Generalno, ja bih ti savetovala da i po danu i po noci dajes jednu sisu po podoju.
nisam bas sigurna da bi to bilo dobro! zena se jos uvijek bori da uspostavi proizvodnju mlijeka, k tome joj prijeti mastitis, mislim da bi i za jedan i za drugi problem bilo katastrofalno da sad odjednom prijede na jednu dojku po podoju. nije istina da dajuci obje dojke beba dobija manje masnog mlijeka! bitno je samo da se prva dojka dobro isprazni, pa ma koliko bebi bilo za to potrebno, a to moze biti i cetrdeset minuta i vise; dok zeli cicati na jednoj strani, pustiti ju; ako nakon toga trazi drugu, dati drugu, u slijedecem podoju poceti s cicom koja je u prethodnom bila zadnja.
cokolada, mozda ti se lijeva cica previse puni jer ju uvijek dajes prvu, pa dobija previse stimulacije!
odgovorno tvrdim se moze jadnako dobro, a mozda i bolje, dojiti s obje cice po podoju, jer se tako manje zastopavaju i manje prepunjavaju, a i proizvodnja se bolje stimulira. procitala sam nekoliko izdanja the motherly art of breastfeeding, ukljucujuci najnovije, i nigdje ne pise da se treba davati samo jedna dojka po podoju! ne pise ni da se moraju dati obje; pise samo "finish the first breast first", znaci, isprazniti prvu dojku, pa dati drugu ako beba zeli. prica o masnom i nemasnom mlijeku se odnosi na prijasnju praksu da se dijete doji gledajuci na sat i prekida nakon deset minuta da bi se stavilo na drugu dojku!