-
Nadam se da se nećete baš sve razbježati. Vidjela sam ovaj filmić neki dan i isto zbog njega poželjela otvoriti sličnu temu o sigurnosti djece. Ne bih konkretno o ovih 6 stvari koje su po meni u rasponu od najnormalnijih do pretjeranih već bih voljela pročitati što vi dozvoljavate, a što branite zbog njihove sigurnosti.
Ja sam tip mame koja se strašno brine i boji i ulažem puno, puno energije kako bih spriječila neprestano "Pazi!". Mislim da je moj strah u puno situacija pretjeran tako da se silim pustiti ga da radi što želi, ali pritom nisam sigurna gdje treba povući crtu. MM je puno opušteniji pa mi je još gore što on smatra da mu ne bi trebalo dozvoliti da trčkara okolo sa četkicom za zube u ustima jer bi moglo biti stvarno nezgodno ako padne, a meni to uopće nije palo na pamet. Dakle, uz sve moje scenarije postoji još čitav niz potencijalno opasnih situacija koji mi uopće nisu pale na pamet.
Ne mogu se sjetiti sad baš svega, ali kod nas je otprilike ovako: zabranjeno je stajanje na uredskoj stolici koja se vrti, po ostalim stvarima se može pentrati koliko hoće. Puštam ga da skače po krevetu iako umirem čitavo vrijeme od straha čekajući da zvizne glavom u rub. Trči po vani sam, ide po stepenicama, ali ne puštam ga iz ruku ako stoji na ičemu višem od dvije stepenice. Nikad, nikad bez ruke ne stojimo na pješačkom, ne prelazimo cestu. Po širim pločnicima i manje prometnim parkiralištima hoda sam, ali nisam sretna zbog toga. Trudimo se ne ostavljati oštre stvari nadohvat ruke, ali dva puta se desilo da je uspio uzeti nož i mudro ga razgledao i zapravo nisam stekla dojam da je to opasna situacija. Pećnicu sam mu više puta pokazala, objasnila da je vruća i nikad joj se ne približava kad osjeti da radi, ali nikad ga ne puštam samog u kuhinji dok gori. Smije se igrati sa svim dugmićima na štednjaku, nije još ništa uspio upaliti.
Kako je kod vas? Jeste li pomislila da pretjerujem s nečim od ovog u bilo kojem smjeru? Jeste ležeran ili zabrinuti tip? Idete li protiv sebe? Za koje svakodnevne situacije mislite da su stvarno opasne? Nemojte pobjeći
Nadam se da će moderatorice ovo premjestiti na Izazove roditeljstva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma