovesti u normalu, tj. prilagoditi se njenim potrebama.
    zbog toga je bitno da se probas neizdajati, jedino ako vidis da ti prijeti zastoj.
    probaj spavati tako da ne pritisces dojku.
    i doslovno izdoji ako moras par kapi.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala vam na savjetima

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

majjja možeš staviti i oblog od kupusa na desnu dojku da ti malo uspori poizvodnju. Pročitaj ovaj tekst

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Postaviti ću ovdje i na još jednoj temi isto pitanje, mada ne spadamo možda ovdje.

Emanuela ima 9,5mjeseci, "isključivo" doji, ako ne uzmemo u obzir da nekad pojede jedan obrok jabuke ili mrkve i naravno sve to zalije sikom.
    Još uvijek doji samo jednu siku, a ja sam se izdajati prestala tek prije 2 mjeseca, imala sam mastitis itd......

Naravno jede sto puta po danu i noći i uopće ne spavam, kao što vidite ali bila sam zadovoljna jer mi dojke više nisu bile onako prepunjene, kvrgave i teške. Pomislila sam da mi se mlijeko ipak malo smanjilo jer mala jede isto kao i prije- pa sam mislila da nije zbog povećanog podoja.

E sad, prije tri dan počele su me jaaakoo boliti grudi, kao kada sam imala mastitis, koliko god ona izdojila ja imam osjećaj da su žljezde još zategnute, da se stvaraju kvrge-bojim se ponovnog mastitisa, a izdajalicu više ne želim.

Moje pitanje je u stvari, kako da ja uopće smanjim dojenje ili broj podaja, kada mi se grudi ponovno jako pune mlijekom? Prije se moglo dogoditi da se beba ne probudi cijelu noć i grudi mi uopće ujutro tj. popodne nisu bile prepunjene i bolne, a sada odjednom ubrzo nakon podoja osjećam punjenje, bol, zatezanje i težinu?

Počela me boliti i desna bradavica, beba me ne grize, a nemam ni blister, čim povuče od bola mi se zavrti u glavi-pa neće valjda opet mastitis

Moja ujna je zadnje dijete rodila prije 20g i kaže da joj još i sad iz jedne dojke zna kapnuti mlijeko :shock:

Ja ne mislim još prekidati s dojenjem, ali razmišljam kako se to postepno smanjuje kada imaš ovoliko mlijeka ko ja?

Zamislimo ovu situaciju, da mala od sutra npr. odluči da više ne želi čut za siku i za dojenje i ne želi ni probat-što bih ja tada morala?-izdajati se? ali tako dolazi još više mlijeka? - ili riskirati mastitis? - kada i kako bi mi u toj situaciji prestalo dolaziti mlijeko???

JAKO SE BOJIM PONOVNOG MASTITISA I ZAR JE ON STVARNO OPET MOGUĆ, A BEBA TOLIKO PUNO DOJI I "SVE" PODOJI??? ZAŠTO MI SE ČINI DA SE KOLIČINA MLIJEKA POVEČALA, A BROJ PODOJA JE OSTAO ISTI, KAKO JE TO MOGUĆE I ZAŠTO??? :?

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •