Balarosa, mogu shvatiti da te izluđuje osjećaj da nisi svjesna potencijalnih opasnosti. Ja (srećom) nisam imala takvih odgojnih iskustava kao ti, ali svejedno mi nije ugodno kad mi se dogodi situacija u kojoj spoznam da o nečem stvarno opasnom nisam vodila računa (a dogodi mi se ponekad, još i danas...).
Da te utješim - meni konop isto nije pao na pamet kao nešto opasno - sve dok me par ljudi nije upozorilo da to što mi se dijete igra s konopom nije pametno. Tek sam tad o tome počela aktivno razmišljati, pogledala malo po internetu (ako utipkaš u google "string children strangle", naći će se materijala..) i na kraju donjela (ovaj put informiranu) odluku da nastavljam kao i prije. Hoću ti reći - ništa se nije promijenilo u mom ponašanju time što sam saznala (osim što sam, kad bi dobila kritike, sigurnije stajala iza svog izbora). Uvjerena sam da i ti najčešće postupaš u korist sigurnosti svog djeteta, čak i kad nisi toga svjesna. I iz iskustva ti mogu reći da će to biti sve bolje i bolje (ej, on ti je tek prvi...)!

Hvala na linku!

--
Jerko 2001, Tonka 2003, Relja 2005

P.S. Ne mogu ne komentirati - avatar ti je PREKRASAN