Evo mene opet 8) .
Prije deset dana M. je iznenada počela odbijati bočicu :shock: , nije da sam baš u jedan dan nabildala proizvodnju za 100%, dapače, nakon podoja bi i dalje bila nervozna, ali bočicu niti pod razno! Nakon 15-ak minuta "nagovaranja" i vrištanja halapljivo bi popila 60-90ml i tako za svaki obrok.
Pedica mi je rekla da promijenim adaptirano jer da se zna dogoditi da bebi više ne šmeka taj okus, pa smo uveli novo. Međutim i s novim - ista priča...lakše bi ga popila ako bi bila jako pospana (po noći).
Otada je količina adapt. pala na 360-460ml (ono minus 30ml svaka 3 dana nemoguće mi je točno provesti, svaki put je drugačije...).
Količina mog mlijeka se očito povećala, osobito noću, tako da sam u 2 navrata zaradila i kvrge (jedva ih razbila).
Uglavnom, noćas sam je budila svaka 4 sata (22, 2, 6) i sisala je odlično po 20-ak minuta (obje cice), prva noć bez adapt..
E sad - imam dojam da je popodne mlijeka manje, osobito je nervozna oko 18h (tada svakako ide adapt.), cice su skroz iscijeđene. Kako da napravim ako je po noći i tijekom jutra zadovoljna (često na cici) i piša dovoljno - da je niti ne masiram bočicom? Da bočicu "čuvam" samo za tešku krizu? (napominjem i dalje je odbija, zapravo poludi kad je vidi :/ ) Da li će to onda biti prenagli pad adaptiranog?
Da li da se povremeno i dalje izdajam radi povećanja proizvodnje, ili su ove kvrge bile upozorenje da prestanem? Užasno se bojim upale, nakon recimo 3 sata nedojenja na jednoj cici ova već bude jako tvrda, da li da se i dalje držim onog "jedna cica unutar tri sata" ili da nudim naizmjenice obje pri svakom podoju?
Kroz koje vrijeme bi se ta ponuda i potražnja mogla ustabiliti?

Inače u zadnjih mjesec dana (dakle otkad kombiniramo sisanje i bočicu) dobila je 830gr., a zadnji tjedan otkad ima štrajk bočice (oko 330ml dnevno nakon teškog nagovaranja) dobila je 160gr.