ha,ha...
ja sam očekivala i veću buru reakcija na moje komentare, ali očito ste se nešto ulijenile.
stray_cat gdje ti to jadna živiš? doista ne bih voljela odgajati dijete u takvom gradu. ja sam srećom u predgrađu, slijepa lijepa ulica, brdo dobrih susjeda i mnogo djece,veliko dvorište. naravno da naša djeca uživaju.
ja sam odrasla u srcu grada, ali u moje vrijeme sve je još bilo pitomo i lijepo. mi jesmo bili gradski fakini i švrljali smo gradom bez nadzora, ali činjenica je da nije bilo svih ovih opasnosti koje danas prijete.
doduše, ovdje govorimo o sasvim nekim drugim opasnostima, ali moglo bi se proširiti na ovo što ti spominješ.
posebno se to odnosi na npr pedofile, ali onda je to svakako opasnost na koju dijete što je ranije moguće moraš pripremiti.
moj ribnjak nije ruski rulet, već baš ono o čemu pričamo - upoznati i pripremiti dijete na moguće opasnosti. ako je ribnjak problem, šta onda znači da netko kome dvorište graniči s rijekom ili jezerom do završetka školovanja ne bi smio pustiti dijete iz dvorišta?
a to sa dječacima: jesi primjetila razliku između igara djevojčica i dječaka?
djevojčice više igraju "mirnije" igre. igre sa lutkama, igre socijalnih odnosa i sl. dječaci su skloniji igrama gdje koriste motoriku, tijelo i mišiće.
oni skaču, lupaju loptu, voze bicikle, pentraju se i sl.
ne kažem da svako radi samo jedno, ali razlika postoji. zašto? e to je sad druga priča, povijest i genetika